Perussuomalaiset

Risto Simonen

Stubb - Miksi kysyt Ruotsista - Sen, jonka tiedämme

Stubbi haluaa Ruotsista Suomea koskevan talousanalyysin. Miksi? Mihin sitä tarvitaan? Onko Kokoomuksella vaalipaniikki?

Tärkein prinsiippi. Ruotsin valuuttana on kruunu. He kykenevät myymään kaiken vientitavaransa ja palvelunsa Suomea ja Eurooppaa edullisemmin. Eli pärjäävät ulkomaankaupassa. He eivät sitoneet maataan euron hirttoköyteen.

Toinen de facto. Ruotsalainen teollisuus saa sähkönsä ja muut yhteiskunnalliset palvelunsa Suomen teollisuutta edullisemmin. Suomi tukahduttaa ja jarruttaa oman teollisuutensa toimintaa sääntelyllä, byrokratialla ja haitallisella energia- ja maksupolitiikalla ja muulla oheisverotuksella.

Sosiaalidemokraatit ja vihervasemmisto ovat jo vuosia sitten yhdessä Keskustan kanssa paisuttaneet Suomen sosiaalisen holhous- ja hyysäysyhteiskunnan rakenteet sille tasolle, että se ei siitä johtuvan vuosittain kasvavan tuki-, palkka- ja kustannuspaineen vuoksi ole rakenteellisesti kestävällä tasolla. Keskusta on paisuttanut lisäksi kunta- ja aluehallinnon rakenteet kestämättömälle tasolle erityisesti maaseutupainotteisissa maakunnissa. Lisäksi Kokoomus tuli viime vuosikymmeninä ilomielin mukaan terveydenhuolto- ja sosiaalibusinekseen.

Ja, kun Kokoomus tuli valtaan – he valtahegemoniansa hurmoksessa päättivät käyttää kaikki mahdolliset keinonsa tulo-, varallisuus- ja osinko-optimoinnissa hyödykseen. Johtajien palkkahuuman, bonukset – heikonkin kasvun aikana. Puhumattakaan pörssipelistä lainsäädäntöä, valtionyhtiöitä, Solidiumia ja pörssiä hyväksikäyttäen. Kokoomuksen ja Keskustan aikana Suomea ja Suomen kansallisomaisuutta on myyty surutta lihoiksi. Luonnonvarantojamme ja huoltovarmuuttamme ei enää puolusteta ja kunnioiteta.

Vihervasemmisto on lisäksi tuhonnut Suomen kilpailukykyä muuta globaalia maailmaa kriittisemmällä ympäristösääntelyllä. He ovat väittäneet jopa, että haja-asutusalueen talon puulämmitteisestä piipusta nouseva savu aiheuttaa globaaleja ongelmia. Tällaisen vihreän sääntelyn ja lisäverottamisen kustannukset ja yritys- ja teollisuusvastaisuus tuhoaa Suomea enemmän, kuin mikään ympäristömyrkky.

Eikö tällaisen Suomea tuhoavan pelleilyn aika ole jo ohi? Mihin tässä tarvitaan ruotsalaista analyysiä. Suomessa on vuosikymmenen kestävän uusteollistamisen, vientiteollisuuden uudistamisen, palveluteollisuuden tuotteistamisen ja viennin ja yhteiskunnallisten rakenteiden saneeraamisen aika.

Suuret ja myös vähemmistö- ja marginaalipuolueet ovat osoittaneet kykynsä Suomen tuhoamisessa. Kenties nyt olisi aika kuunnella veroilla ja maksuilla raskautettujen ihmisten, maan hiljaisten, nukkuvien, hukattuun vuosikymmeneen tyyytymättömien äänestäjien ääntä. Suomea ei jatkossakaan rakenneta repimällä kansaa hajalle nykyisellä vähemmistö- ja marginaalipolitiikalla. Se on ollut valtaapitävien etu. ”Hajoita ja hallitse” – on ollut Kokoomus -hallituksen keino hajoittaa äänestäjät.

Ruotsissa on jo myönnetty harkitsemattoman sosiaalipolitiikan seuraukset. Mitä voisimme siis sieltä oppia? Lisää kärjistymistä ja ristiriitojako?

Suomea rakennetaan jatkossa kunnioittamalla kaikkia työtätekeviä, yritteliäitä ja osallistuvia ihmisiä, alkuperään, kulttuuriin, sukupuoleen, ikään katsomatta. Työn tekemisen perustuslaillinen oikeus ja kunnioittaminen tulee nostaa pörssipelaamisen ja casinotalouden edelle.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
terve järki
#1

Stubb edustaa pientä elitististä porukkaa jolle todellinen isänmaa on ilmeisesti ruotsi..eihän Stubb edes puhu lapsilleen suomen kieltä..tälläiset vieraan vallan kielen ja kulttuurin ihailijat sitten meillä on jopa ministereinä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Harri Lång
#2

Käytännössä tällä systeemillä haetaan sitä että joku muu kertoo huonot uutiset.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Risto Simonen PerusRisto
#3

Aikanaan Keskusta pyysi itselleen vaalikortteja Venäjältä. Juuri nyt se voisi olla arkaluontoista. Kokoomus ja pääministeri suuntaa nyt toivonsa länteen ja Ruotsiin. Hakee sieltä vaalikorttia. Kun omat kortit ja panokset on jo pelattu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000