Perussuomalaiset

Risto Simonen

Takki ei käänny - eikä hihat pala

Ei käänny takki – eikä pala hihat – vaikka oppositio ja kouluttautumattomat koirat valmistautuvat syyshaukkukauteen

Kreikan tilanteessa kaikki esilläolevat ratkaisut ja vaihtoehdot ovat huonoja. Keskeistä PS-linjalle (puoluevaltuuston ja puoluekokouksen nurisemalla hyväksymä linja) on se, että uutta rahaa ei Suomesta Kreikkaan myönnetä – vaan käytetään EVM:n rahastossa jo olemassa olevaa 500 miljardin kriisirahoituspuskuria ja toivotaan myös IMF:n olevan mukana rahoitustalkoissa. Eli uutta rahaa ei Suomesta ole annettu – eikä hyväksytä annettavaksi. Huonoista ratkaisuista pienin paha juuri nyt on rahoittaa Kreikkaa EVM:n rahastosta.

Hyviä vaihtoehtoja Kreikan tilanteessa ei ole olemassakaan. Kaikissa esitetyissä muissa vaihtoehdoissa tulisi Suomelle takkiin. EVM:n käyttäminen on huonoista ratkaisuista tässä tilanteessa vähiten kivuliain Suomelle.

Erikoista sinänsä on, että Kreikan bruttokansantuote on kasvanut huhti-kesäkuussa 0,8 %. Suomi ui pian syvemmällä, kuin Kreikka – ellei omassa maassamme saada ns. sisäistä devalvaatiota syntymään yhteiskuntasopimuksen ja muiden oikaisutoimien avulla ja siten yritysten toiminta- ja työllistämisedellytyksiä vahvemmiksi. Siinä työssä tarvitaan nyt räkyttävää oppositiotakin. Eli demareiden ja muun opposition propaganda on nyt taas vaihteeksi yliampuvaa. Toki ääntä saa pitää ja tehtailla välikysymyksiä. Nyt myös oppositiopuolueiden tulisi kuitenkin myös oppositiopolitiikassa kantaa vastuuta. Tuoda esiin todella ratkaisulähtöisiä ja toimivia vaihtoehtoja hallitusohjelmalle ja kääriä hihat valiokuntatyössä – sillä oppositiolla on vaikutusmahdollisuuksia. Niitä muitakin, kuin hajoittava räksyttäminen. Rakentava räksyttäminenkin olisi parempi vaihtoehto.

Kreikasta vielä sen verran, että Kreikka on Saksan ja Ranskan ja monien muiden maiden asetuotannon välikäsi eli bulvaanimaa Välimeren alueella. Saksa ja Ranska eivät halua viedä aseita terrroristeille suoraan – siksi tarvitaan Kreikkaa bulvaaniksi. Ja, kun troikka alkoi valvoa Kreikan taloutta sen ylisuuri puolustusbudjetti tuli tarkastelun kohteeksi ja parin vuoden aikana heidän asekaupan aktiviteettinsa laski – kas kummaa. Aseet ja bulvaanikauppa ensin- oma kansa vasta sitten…

Se mitä Kiinassa tapahtuu nyt on myös mielenkiintoista. Maa aloitti omaa vientiään tukevan kampanjan devalvoimalla valuuttaansa jo kolmesti. Tämä heikentää muiden ns. vahvojen valuuttojen iskukykyä kansainvälisessä kaupassa. Se tarkoittaa sitä, että Kiinasta kauppakomppaniat ja tukkurit alkavat taas rahdata ties mitä härpäkettä ja konetta meidän ihmeteltäväksemme ”edullisesti” – takavalotakuulla. Pohjois-Savolainen yritys naureskeli, kun heidän valmistamansa ja patentoimansa tuote alkoi tunkeutua halvalla hinnalla markkinoille monissa maissa – heikommalla raaka-aineella valmistettuna. Tuotteessa oli sama valumuottivirhe, kuin heidän omassa tuotteessaan?

Kiinan talous voi nousta devalvaation avulla. Ainakin he julistavat nyt, että heidän valuuttansa on uusi maailmankaupan Don juan. Mitä nyt jokunen satamalaitos toisinansa posahtaa! Ja työsuojelu- tai turvallisuuslainsäädäntöä ei juuri ole – puhumattakaan henkilötyön eettisyyden, moraalisuuden ja sopimuksellisuuden kysymyksistä.

Osta suomalaista!

Edit. Lisätty avainhakusana: Talous

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


14 kommenttia
Vihainen
#1

Niinpä, mutta olen kyllä vihainen vaalilupausten ensimmäisestä pettämisestä — ja aukesikohan tie muidenkin lupausten pettämiseen?! Olen uskonut kuin kiveen, että vaalilupaukset pidetään, mutta nyt alkaa arveluttamaan tuon lupauksen pettämisen suhteen — eli se lupauksen rikkominen oli jo suunniteltu ennenkuin hallituspalaverit alkoivat! Ja odottelen tässä vain tasan tonnin elääkkeellä minkä olen työtä tekemällä tehnyt alkaen jo vuodesta 1965 – ei vaikuttanut eläkkeeseen mitään – taisi alkaa vasta 70-luvulla. Elikkä tämän vuoden 0,4 % KOROTUS – en ole vielä päättänyt mihin tuon valtavan summan käyttäisin! Ja jos tahti ensi vuoden alusta sama ja vuokrat nousee jälleen n.30€ kuukaudessa eli 360€ vuodessa – puhumattakaan autokuluista, kun Rutinoffia 25 vuotista pithää pittää täällä ”keskellä ei mitään”, että pääsee lähimpään asiamiespostiin n.25 kilsan päähän ja arvauskeskukseen ja apteekkiin ja lähimpään KAUPUNKIIN joko Rovaniemelle tai Tornioon asioita hoitamaan.Odotan 4.2.2016 päivää!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hämmentynyt
#6

Ristolle vielä. Kirjoitit: Kreikan bruttokansantuote on kasvanut huhti-kesäkuussa 0,8 % ! Kerroppa mitä tarkoittaapi bruttokansantuote? Mie käsitän sen näin – palveluiden loppukäytön summana! Elikkä Kreikka ja kreikkalaisten palvelusten summa pitäisi olla HUOMATTAVASTI isompaa – kun pimeät tulot valaistaan verottajalle niin BKT mielestäni nousee! Jos noin pieni on nousu niin siellä vieläkin pimitetään tuloja! Ja turha täällä on Kiinan juttuja seurailla, kun on omassa kansassakin seuraamista! Jarilta lainaus:vuoden lopussa huomataan jossain olevan rahaa käyttämättä ja jossain toisaalla raha on loppu. Itselleni kävi,että halusin olla töissä työmarkkinatuetulla paikalla JA SITTEN marraskuun alussa-rahat lopu–tammikuun lopulla JÄI KÄYTTÄMÄTTÄ n.2 miljoonaa!Arvaa hatuttiko.Jos saadaan eläkeläisille lisätulot verottomiksi ja eivät vaikuta asumistukeen LÄHDEN HETI TÖIHIN!Koska tonnin elääkkeellä ei pärjää missään Suomessa! Tuo päivä 4.2.2016 on milloin päätän monta asiaa ,arvaappa vain mitä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

perusäijä
Tyytyväinen
#2

Tuo oli pakkorako. Pääasia että vihervasurit ja ennenkaikkea Rkp ovat ulkona vallasta. Mutta nyt on otettava ote ja aloite käsiin pakkoruotsiasiassa , siinä päästävä kokkareista niskan päälle!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikael
Utelias
#7

Nyt kyllä kiinnostaisi tietää, mikä hyöty on pitää ”vihervasurit” ulkona hallituksesta, jos itse heittäydytään vihervasureiksi hyväksymään tukopaketit ja näyttää noita pakolaisiakin virtaavan kiihtyvään tahtiin maahan?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

mökin akka
Vihainen
#3

Mitä kannattaa käydä opposition kimppuun, he ovat olleet ihmeen hiljaa, itse räksyttäisin paljon enemmän, varsinkin kun muistaa miten me perussuomalaiset räksytimme vielä viime vuonna. Oikein hävettää, kaikki se mistä haukuimme silloista oppositiota, nyt teemme paljon pahempaa, kreikka, pakolaiset lisääntyy, otamme vielä lisää velkaa. Ei paljon ole kehuttavaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikael
#8

Ei ole kehuttavaa ei. Ja muistellaanpa nyt vielä, miten Soini huuteli Paavolle ja kumppaneille tukipaketeista ja muutenkin. Aika noloa… Toivottavasti mies ymmärtää edes hävetä silmät päästään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Antsu
Vihainen
#4

Jos ette muka voineet Kreikka asiassa mitään niin mites tämä teidän duunareiden (veronmaksajien) ja muiden kyykytys,ettekö siinäkään voi yhtään mitään vai onko tarkoitus vastoin vaalilupauksia toimia tässäkin asiassa ja mites tämä holtiton mamutus sopii teidän pirtaan.olette pahempia kuin kepu ikinä ja se on paljon se.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nuori sairaseläkeläinen
#5

Ei varmasti käänny, kun kääntyi jo. Missä on lupaukset siitä, ettei alle tuhannen euron tuloja saavilta leikata??? Mun eläke on 758e brutto/kk ja asumistuki pienenee 126e/kk ja siinä on mukana laskettuna tuo takuueläkkeen nousu, joten siihen on turha vedota. Asun 38m2 kaupungin asunnossa.
Tiedän tuttavapiirissä lähes pari kymmentä samassa tilanteissa olevia Persuja äänestäneitä, jotka nuo puheet uskoi. Niitä ääniä Persut ei seuraavissa vaaleissa saa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Entinen persu
Vihainen
#9

Näitä juttuja on niin paljon, itse olen töissä ja pärjään kyllä mutta muutamilla tutuilla jotka ovat tuossa tilanteessa, niin kyllä sääliksi käy. Kaikille on yhteistä että pettyväivät persuihin pahan kerran ja nyt maa on täynnä pakolaisia joille kaikki tulee kuin Manulle illallinen.

No, kuntavaaleissa nähdään, voipi olla kovin toisenlainen tulos mitä Timo toivoo. En tiedä ketä äänestän mutta tiedän ketä en äänestä ja persut ovat viimeisessä ryhmässä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000