Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Venäjän propagandasota vaatii uudet toimintatavat

Viime vuonna ihmeteltiin Krimille yks´kaks ilmestyneitä ”vihreitä miehiä”. Vaikka oli jokseenkin selvää, että kyseessä olivat venäläiset erikoisjoukkojen sotilaat, niin silti media oli ymmällään. Se ei halunnut/ymmärtänyt kertoa mistä oli kysymys, koska venäläinen osapuoli kiisti asian jyrkästi.

Venäjä on uudistanut sodankäyntitavat tämän päivän yhteiskuntaan sopiviksi. Aseiden ohella olennainen osa sodankäyntiä on massiivinen tosiasioita vääristelevä informaatiotulva. Kuten jo natsi-Saksan ja vanhan Neuvostoliiton ajoilta tiedämme, yksipuolinen informaatiotulva aiheuttaa lopulta sen, että se otetaan todesta. Ja seuraukset siitä ovat olleet todella järkyttävät aikoinaan Saksassa ja Neuvostoliitossa sekä nyt Venäjällä.

Vallitsevan mediakäytännön mukaan on hyvää journalismia kertoa kummankin osapuolen näkemys. Nykytilanteessa on tehtävä suuri periaatteellinen muutos.

On siirryttävä uudenlaiseen journalismiin. Se tarkoittaa sitä, että toimittajat ja muutkin informaation parissa toimivat tahot lopettavat tarkoitushakuisen propagandan levittämisen. Siirrytään vain tosiasioihin perustuvaan kerrontaan.

Ei siis kerrota, että ”Venäjän ulkoministeri Lavrov kertoi tiedotustilaisuudessa, että venäläiset eivät millään tavalla osallistu Itä-Ukrainan tapahtumiin”. Sen sijaan kerrotaan, että ”Venäjän ulkoministeri Lavrov toisti tiedotustilaisuudessa venäläisten perättömiä väitteitä, että he eivät ole osallisina Itä-Ukrainan tapahtumissa.”


Venäjän massiivinen tosiasioiden vääristely on tuttu asia myös sosiaalisen median puolella. Olen huomannut, että olen itsekin trollaksen kohteena. Nyt olen ottanut käyttöön periaatteen, että poistan trollien kommentit välittömästi ja bannaan kirjoittajat. Suosittelen samaa käytäntöä muillekin.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Jäitä hattuun
Utelias
#1

”Venäjän ulkoministeri Lavrov kertoi tiedotustilaisuudessa, että venäläiset eivät millään tavalla osallistu Itä-Ukrainan tapahtumiin”. Sen sijaan kerrotaan, että ”Venäjän ulkoministeri Lavrov toisti tiedotustilaisuudessa venäläisten perättömiä väitteitä, että he eivät ole osallisina Itä-Ukrainan tapahtumissa.”

Ensinnäkään Venäjän propaganda ei ole Suomelle iso asia eikä ongelma. Sitä on osattu hallita jo pikällä perinteellä. Suomessa on nykyisin lännestä ohjattu tiedonvälitys. Miltä kuulostaisi?

”Amerikan ulkoministeri Kerry kertoi tiedotustilaisuudessa, että amerikkalaiset eivät millään tavalla osallistu Itä-Ukrainan tapahtumiin”. Sen sijaan kerrotaan, että ”Amerikan ulkoministeri Kerry toisti tiedotustilaisuudessa amerikkalaisten perättömiä väitteitä, että he eivät ole osallisina Itä-Ukrainan tapahtumissa.”

Vain tehokas Suomen oma tiedustelu voi tietää mikä on lähinnä totta!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Suomennetaan Reijon ajatuksia:
”Vallitsevan mediakäytännön mukaan on hyvää journalismia kertoa kummankin osapuolen näkemys.”
Suomennos: Asioista pitäisi voida kertoa mielipiteensä ja vaihtaa näkemyksiä vapaasti demokratiassa.
” On siirryttävä uudenlaiseen journalismiin.”
Suomennos: Mutta se ei minulle käy.
” Siirrytään vain tosiasioihin perustuvaan kerrontaan.”
Suomennos: Minä tiedän tosiasiat, muut olkoot hiljaa, älkääkä kertoko poikkeavia mielipiteitä, jotka voivat saattaa omani kyseenalaiseen valoon.
” Ei siis kerrota, että ”Venäjän ulkoministeri Lavrov kertoi tiedotustilaisuudessa, että venäläiset eivät millään tavalla osallistu Itä-Ukrainan tapahtumiin”. Sen sijaan kerrotaan, että ”Venäjän ulkoministeri Lavrov toisti tiedotustilaisuudessa venäläisten perättömiä väitteitä, että he eivät ole osallisina Itä-Ukrainan tapahtumissa.””
Eli ryhdytään kertomaan oikeiden tapahtumien sijaan satuja, esitetään vain omia tulkintoja asioista faktojen sijaan. Tässä fakta on se, että Lavrov on sanonut jotakin. Se pitää muuttaa, että Lavrov valehtelisi, että uutisia lukevat kansalaiset varmasti huomaavat ajatella ”oikein”. Kansalaiset ovat niin tyhmiä, että heille pitää kertoa jo valmiiksi, miten asioista kuuluu oikeaoppisesti ajatella. Ei voida ottaa riskiä, että he itse ajattelisivat ja tulkitsisivat asioita.
” Olen huomannut, että olen itsekin trollaksen kohteena.”
Suomennos: Minua ärsyttää, kun jotkut kirjoittavat niin hyvin perusteltuja minun omista mielipiteistäni eroavia ajatuksia, että ne tekevät minun ajatukseni suorastan naurunalaiseksi. Olen niin kiukkuinen, ne ärsyttävät minua niin suuresti, että niiden täytyy olla ulkomaisen vihollisen tekosia, tai jos eivät olekaan (ovat kovin hyvää kieltä, ei vaikuta venäläiseltä, taitavat olla ”väärinajattelevia” perussuomalaisia), niin ainakin haluan ne sellaisiksi ilmoittaa, että voin perustellummin sensuroida ne. Oikeat mielipiteet oikeuttavat väärien mielipiteiden leimaamiseen ja sensurointiin vaikka voimakeinoin.
” Nyt olen ottanut käyttöön periaatteen, että poistan trollien kommentit välittömästi ja bannaan kirjoittajat.”
Suomennos: Olen aloittanut sensuurin.
Neuvostoliiton malliin, se on niin kiva järjestelmä?
” Suosittelen samaa käytäntöä muillekin.”
Suomennos: Yritän esiintyä esikuvana, etta jos kaikki muutkin toimivat ehkä tällä hieman arveluttavalla tavalla, en ole yksin.
Mutta minkä; junttauksen, sensuurin, pakottamisen. Sananvapauden ja demokratian tukahduttamisen. Ajatussensuurin perussuomalaisten keskuudessa.

Et taida onnistua. Olet jo poistanutkin kaikki kirjoituksesi lehden sivuilta, joihin oli vastattu liian kiusallisesti paljastaen ajatustesi perusteettomuuden ja kiihkosi. Oi Suuri ja Mahtava Reijostoliitto… Et varmaan paheksu tuota viimeistä sanaa, koska itsekin sanoit meitä muita perussuomalaisia ”trolleiksi”, eli aivan samalla tavalla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Venäläiset ovat etnisiä suomalaisia!

Ei ihme, Putinkin on Karjalasta, ja hänen tyttärensä on täydellinen vaalea sinisilmäinen Suomi-neito! Donetskin alueen väestökin on uutiskuvissa meidän näköistämme.

”Otsikolla: ”Venäjän kansalaisen kasvot, eli kansan keskuudessa tunnetun rotuopin romahdus”, kertoo asiasta usea julkaisu. Artikkeli kirjoituksen mukaan (vapaa käännös) venäläiset geenitutkijat ovat ensimmäistä kertaa historiassa suorittaneet ennennäkemättömän laajan venäläisten geeniperimän tutkimuksen – ja olivat järkyttyneet itsekin tuloksista. Tutkimukset kumoavat monia myyttejä venäläisten kansallisuudesta. Erityisesti DNA tutkimusten mukaan todettiin, että geneettisesti venäläiset eivät ole ”Itä-slaavilaisia” vaan suomalaisia. Eikä vähäisempänä pienempänä sensaationa ollut se, että myös Itä-ukrainalaiset oli mahdoton erottaa venäläisistä ja suomalais-ugrilaisista, esimerkiksi Komin, Mordvan ja Marin kansalaisista. Tutkijat ovat tulleet siihen tulokseen, että jossain vaiheessa tämä oli yhteinen kansa ja heillä oli yhteinen kieli suomi.” lähde: Viola Heistonen.

Emme voi kohdella suomalaista heimoa tällä tavalla. Emme voi usuttaa NATOa ja Ukrainan slaaveja hyökkäämään oman kansamme kimppuun Itä-Ukrainassa.
Venäläiset ovat etnisiä suomalaisia!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000