Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Rinteen budjetti kuin housuihin laskeminen pakkasella!

SDP:n kansanedustaja Jukka Kärnä kiittelee valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) budjettiesitystä kasvupanoksista ja ostovoiman vahvistamisesta. Kärnän mukaan paketilla on merkittävä työllisyysvaikutus koko maan kannalta.

”Valtiovarainministerin ehdotus budjetiksi sisältää uusia panostuksia liikenneinfrastruktuuriin, joiden määrärahavaikutus on 88 miljoonaa euroa vuonna 2015. Kotimaista kysyntää vahvistetaan pieni- ja keskituloisten ansiotuloverotuksen inflaatiotarkistuksilla”, Kärnä vakuuttaa Demari-lehdessä.

Lievästi sanottuna hymyilytti ja samalla närkästytti tekstiä lukiessani. Tosiasia on, että harvoin näkee yhtä ”pehmeää” tekstiä. Todellisuus on siis täysin toinen.

Ensinnäkin inflaatiotarkistukset ovat ns. normaali, vuosittain toistuva toimenpide.

Toisekseen hallitus ensin leikkasi liikennerahoja 100 miljoonaa euroa. Nyt leikkauksesta palautettiin 88 miljoonaa. Näin olleen lopputulema on miinusmerkkinen 12 miljoonaa euroa.

Jo aiemmin hallitus päätti panostaa muihinkin tie- ja ratahankkeisiin. Ne työllistävät jonkin aikaa, mutta töiden valmistuttua työnaikaiset työpaikat häviävät. Selkosuomella sanottuna se on samankaltainen temppu kuin pakkasella housuihin laskeminen. Vähän aikaa lämmittää, mutta sitten koittaa ankea arki.

Mielestäni yksi pahimmista työpakkojen synnyn esteistä on yritysten rahoitus. Pankit ja muut rahoittajat ovat kiristäneet ehtojaan, ja siksi moni hanke polkee paikallaan tai yritys taantuu tai jopa kaatuu. Nyt tarvittaisiin nykyistä huomattavasti enemmän riskirahoitusta. Samalla saataisiin työpaikkoja, jotka ovat laadultaan pitkäaikaisia.

Toki tästä yhteiskunnasta löytyy muitakin kohteita, joihin panostamalla saadaan yhteiskunnan kokonaisedun kannalta valtiovarainministeriön budjettiesitystä parempi lopputulema.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Antsu
#1

Ja minkähän maalaisia tie/rata-hankkeet mahtavat työllistää,siis mikä on todellinen hyöty Suomalaisille/Suomelle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pena
#2

Voisiko edustaja Tossavainen kertoa meille muille, kenellä ei ole asiasta omaa kokemusta, miltä se housuihn laskeminen pakkasella tuntuu?

Tossavainen on tölvinyt Alexander Stubbia hänen hampaistaan ja pepsodent-hymystä.

Tiedustelen siksi, mitä hammastahnaa edustaja Tossavainen käyttää? Syitä edustaja Tossavaisen harvoin nähdylle hammaskalustolle en viitsi kysyä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Antti Myller
#3

Vain valtiolla pitää olla rahanluontioikeus, ja sen takia Suomen pitää saada oma rahapolitiikka ja oma valuutta takaisin. Silloin voisi ihan omatekoisella valtion keskuspankin rahalla rahoittaa aivan mitä vaan. Eikä haittaa vaikka inflaatio kasvaisi vaikka johonkin 4-5 prosenttiin, kunhan saadaan asioita aikaiseksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000