Perussuomalaiset

Risto Simonen

Huoli maamme kantokyvystä ja huoltosuhteesta

Mitä tarkoittaa ”ankkurilapsi” – Mitä tarkoittaa ”ankkuriperheenjäsen”. Saako suomalainen veronmaksaja pyytää järkeä pakolaiskysymyksen hoitamiseen? Riippuen tai riippumatta puoluetaustasta.

Minulle soitti puhelimella tavallinen suomalainen ihminen, joka sanoi, että vaikka hän ei ole perussuomalaisten äänestäjä, niin nyt hän on hämillään siitä, että eikö todella ymmärretä mitä tapahtuu?  Lisäten: ”Tehkää tälle asialle jotain ja pian”.

Al Jazeera julkaisi näyttävästi Sipilän ”hyväntahdon uutisen”. Käykää tarkistamassa Al Jazeeran levikki ja lukijoiden määrä? Sipilän ministeriuran kenties suurin alkumetrien sudenkuoppa. Tanska ja Ruotsi päästää ilmaiseksi kaikki Sipilän kutsumat läpi ”hyväntahtoiseen* Suomeen.

Eikä siinä vielä kaikki. Astrid Thorsin virittelemä ”perheiden yhdistämislaki” tarkoittaa sitä, että nyt Suomeen tulleet perheelliset ihmiset ja alaikäiset lapset voivat yhdistää perheensä Suomeen – Suomen valtion maksaessa myös matkakustannukset.

Nyt on jo menetetty tuottavuusloikka. Eli Sipilän kilpailukykypaketin tehot. Ja kantokykymme ja huoltosuhteemme yhä heikentyessä lähestymme taloustilannetta, jossa Aho ja Viinanen olivat 1990-luvun alussa. Syöksykierteessä olevaan maahan ei investoida maamme ulkopuolelta, ennenkuin yhteiskuntamme saavuttaa sopeuttamistoimenpiteillään kansainvälisten investoijien luottamuksen. Pahimmillaan tilanne kääntyy päinvastaiseksi.

Ay -liike ei ole millään tavoin tullut mukaan yhteiskunnallisiin taloustalkoisiin. Ay-liike onkin Suomessa jumala-asemassa ja vartioi koskemattomuuttaan. Ay-liike on itseasiassa vasemmiston korporatiivinen emolaiva. Ja tukee mm. vasemmiston vaalikampanjoita. Ja emolaiva tulee pitää vahvana. Työehtosopimusjärjestelmä on puolustusvoimiammekin vahvempi linnake – vaikka se itseasiassa voisi tuhota lopulta koko yhteiskunnan? Missä on yhteiskuntamme yhteinen puolustustahto? Ammateissa toimivat ihmiset ovat kuitenkin kaikkien puolueiden jäseniä tai äänestäjiä ja myös puolueiden ulkopuolisia ihmisiä. Silti ay-liike, joka on, kuin valtio valtiossa – ei katso tarpeelliseksi osallistua yhteiskuntamme vastuunkantoon. Tärkeämpää, kuin pyrkimys nousta maamme tilanteesta yhteistuumin taakkaa jakaen – onkin nähtävästi opposition tarve lietsoa mielenosoituksia, ulosmarsseja, lakkoja ja yhteiskunnallista kuohuntaa. Ahon ja Viinasen aikana Sorsa nousi kantamaan vastuuta – ja ainakin yritti parhaansa tilanteessa. Nyt vasemmalla ei ole vastuunkantajia. Hallitus joutuu kantamaan vakavin kasvoin vastuuta.

Yhteiskuntamme taloudellisesta tilanteesta ei edes anneta julkisuuteen totuudellisia arvioita. Muuttuneessa taloudellisessa tilanteessa oman kansamme ikääntymiskehitys ja työttömyys huomioiden ml. uusi pakolaiskysymys ja sen inhimillinen hoitaminen – maamme valtionvelka tulee nousemaan 150 miljardiin euroon vuoteen 2020 mennessä. Sote-uudistuksen ja kuntauudistuksen hyödyt menetetään. Näinkin pieni valtio, kuin Suomi pystyisi ehkä maksamaan tämän velan korot.

Ja lopuksi. Minä en ole rasisti. Olen valmis tekemään töitä niiden pakolaisten ja hätääkärsivien ihmisten integroimiseksi Suomeen, jotka Suomeen sijoittuvat – mutta vain maamme todellisen kantokykymme puitteissa! Nostaessani näitä asioita esille olen vain ja ainoastaan huolissani yhteiskuntamme kantokyvystä, huoltosuhteen heikkenemisestä – ja miksei vaikkapa omien nuortemme ja lastemme tulevaisuudesta valtionvelan maksajina? Järkiperäisen maahanmuuton ja pakolaiskysymyksen kestävän hoitamisen peräänkuuluttaminen ei ole rasismia!

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Minna
Vihainen
#1

Suomalaisen työn tuottavuutta ei lisätä työntekijöiden etuja huonontamalla, millään suomalaisesta työstä ei saada yhtä halpaa kuin aasialaisesta. Ensisijaisesti pitää kannustaa työn tekemiseen ja tähän porkkana on tunnetusti parempi keino kuin keppi! Hallituksen nykyiset sopeuttamistoimet vain lisäävät työttömyyttä, jonka poistaminen on ainoa oikea tie suomen talouden korjaamiseksi. Tämä voitaneen toteuttaa tarpeeksi lyhyillä täsmäkoulutuksilla ja poistamalla nykyiset, täysin tehottomat työvoimapoliittiset keinot. Turvanpaikanhakijoiden hakemusten käsittely on saatava mahdollisimma n nopeaksi, käännytyspäätökset viikon sisällä, löytyisikö tähän työvoimaa työttömistä (vai tarvitaanko tähänkin työhön vähintään korkea-asteen koulutus)? PS. Subjektiivinen päivähoito-oikeus pitäisi myös sekä lasten että talouden kannalta välittömästi poistaa silloin kuin siihen ei ole mitään erityistä tarvetta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jussi
Vihainen
#2

Viime viikolla hallitus ilmoitti, että maanviljelijöille ohjataan kohdeavustuksina 90 miljoonaa euroa vuosina 2016 – 2018 sekä metsänomistajille 50 miljoonaa euroa mm.sukupolvenvaihdostilanteita varten. Heiltä ei siis leikata ollenkaan, vaan tehdään 140 miljoonan euron tulonsiirto. Onko pääministeri Sipilä tämän jälkeen vielä sitä mieltä, että kaikki kansalaiset osallistuvat taloustalkoisiin yhdenvertaisesti

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pysytään totuudessa!
Vihainen
#3

Miten eläkesopimus 1% tuottavuus tuli siitä ja alhaiset palkankorotukset useampana vuotena kyllä työntekijät osillistunut jo näihin säästöihin mutta EK tuntuu tavoittelevan kuuta taivaalta.PS.Miten kela maksun ja yhteisöveron poistot ovat työllistäneet 0 työpaikkaa työttömiä on tullut kymmeniätuhansia lisää ,kyllä propangandallakin on rajansa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

late
#4

Ei tarvitse olla suuri näkijä, jos ennustaa, että seuraavissa vaaleissa perussuomalaisia uhkaa merkittävä kannatuksen lasku.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vastuunkantajia arvostetaan viiveellä
Tyytyväinen
#6

Kuinka monta edellistä hallitusta on jättänyt tekemättä sitä tarvittavaa päätöksentekoa, jolla koko yhteiskuntamme ja kansantaloutemme nousee. Perussuomalaiset eivät ole syyllisiä edellisten hallitusten virheisiin. Vaan nykyinen hallitus, joka koostuu kolmesta puolueesta ja sen laatimasta kompromissiohjelmasta – tekee nämä vaikeat päätökset. Sosialistihallitukset eivät pysty saneeraamaan taloutta, koska silloin sossupäättäjä leikkaisi sossuvirkamieheltä ja sossupalvelun tuottajalta. Tarvitaan saneeraus-hallitus! Yleinen mielipide ymmärtää Suomen tilanteen. Silti oppositio ja media lietsoo jopa enemmän, kuin on tarvis. Uskon, että sopu löydetään istumalla alas pöytiin. Suomen puolesta toivon niin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Gubbe
#5

Miksi odotamme että joku ulkolainen investoi tänne? Toki saamme joitain työpaikkoja mutta voitot valuvat ulkomaille ja verokikkailun takia valtio ei saa kaikkia veroja mitä kuuluisi saada. Jos olisimme itsenäinen maa voisimme itse luoda omaa rahaa emmekä velkaantuisi muille, investoisimme omaan teollisuuteen ihan itse, voitot jäisivät omaan talouteen. Järjetöntä että kaikki menee ulkomaalaisten keinottelijoiden taskuun ja me elämme kädestä suuhun.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000