Perussuomalaiset

Sakari Puisto

Kansanedustajien verokiemurtelu kulukorvauksilla lopetettava

Kansanedustajien kulukorvauskäytännöt vaatisivat syyniä. Pääkaupunkiseudun ulkopuolisille kansanedustajille maksetaan verovapaita “kulukorvauksia” 1809 euroa kuukaudessa riippumatta matkoista. Helsingin ja Uudenmaan vaalipiiristä valituille edustajille maksetaan 986 euroa tai 1315 euroa joka kuukauden 15. päivä.

Nimitys on varsin orwellimainen, sillä edustajat matkustavat maksutta junassa, kotimaan lennoilla ja bussissa.

Käytäntö tulisikin rinnastaa pikemmin verovapaaseen päivärahaan. Normaali kokopäiväraha on tosin 39 euroa yli 10 tunnin matkasta ja osapäiväraha 18 euroa yli 6 tunnin matkasta. Tätä vertailukohtaa käyttämällä ei päästäisi lähellekään 1809 euron loppusummaan.

Tosiasiassa kyseessä on lähinnä verovapaa palkanlisä, jolla saadaan kierrettyä progressiivinen verotus. Normaalit verokäytännöt eivät koske niiden säätäjiä.

Kaikki poikkeukset on lopetettava ja työstä tehtävä taloudellisesti palkitsevaa koko väestölle. Eduskunnan oma esimerkki olisi tärkeä. Sen jälkeen talkoot voitaisiin aloittaa laajemminkin ja käydä käsiksi myös muihin yhteiskunnan korruptoituneisiin käytäntöihin kuten poliittisiin virkanimityksiin.

(Kirjoitus julkaistu alunperin Uudessa Suomessa 22.11.2014)

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000