Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Rinteen ja demareiden motivaatio pielessä

Aamukahvi oli mennä väärään kurkkuun, kun luin valtiovarainministeri Antti Rinteen haastattelun. Sitä varten hän  puolusihteerinsä kera oli mennyt Kiinaan saakka. Siellä hän loihe lausumaan, että yrittäjät pitäisi laittaa koulun penkille motivaatiota opiskelemaan. Tämä siksi, että sen jälkeen yrityksillä ja koko yhteiskunnalla menisi nykyistä paremmin.

Sanoisin kuten edesmennyt mummoni, että ”herran pieksut”, sillä jälleen kerran entinen ay-jyrä ja nykyinen demareiden puheenjohtaja oli pihalla arjen todellisuudesta. Aivan kuten silloin, kun demarit menivät yrittäjien luokse suklaata jakamaan. Aivan kuten silloin, kun he tekivät tämän vaalimainoksen http://youtu.be/gLx-xnBEswo

Toveri Rinteelle on todettava, että kyllä yrittäjillä motivaatio on kunnossa. On pakko olla, sillä muutoin yrityselämässä ei pärjää.

Motivaatio-ongelma on muualla. Se ilmenee monilla tavoin, joista tässä pari esimerkkiä:

– Liian harvat haluavat lähteä yrittäjiksi. Erityisesti korkeasti koulutetut lähtevät mieluummin vaikkapa virkamieheksi kuin yrittäjäksi.

– Nyt suuret ikäluokat eläköityvät myös yrittäjinä. Olen nähnyt aivan tuttavapiirissäkin, että jatkajaa ei löydy oman perheen piiristä tai muualtakaan. Kannattavia yrityksiä lopetetaan.

Kyseessä on siis motivaatio-ongelma. Se mistä Rinne syytti yrittäjiä. Heillä sitä on, mutta mistä sitä löytyisi koko yhteiskuntaan? Siinä on asian ydin.

Olen usein sanonut ja sanon nytkin, että tämä yhteiskunta tarvitsee uudenlaista asennoitumista yrittäjiä ja yritystoimintaa kohtaan yhteiskunnan kaikilla tasoilla. Jo peruskoulun alaluokilta alkaen on kerrottava, että tämä yhteiskunta voi hyvin silloin, kun yritystoiminnalla menee hyvin. Ja että koko yhteiskunnalla menee huonosti, kun yritystoiminnalla menee huonosti. 

Vaikka asia ei ole monimutkainen ymmärtää, niin silti sen merkitystä vähätellään. Ehkä se pitkälti johtuu siitä, että on paljon helpompaa olla kakkua jakamassa kuin sitä tekemässä. Ja se jos mikä on motivaatio-ongelma.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Persut ei persettä myy
#1

Yrittäjäin motivaatio on todellakin hukassa mutta syitä tähän on monia ,suurin syyllinen on Kataisen ja Sdp Kommunistihallituksen joka on nostanut verotusta,keksinyt uusia pykäliä ja sääntöjä jotka haittaa yrittämistä,nostanut ALV veroa yms. ja tehnyt tästä maasta euroopan kalleimman paikan jossa ei kannata tehdä muuta kuin sosiaali pummata tai olla julkisella sektorilla.

Viron verotus mallin käyttöönotolla ja julkisen sektorin purulla saadaan motivaatiota yrittäjille ja sitä vielä terästetään sillä kun ei jaeta Suomalaisten vähiä rahoja pitkin maailmaa ! eikä haalita tänne koko maailman pummeja sosiaali huollon elätettäväksi niin kyllä sijoittajat alkaa sijoittaan pankissa makaavia rahojaan ja yrittäjät yrittämään jotta työntekijät saa töitä.

Kommunistien konsteilla tätä maata ei pelasteta lisäämällä byrokratiaa ja kuluja ja nostamalla veroja esim. OY muodossa toimivan yrityksen verotusta nostettiin Urpilaisen ja Kataisen toimesta 3.5 % kerralla parivuotta sitten tapahtuneessa Oy verotus uudistuksessa siihen kun lisätään Alv korotukset ja pääomavero korotukset,kiinteistövero korotukset,osinko verokorotukset ,kunnallisverokorotukset ,autovero korotukset,energiavero korotukset ym…Niin Suomessa ei ole mitään kannattavan yritys toiminan edyllytyksiä enään muilla kuin sellaisilla aloila joihin saa kaiki mahdolliset yritystuet (siis pelifirmoilla)
Ei ihme että työttömiä tulee,ihme ettei tämän enempää ole tullut mutta saihan Katainen sen Komissaari paikan ihanasta Euvostoliiton pääkaupungista Brysselistä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000