Perussuomalaiset

Sanna Antikainen

Varo federalistien vaalivaikuttamiskampanjaa!

Kuten vaalitulos osoitti, perussuomalaisten haukkuminen ja leimaaminen rasisteiksi, fasisteiksi ja natseiksi ei enää auta. Median ja muiden puolueiden olikin keksittävä jotain uutta. Ne keksivät harhaiset ja olemattomat perussuomalaisten ”venäjäkytkökset” ja ovat täysin hukassa.

Yksi läpinäkyvimmistä yrityksistä oli IS:n politiikan toimittaja Timo Haapalan kirjoitus, joka oli otsikoitu ”Kommentti: Venäjän myötäilyleima iski perussuomalaisiinkin EU-vaalitaistelun loppusuoralla”. Otsikko on mielenkiintoinen siksi, että kirjoituksessa Haapala itse pyrkii iskemään Venäjä-leimaa perussuomalaisiin, varsin köykäisin perustein ja vetämällä mutkia suoraksi.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on ilmaissut puolueen Venäjä-kannan varsin selkeästi, myös IS:n kanssa samaan konserniin kuuluvalla HS:lle:

”Perussuomalaiset vastustivat viisumivapautta Venäjän kanssa jo ennen Ukrainan kriisiä eli aikana, jolloin useimmat muut puolueet innoissaan kannattivat sitä. Linjamme oli oikea silloin ja on oikea nyt. Kaikkein mielenkiintoisinta on, että jopa venäläinen media kelpaa suomalaisille tiedotusvälineille lähteeksi silloin, kun on tilaisuus hutkia perussuomalaisia”

Tekstissään Haapala osoittaa, ettei edes ymmärrä, mistä eurovaaliehdokas Olli Kotro puhui, kun hinku leimakirveen heiluttamiseen on niin suuri. IS joutui korjaamaan uutisensa otsikkoa totuutta vastaavaksi, koska Kotro ei esittänyt täyttä viisumivapautta Suomen ja Venäjän välille, vaan seuraavaa:

– Suomen on irrottauduttava Schengenin sopimuksesta ja perustettava Venäjän kanssa erityinen viisumivapaa vyöhyke yhdysvaltalaisen ESTA-matkustuslupajärjestelmän tapaan, venäläisuutistoimisto siteeraa Kotroa.

Mikä mainittu ESTA-järjestelmä sitten on? Se on sähköinen matkustuslupajärjestelmä, jolla tietyt edellytykset täyttävät henkilöt voivat hakea netissä etukäteen luvan saapua Yhdysvaltoihin, kun matka kestää enintään 90 päivää. Vastaava järjestelmä (eTA) on käytössä myös muun muassa Kanadassa. Järjestelmä ei poista normaalia rajavalvontaa tai passintarkastuksia, se ainoastaan mahdollistaa lyhyiden matkojen tekemisen sujuvammin kuin perinteisessä viisumijärjestelmässä. Sen sijaan esimerkiksi ne, joiden aikaisempi viisumihakemus on hylätty tai jotka ovat maahantulokiellossa, eivät voi hakea matkustuslupaa järjestelmän kautta.

Ottamatta kantaa siihen, pitäisikö Suomen ottaa kuvatunlainen järjestelmä käyttöön Venäjän kanssa vai ei, on selvää, että kyseinen järjestelmä säilyttäisi Venäjän rajan turvallisuuden merkittävästi korkeammalla tasolla kuin EU:n sisärajojen. Tällä hetkellä useimmilla EU:n sisärajoilla ei ole yhtään minkäänlaista valvontaa ja kuka tahansa, joka onnistuu pääsemään mihin tahansa valtioon Schengen-alueen sisäpuolelle, pystyy matkustamaan Suomeen – myös ne, jotka ovat tulleet Schengen-alueelle ”paperinsa hukanneina” turvapaikanhakijoina ja joiden todellisesta henkilöllisyydestä kenelläkään ei ole mitään tietoa. Suomen kannalta Venäjän rajan, joka on yksi Euroopan tarkimmin valvotuista rajoista, valvonta ei ole varsinainen turvallisuusongelma, vaan todellinen turvallisuusongelma liittyy rajatarkastusten totaaliseen puutteeseen kaikilla muilla rajoilla.

Miksi sitten on selvää, että Venäjä-pelottelussa on kyse nimenomaan vaalivaikuttamisesta? Vastaus on erittäin yksinkertainen: toimittaja Haapala ja muut Venäjä-pelottelijat pitävät esillä vain ja ainoastaan kuvittelemiaan perussuomalaisten Venäjä-kytköksiä, mutta eivät huomioi muiden puolueiden keskeisten vaikuttajien Venäjä-kytköksiä millään tavoin.

Viime marraskuussa kokoomuksen entinen puheenjohtaja ja entinen pääministeri Alexander Stubb julkaisiTwitterissä selfien, jonka oli ottanut Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin kanssa, ja kehui tämän kyvykkyyttä. Tämä noteerattiin lehdistössä Brysselissä asti. Silti suomalaisista puolueista liittovaltioideologiaa sinisilmäisimmin kannattavan kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kehtaa syyttää perussuomalaisia epäisänmaallisuudesta:

”En minä sinänsä Jussi sinun mielipiteitäsi epäile, olemme moneen kertaan kuulleet kannanottosi, mutta jos ryhmänne istuu Euroopan parlamentissa Salvinin johtaman puolueen kanssa, joka sanoo haluavansa hajottaa ja horjuttaa Euroopan unionia, se ei ole isänmaallista. Se on huolestuttavaa”, Orpo sanoi.

Samaan aikaan Orpo ilmeisesti ei pidä epäisänmaallisena sitä, että hänen oman puolueensa entinen puheenjohtaja mielistee Venäjän hallinnon keskeisiä voimahahmoja ja haluaa korvata kansallisvaltiot liittovaltiolla. Myös median muisti tuntuu olevan lyhyt ja valikoiva Stubbin toiminnan suhteen. Tiettyjen kokoomuspoliitikkojen, jotka istuvat edelleen eduskunnassa, rähmällään olosta Neuvostoliiton suuntaanmenneinä vuosikymmeninä lienee turha edes mainita.

Myöskään SDP:n Venäjä-mielisyydestä ei puhuta, vaikka takavuosien keskeisin demarivaikuttaja, entinen pääministeri ja eduskunnan puhemies Paavo Lipponen ostettiin konsulttiyhtiönsä kautta Venäjän ja Saksan välisen Nord Stream -kaasuputken takuuhenkilöksi Suomessa. Viimeksi kaksi kuukautta sitten Lipponen jätti YLE:n Ykkösaamussa vastaamatta toimittajan kysymykseen siitä, onko hän ”Putinin mies”, ja julisti, että Suomessa esiintyy liikaa asenteellista Venäjä-vastaisuutta. Lipponen ei ole ainoa kaasuputkihankkeesta hyötynyt demari. Kaksi vuotta sitten tuli ilmi, kuinka SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm tienasi venäläisiltä liki 200 000 euron jättitilin samaisella kaasuputkihankkeella. Näitä tapauksia media ei yllättäen muista eurovaalien alla.

Kepun kaveeraamisella itänaapurin hallinnon kanssa on pitkät perinteet jo Neuvostoliiton ajoilta. Tämänkin toimittajat unohtavat sopivasti, eikä ilmeisesti uhkaavaa Venäjä-mielisyyttä ole sekään, kun viime vaalikaudella maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtajana toiminut keskustan kansanedustaja Anne Kalmari esitti viime joulukuussa toivovansa, että EU:n ja Venäjän välisistä pakotteista luovuttaisiin.

Myös vihreät normaaliin tapaansa puhuvat yhtä ja tekevät toista. Euroopan parlamentin varapuhemiehenä toimiva vihreiden Heidi Hautala syyttää Twitterissä perussuomalaisia Venäjä-kytköksistä. Mutta mitä Hautala on itse tehnyt Brysselissä? The Daily Beast -uutissivusto toi julki Hautalan toiminnan kulisseissa. Hautala on vuodetuissa sähköposteissa syyttänyt EU:ta Putinin vastaisesta pakkomielteestä, Putinin maalittamisesta sekä pyrkinyt estämään korruption vastaisen päätöksen, joka olisi kohdistunut Putinin hallintoon. Hänellä on erittäin läheiset välit elokuvaohjaajan Andrei Nekrasovin kanssa (IS:n mukaankyseessä on hänen miesystävänsä) ja huhtikuussa 2016 Hautala yritti esittää Brysselissä Kremlin hallintoa tukevan propagandaelokuvan. The Daily Beastin mukaan Hautalan Venäjä-mieliset vaikutusyritykset ovat herättäneet Euroopan parlamentissa suurta huomiota.

Kun äänestät, älä lankea vihervasemmiston, kokoomuksen ja sitä tukevan median vaalivaikutusyrityksiin. Näillä tahoilla on oma lehmänsä ojassa – sinua yritetään huijata! Käytä valtaasi ja äänestä perussuomalaisia, jonka europarlamentaarikot kuuluvat Suomesta ainoina ryhmään, joka vastustaa liittovaltiota ja Suomen kansallisen päätösvallan luovuttamista Brysseliin.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


8 kommenttia
H Moilanen
#1

Jotenkin tuntuu siltä, että PS:n ek-vaaleissa saama tulos on aiheuttanut federalisteissa vakavaa huolestumista. Ennen viime ek-vaalejakaan ei ollut niin tauotonta PS:n mollausta kuin on nyt.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#2

Ihmeesti todella löytyy etsimällä etsittyjä uhkakuvia Persujen mahdollisesta toiminnasta.Nyt Venäjä korttikin.
Ihmetellä täytyy, kun Sauli käy, EU:n Venäjä boikotoinnin päällä ollessa Vladimirin kanssa keskustelemassa, se on Valtiomiesmäinen teko.
Nyt Itävällassa jonkun puolueen johtaja on kännissä örveltänyt, selvästi korruptioon viittaavalla tavalla. Nyt nostetaan Perusuuomalaiset tuohon käytökseen vähintään osasyylliseksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Venäjäkortin käytön lisäksi jotkut vasemmistolaisten kannattajat yrittävät mustamaalata perussuomalaisia äärioikeistolaiseksi puolueeksi joka haluaisi kieltää naisilta abortin tai rajoittaa aborttioikeuden saamista. Todellisuudessahan perussuomalaiset eivät halua tehdä mitään muutoksia aborttilakiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#4

Jean-Claude Juncker teki sen nyt selväksi sanoessaan, että ”EU vastustajat ovat tyhmiä kansallismielisiä, jotka rakastavat omaa maataan”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#6

Perussuomalaiset ovat ainoa puolue, joka vastustaa EU:ta. Jokainen voi vetää omat johtopäätökset muiden puolueiden kannattajien arvoista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Eipä se itsenäisyys ole kovin korkeassa kurssissa ollutkaan suomalaisten puheissa ja teoissa viime aikoina.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000