Perussuomalaiset

Risto Simonen

Korporaatioiden ja byrokratian Suomella ei ole tulevaisuutta

Työttömyysvakuutusrahastot muka yht´äkkisesti tyhjät? Ei kovin uskottavaa. Nämä korporaatiot ovat täynnä asiantuntijoita?

Työttömyysvakuutusrahastot muka yht´äkkisesti tyhjät? Ei kovin uskottavaa. Yrittäjiltä ja työntekijöiltä osataan periä työttömyysvakuutusmaksut. Nyt herää kysymys tämän varallisuuden uskottavasta hallinnasta. Kuinka tämä on mahdollista?

Kysymyshän on korporatiivisesta sosiaalipolitiikasta, jossa keskeisiä toimijoita ovat työnantajien ja työntekijöiden keskusjärjestöt. Valtio ei ole ollut tiiviisti mukana ja valvomassa työttömyysturvan ja työturvallisuuden ja mm. koulutusrahoituksen kehittämistä ja rahoittamista. Jossain vaiheessa kassa on jopa lainannut yrityksille ja valtiolle rahaa.

1992 laman jälkeen TVR-kassa otti selviytyäkseen miljardivelat. Valtio kuitenkin takasi. Ehkä tämä herättää nyt todellisuuteen. Olemme joko todella syvässä lamassa – tai sitten rahastojen varoja on hoidettu huonosti ja jaettu, kuten tuloslaskelmat osoittavat suurina puroina myös muihin toimintoihin, kuin ydintehtävän hoitamiseen, työttömyysturvasta huolehtimiseen. Taseita ei ole pidetty riittävän vahvana. Pienessä Suomessahan toki kannattaa maksaa julkisissa tehtävissä satojen tonnien palkkoja ja bonuksia ja kokouspalkkioita johtajille. Heräsikö valtion valvonta ja tarkastustoimi liian myöhään? Mitä muuta löytyy? Tästä tulisi tehdä selvitys!

Suomalaisia byrokraattisia korporaatioita tulee purkaa kovalla kädellä. Kuten myös valtionhallintoa ja aluehallintoa. Siellä ei ole merkittävää lisäarvoa synnyttävää tuottavaa työtä. Sen sijaan yrityksien ja kuntien ja kolmannen sektorin ja aikuiskoulutuksen voimavaroja työllistää ja kouluttaa ihmisiä mm. oppisopimusmenettelyllä – on vahvistettava. Verotuloja, työttömyysvakuutusmaksuja, sosiaaliturvamaksuja ja ostovoimaa kertyy vain lisäarvoa synnyttävää suomalaista työtä tekemällä!

Kaiken lisäksi työttömyysvakuutusmaksuja aiotaan korottaa. TVR esittää 0,15 % korotusta palkansaajamaksuun ja työnantajamaksuun. Ensi vuonna palkansaajan maksu olisi siis 0,65 % ja työnantajamaksu n. 2,33 %. Molemmat toimenpiteet syövät työllistämispotentiaalia ja ostovoimaa – kasvua!

Seminaarien ja asiantuntijafoorumeiden luvatussa maassa perätään uusia yhteiskunnallisia innovaatioita. Niitä ovat korporaatioiden ja byrokratian sekä holhousvaltion purkaminen, työn tekemisen ja toimeliaisuuden, ihmisten omaehtoisen aktivoitumisen ja kansalaisyhteiskunnan keksiminen uudelleen.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000