Perussuomalaiset

Sakari Puisto

Poliittiset virat vievät voimavaroja

Sdp:n johtama opetus- ja kulttuuriministeriö perusti uuden ylijohtajan viran. Lukuisista hakijoista valittiin jälleen puoluepoliittisesti sopiva.

Virkapalkka on 9400 euroa. Sivukuluineen ja etuuksineen kustannukset ovat noin 13000 euroa. Yleiskustannukset mukaan lukien kuorma veronmaksajille lienee jo lähes 20000 kuukaudessa.

Poliittisesti jyvitetyt virat nielevät valtavan määrän varoja. Jo pelkästään tämän hallintoviran rahoittamiseen tarvitaan 20 työtätekevää suomalaista, jotka maksavat veroja vajaat tuhat euroa kuukaudessa.

Samaan aikaan valtio velkaantuu ja säästöohjelmien vuoksi kouluverkkoa karsitaan. Talousahdingon keskellä perustettu virka on yksi esimerkki ylimielisestä vallankäyttökulttuurista, joka ei palvele ensisijaisesti kansalaisten etua.

 

(Kirjoitus julkaistu alun perin Aamulehdessä 27.12.2014)

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Kiitos tärkeän asian esiin nostamisesta.

Tulee mieleen nuo poliittiset virat Kevassa esimerkiksi entinen toimitusjohtaja Merja Ailus (kesk) ja hallituksen puheenjohtaja Laura Räty (kok), jotka molemmat oli valittu noihin tehtäviin poliittisin perustein. Ja molemmissa tapauksissa kuvittelen, että päteviäkin ihmisiä olisi ollut tarjolla.

Olemme myös Oulun valtuustossa pyrkineet edistämään poliittisista viroista luopumista. Katsotaan nyt miten onnistuu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sakari Puisto Kansanedustaja, filosofian tohtori
#2

Joo, näiden poliittisten virkojen raivaamisessa riittää kyllä työtä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000