Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Perussuomalaisten nousu jatkuu. Kyllä kansa tietää!

Vuodenvaihteessa perussuomalaisten ja keskustan kannatusero oli yli 10 %-yksikköä. Nyt vain parisen prosenttiyksikköä. Demareiden uskottavuus on nollassa.

Siinä olennaisimmat asiat Helsingin Sanomien tuoreen gallupin luvuissa.

Sami Borg tulkitsee luvut niin, että kyseessä on ”seuraa voittajaa” -ilmiö. Sen mukaan äänestäjät hyppäävät voittajan kelkkaan. Mielestäni tällä kertaa näin ei ole, sillä kannatuksen kasvu ajoittuu vaalien alle. Juuri tuolloin mediassa keskusteltiin vain ja ainoastaan siitä, että onko kokoomus vai demarit vaalien toiseksi suurin puolue.

Perussuomalaisten kannatuksen kasvulle on monia syitä. Keskeisin syy on se, että puolue puhuu uskottavalla tavalla äänestäjille tärkeistä asioista. Näitä ovat mm. maahanmuutto, pakkoruotsi ja eurooppapolitiikka. Vaikka perinteinen media yritti vaieta näistä asioista, ne olivat silti riittävän hyvin esillä sosiaalisessa mediassa.

Suurin osa suomalaisista arvioi näitä asioita samoin kuin perussuomalaiset. Toisin sanoen puolueista vain perussuomalaiset ajavat asioita suomalaisten enemmistön haluamalla tavalla.

Vaalien alla perussuomalaiset kuuntelivat toreilla mitä mieltä kansalaiset on. Muut puolueet, erityisesti demarit, menivät toreille kertomaan mikä kansalaisille on parasta.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1432008929314

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
Utelias
#1

Toivottavasti linja pitää? Lupauksia, lupauksia ja asioiden ratkaisemisesta VERONKOROTUKSILLA tai veropohjan muutoksilla olemme saaneet jo riittävästi ”nauttia”.
Niitähän sossut tarjosivat ja kansa tyrmäsi. Ei se ollut mitään ”viestin perille menon puutetta”, vaan kansa ymmärsi viestin ja teki ja tekee näemmä vieläkin päätöksiä. Älkää sortuko samaan. Muistakaa lupauksenne!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

I, Robot
Utelias
#5

Eipähän sitä kukaan täysjärkinen palkankorotuksia ja eri etuisuuksien lisäämisiä odota. Hyvä jos työpaikka säilyy, siis jopa yritys pysyy pystyssä tai Suomessa. Ja hirmu hyvä on jos, yrityksiä syntyy työllistämään. ja jos noista Reijon mainitsemista teemoista saadaan edes joitakin parannuksia ja etenkin säästöjä, niin hyvä. Mikään muu puoluehan ei aikonut tehdä noille asiolle mitään, paitsi lisätä kustannuksia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

terve järki
Tyytyväinen
#2

Hyvä että jatkuu! Mutta kyllä on karmea kampanja varsinkin IS:san parin toimittajan osalta perussuomalaisia vastaan.. Kankaanniemen tapauksesta yrittävät rakentaa valtakunnan asiaa!

toinen toimittajista paljastui vihreiden ehdokkaaksi eli se selittänee asiaa..

Pitäisikö kohta julistaa IS boikottiin ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Matti
#3

Kylläpä eilen illalla oli RKP:n Pikku-Kalle töpinöissään. Suuri evp. sotapäällikkö haluaisi avata rajat turvapaikahakijoille kokonaan ja hakkasi oikein sydänalaansa itseään paremmin ilmaistakseen. Siinäpä Suomelle oiva business eli turvapaikka-anomusten käsittely oikein ”maailman mittakaavassa”. Syleillään maailmaa oikein tosissaan. Ei ole halpaa ei. Työllistää toki, mutta tuottaako?

Pikku-Kalle oikein pöyristyi, kun maahanmuuton kustannuksista tehdään selvitys. Ei niitä rikastuttajia taida näkyä siellä, misssä ruottalainen herrakansa majailee. On ilo nähdä, että Ruotsikin on heräämässä todellisuuteen. Saattaa seuraavissa vaaleissa Ruotsidemokraatit olla ko. kuningaskunnan toiseksi suurin puolue. Siinäpä Pikku-Kallelle olisi ihmettä kerrakseen.

Ps. Milloinka voisin ostaa suomalaisena mökkitontin Affenanmaalta. Siinäpä kysymys Pikku-Kallelle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

Matti – olet aivan oikeassa että ”Calle” oli niin töpinöissään omalla mukavuusalueellaan mutta kuultuaan Halla-ahon esitystä niin alkoi tikahtua omahyväisyyteensä – vain minuus akselillaan.

On se vain ihme ja kumma ettei löydä edes kriittisyydestä mitään hyvää perussuomalais linjasta,vaikka kuinka yritettäisiin esittää sivistyneesti haasteellisesta maahanmuutto ja pakolaisuudesta,eikä mistään rasismista.

Todellinen rasismi kuin ”muukalaisvastaisuus” on aivan eri asia kuin ”Callen paatos omassaan” antaa ymmärtää.
”Callen hädän ymmärtää opposition jyrkillä portailla kun ruotsalaisuus ei paistattele päivää ministeriaitiossa”.

Ehkä Halla-ahon viilipyttymäisyys asiatiedoilla kuin itse persoonana saa ” Callen” – ihan liekkeihin !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000