Perussuomalaiset

Sanna Antikainen

Suomalainen hoitaja ei kelpaa Timo Soinille

4 kommenttia

Suomen ulkoministeri Timo Soini (sin.) esitti eilen 15.2, että Suomen vanhustenhoidon ongelmat korjattaisiin tuomalla ”työteliäitä” ja ”korkean moraalin” filippiiniläisiä hoitajia työskentelemaan vanhustenhoitoon. Nähtävästi suomalainen hoitaja ei ole Soinille tarpeeksi ”työteliäs” ja ”korkean moraalin” omaava.

Soinin lausunto halventaa suomalaisia hoitajia. Suomalainen hoitaja tekee työsä tällä hetkellä niin hyvin kuin vain voi, niillä resursseilla, jotka POLIITIKOT heille antavat. Viimeisen neljän vuoden aikana Suomen hallitus on lisännyt hoitajien työtaakkaa useallakin eri tavalla. Hallitus on lisännyt työtaakkaa leikkaamalla valtion osuuksista, joka on johtanut siihen, että kunnat ovat joutuneet supistamaan toimintojaan. Tämä on tarkoittanut lisää työtä jäljelle jääneille hoitajille. Vuodeosastoja on lopetettu ja kotihoito natisee liitoksissaan eikä se ei ole saanut tarvittavia resursseja, koska on pitänyt säästää. Samaan aikaan Kiky on vienyt lomarahat ja lisännyt työaikaa. Ja kaiken tämän lisäksi yksityiset hoivakodit vetävät hoitajien selkänahasta voitot.

Kaiken tämän jälkeen Timo Soini esittelee, kuinka hyvin filippiiniläiset hoitajat tekisivät suomalaisen hoitajan työt. Pitäisikö siis Soinin mielestä suomalaisen hoitajan mennä aktiivimallin mukaisesti ilmaiseksi töihin työttömyyskorvausta vastaan ja filippiiniläinen hoitaja tulla hänen tilalle tekemään työt? Aktiivimalli on Soinin Sinisen puolueen luomus.

Arvon Timo Soini, luulet tällä hetkellä norsunluutornissasi ja audin takapenkillä olevasi kovinkin viisas vaan typeräksi ja ahneeksi olet muuttunut. Haluat suomeen nimittäin filippiiniläisiä hoitajia vain kahdesta syystä. Toinen syy on se, että työnantajan on helpompi polkea ulkomaalaisten työntekijöiden palkkoja ja etuja. Toinen syy on se, että Filippiiniläisistä 80 prosenttia on katolisen kirkon – siis Soinin oman uskonnon, edustajia.

Minä suomalaisena lähihoitajana kiitän Luojaa siitä, että Timo Soinin ministerin ura lähenee loppuaan alle kahden kuukauden kuluttua. Hallitus ministereineen elää tavallisesta kansasta rinnakkaisessa todellisuudessa. Suomalaisia hoitajia riittää kyllä hoitamaan apua tarvitsevat, kun vain työoloista ja reilusta palkkauksesta huolehditaan. Suomalainen hoitaja on hyvin koulutettu, ahkera ja lämmin. Tiedän, koska olen tavannut satoja kollegoita työpaikoissani ja työharjoitteluissani.

Timo Soini – kokeile vanhustyötä. Et kestäisi tuntiakaan.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Seppo Muurinen
#1

Sanna – AY;n pitää olla nyt todella hereillä kuin vielä tuo filiippiniläisten hoitajien koulutustaso että vastaako oman maamme tasoa_ koulutuksineen ymv.?
Puhuttu n.4000 hoitajien jopa välttämättömästä lisätarpeesta että saavutettaisiin hyvä oleellinen parannus ja ehkä ”laskettu” mm.kotihoito mukaan,jonka tarve tulee todella kasvamaan nykymittapuun mukaan.

Lähihoitajat näkevät kuin tuntevat kunkin hoidettavan tarpeet inhimillisine muotoineen mitä todellinen arki on – hoitajan ominaisuudessa kuin myös hoidettavan arkirealismin työssään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ei puppeloinnille
#2

Kyllä kai Timolle kelpaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Hyvä. Tuli kyllä samalla tunteella mitä minäkin tunnen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Soini on Paavin miehiä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000