Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Toimittajat vaikuttavat äänestyksen lopputulokseen

Punavihreän agendajournalismin tarkoitushakuisuus näkyy jopa “Journalistin ohjeiden” johdannossa. Aiemmin siellä luki: “Hyvän journalistisen tavan perustana on kansalaisten oikeus saada oikeita ja olennaisia tietoja, joiden avulla he voivat muodostaa totuudenmukaisen kuvan maailmasta ja yhteiskunnasta.”


Nyt siinä lukee: “Sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan perusta. Hyvä journalistinen tapa perustuu jokaisen oikeuteen vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä.”


Nyt on siis vain oikeus vastaanottaa toimittajien mieleisekseen suodattamia tietoja ja mielipiteitä, ei oikeita ja olennaisia tietoja. Elämme agendajournalismin aikaa.

Sen osoittaa käytännön tasolla todeksi Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson lehtensä pääkirjoituksessa. Pettersson nimittäin kirjoittaa, että “tiedotusvälineiden on aika tunnustaa itselleen ja suomalaisille, että journalistiset valintamme vaikuttavat vaaleihin merkittävästi, halusimme sitä tai emme.


“On turha väittää, että medialla olisi pelkkä raportoijan rooli. Me vaikutamme äänestystulokseen ja siihen, millä teemalla vaalit käydään.”


“Vaalien teemat eivät ilmesty tyhjästä eivätkä pysy pinnalla itsestään. Me mediassa teemme päätöksiä, joilla on seuraukset.”


Näin siis toimittajien oma lehti Journalisti. Tämän jälkeen on ainakin minulle turha väittää, että media olisi objektiivinen ja neutraali tosiasioiden kertoja.

Journalistit ovat poliittisia toimijoita. Siksi olen käyttänyt sanoja agendajournalismi ja agendajournalistit. Suosittelen samaa käytäntöä muillekin.

………
Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Onhan toimittajilla, etenkin päätoimittajilla, ja heidän taustavoimillaan paljon valtaa.

PAKKORUOTSI on selvä osoitus toimittajien vallasta.

Ruotsia ihannoivia kirjoituksia, joissa puhutaan ruotsin taidon tuomista ”rikkauksista” löytyy kyllä pilvin pimein, mutta pakkoruotsin haitoista ei vuosien saatossakaan ole nähty montaakaan kirjoitusta.

Mitä pakkoruotsitus maksaa? Ei kirjoituksia.

Ketä pakkoruotsi todellisuudessa hyödyttää? Ei oikeita kirjoituksia.

Miten pakkoruotsi kaventaa suomalaisten kieliosaamista? Ei kirjoituksia.

Noin 75 % suomalaisista vastussa pakkoruotsia! Ei kirjoituksia.

Pakkoruotsi on härskein osoitus toimittajien työmoraalista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sepe Senttari
Iloinen
#2

Eihän tuossa Petterssonin jutussa ole mitään uutta! Varsinkin puoluelehdet ovat aina yrittäneet vaikuttaa äänestäjien kantaan hyvin yksipuolisilla aihevalinnoilla.
Petterssonin jutulla oli vaikutusta, sillä Helsingin Sanomat ilmoitti siihen viitaten avoimesti viisi teemaa, joita lehti pitää esillä vaalien alla. Sanoisin sitä suoraselkäisyydeksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000