Perussuomalaiset

Sanna Antikainen

Maahanmuuttopolitiikka vaatisi järkevän kokonaisuudistuksen

3 kommenttia

Ensimmäiset yksityiskohdat Rinteen hallituksen hallitusohjelmasta on julkaistu. Iltalehden tietojen mukaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille laitetaan jalkaan paikannuspanta. Tätä perustellaan sillä, että viranomaisten on tiedettävä, missä kielteisen oleskeluluvan saaneet henkilöt ovat, koska he voivat olla turvallisuusriski.

On erikoista, että potentiaalisen turvallisuusriskin muodostavien henkilöiden annetaan liikkua pahimmillaan jopa vuosikausia vapaasti Suomessa. Jos henkilö haluaa tehdä terrori-iskun, raiskauksen tai muun väkivaltarikoksen, jotta palautuksen sijasta pääsisi täysihoitoon suomalaiseen vankilaan, jalkapanta ei tätä estä. Sopii kysyä, miksi vastaanottokeskuksia pompahti pystyyn kuin sieniä sateella, mutta kun pitäisi suojella omaa kansaa, niin tyydytään vain kosmeettisiin toimenpiteisiin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho piti Iltalehden haastattelussa maahanmuuttopolitiikan muutoksia kosmeettisina ja katsoi, että kokonaisuudessaan päätökset lisäävät haitallista maahanmuuttoa. Erityisesti ongelmia aiheuttavat liian lyhyet tavoiteajat, puutteelliset viranomaisresurssit ja se, että epäselvissä tapauksissa asiat ratkaistaan aina hakijan eduksi.

Vaikka hallitusohjelmassa sanotaankin, että kiintiöpakolaiset valikoidaan jatkossa Suomeen sopeutumisen perusteella, tämä valikointi ei koske turvapaikanhakijoita. Niin kauan, kun kuka tahansa, joka tulee rajalle ja pyytää turvapaikkaa, saa jäädä maahan siinä tilanteessa, ettei lähtömaa suostu ottamaan häntä takaisin, tämä maahanmuuttopolitiikan tiukennus jää näennäiseksi. Täytyy muistaa, että viime hallituskauden ongelmat johtuivat nimenomaan turvapaikanhakijoista, eivät kiintiöpakolaisista.

Hallitusohjelman kirjaus perheenyhdistämiseen liittyvien ongelmien selvittämisestä tulorajojen osalta on myös omiaan lieventämään maahanmuuttopolitiikkaa nykyisestä. Jos tulorajoja ei edellytetä, on todennäköistä, että Suomelle haitallinen maahanmuutto jatkuu nimenomaan perheenyhdistämistä hyödyntämällä.

Suomalainen maahanmuuttopolitiikka vaatisi nyt järkevän kokonaisremontin. Ensisijaisesti rajavalvonta tulisi laittaa kuntoon ja hallituksen tulisi säätää hätätilapykälät ulkomaalais- ja rajavartiolakiin. Näiden nojalla kriisitilanteessa EU-maan kautta tulevien turvapaikanhakijoiden hakemuksia ei otettaisi vastaan ja turvapaikanhakijat voitaisiin käännyttää. Tällä estettäisiin vuoden 2015 tapahtumat.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
#1

Mielestäni sellainen menettely, että kielteisen päätöksen saanut valittaa asiasta omasta kotimaastaan käsin, ei mitenkään loukkaa ihmisoikeuksia.
— Että päätös käteen ja saman tien passitus kotiin.
— Sen verran olen valmis joustamaan, että jos voittaa, niin valtion kyydillä pääsee takaisin takaisin.

Tällä menettelyllä loppuisi myös Suomessa tapahtuva hämäräbisnes valitusasioiden ajamisessa.
— Kenenkään ihmisoikeus ei ole ilmainen Suomalainen asianajaja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#2

Lyhyesti ;pelkillä jalkapannoilla/-😉 puilla ei näitä ongelmia ratkaista, etenkin puhuttaessa ”kestävän kehityksen takuita”.
Rikollisuutta kuin väkivallan tekijöitä on omistakin takaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#3

Päätöksen odottelu Suomen alueella

1)
Suomen suurlähetystöjen alueelle voitaisiin perustaa turvapaikanhakijoiden odotusasuntoloita.

2)
Kielteisen päätöksen saanut henkilö lähetettäisiin oman kotimaansa Suomen suurlähetystöön odottamaan karkotuksen toimeenpanoa.

Tällä tavoin henkilöt olisivat Suomen maaperällä ja Suomen lainsäädännön alaisina odottamassa päätöstä.

3)
Nämä odotusasunnot eivät tietenkään ole mitään vankiloita, joten ketään ei estetä poistumasta asunnosta.

4)
Jos henkilö poistuu turva-asunnosta, tehdään siitä asianmukainen merkintä: poistunut ulkomaille.

Takaisin ei ole tulemista, jos kerran omaehtoisesti on poistunut Suomen alueelta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000