Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Paperilehtiä ei haluta tilata, eikä verkkolehdistä maksaa

Neljä vuotta sitten 15 % suomalaisista kertoi voivansa maksaa verkkouutisista. Nyt vain 18 %.

Tämä selviää Digital News Report 2018 kyselytutkimuksesta. Ylen uutinen aiheesta väittää, että ”yhä useampi suomalainen on valmis maksamaan verkkouutisista”. Näennäisesti Ylen havainto on oikea, mutta tosiasiassa johtopäätös on täysin väärä. Se on agendajournalismia.

Todellakin vain ja ainoastaan noin joka kuudes on valmis maksamaan verkkouutisista. Neljässä vuodessa maksuvalmius on noussut vain kolme prosenttiyksikköä. Siis pysynyt käytännössä lähes ennallaan.

Se on erittäin huono uutinen perinteisten medioiden kannalta. Siirtymällä verkkoon perinteiset mediat eivät kykene korvaamaan paperilehtien tilaajamäärien romahdusta. Nykyvauhdilla paperilehtien tilaajamäärät lähestyvät nollaa noin kymmenen vuoden kuluttua.

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Elina Grundström arvioi Ylen jutussa, että ”meillä on hyvin äänekäs vähemmistö, joka Suomessakin lietsoo epäluottamusta mediaan ja väittää, ettei mediaan luoteta”.

Grundströmin mielestä suomalaiset pitävät valtavirran uutismediaa suhteellisen luotettavana, vaikka puolet vastaajista kertoi kohdanneensa viikon aikana eri tavoin huonoa, virheellistä tai harhaanjohtavaa journalismia.

Perinteinen media sahaa omaa oksaansa. Pyrkimys objektiiviseen ja neutraaliin journalismiin on lähes kirosana. Sen tilalle on tullut agendajournalismi. Uutiset puristetaan punaviherlib-suodattimen läpi. Agendaan sopimattomia uutisia ei kerrota ollenkaan, tai sitten kerrotaan faktoja valikoiden ja värittäen.

Onneksi on päivä päivältä yhä monipuolisempia ja laadukkaampia riippumattomia verkkojulkaisuja. Yhä useammin sanottavansa saavat julki hekin, joilta sen perinteinen media on evännyt.

…………….
Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä media ja blogi saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Oksu
Hämmentynyt
#1

Punavihreä oksennus pilaa perinteisen media.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

kaksi erilaista lähestymistapaa
#2

Ensinnäkin 18% > 15 %. Eli lauseesi VAIN sana teki koko lauseesta sitä mistä perinteistä journalismia syytät eli agendan kautta näkemisestä :
”Neljä vuotta sitten 15 % suomalaisista kertoi voivansa maksaa verkkouutisista. Nyt vain 18 %.”

Toisekseen kansalaisjournalismi ei ole korvaamassa tutkivaa journalismia. Vain eläkeläisillä tai työttömillä on aikaa kuukausien kartoittamis-/tutkimustyöhön ja heiltä taas puuttuu ammatilliset kontaktit ja resurssit puhuattakaan lain suomista oikeuksista.

Nämä kaksi tulevat toisiaan täydentämään ja edelleenkin niin että kansalaisjournalismi on se subjektiivisempi versio ja perustuu oman kokemuksen antamaan varmuuteen oikeasta näkökulmasta jonka haluaa jakaa muiden kanssa. Juuri kuten itsekin teet.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

epäisänmaallinen agenda
#3

MV lehden Janitskin ja desantti Bäckströmin meneillään oleva oikeudenkäynti omalta osaltaan avaa tätä kansalaisjournalismin käyttämistä ”agendajournalismiin”. Venäjän mielipiteen syöttäminen muiden juttujen sekaan ei varmaankaan ole ollut vahinko, eikä sitä ainakaan ole yritetty estää. Onhan nytkin siellä hääräämässä ja jakamassa venäläistä näkökulmaansa myös tämä erotettu pappismies Molarikin. Pisteet Halla-aholle ettei ole mennyt tämn poppoon halpaan vaan tuominnut julkaisun epäisänmaallisuuden. Toisin kuin vaikkapa Reijo T.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000