Perussuomalaiset

Vesa-Matti Junnila

Kannatuksesta ja vähän muustakin.

Olemme saaneet lukea kuinka Perussuomalaisten kannatus on romahtanut. 
Onhan se alhaalla gallupeissa, mutta paljonko se olikaan juuri ennen 2011 vaaleja? Pikkusta vajaa kuusitoistako; tästä ollaan jäljessä kolme prosenttiyksikköä. 

Miksi olemme menettäneet kannatustamme? 
Pidän yhtenä suurimmista syistä Perussuomalaisia jotka ”ovat oikeassa”. Kun tällainen ihminen on oikeassa huutaa hän omaa mielipidettään niin lujaa että sen kuulevat kaikki. Kukaan ei halua samaistua keskenään tappelevien porukkaan ellei itse ole tappelussa mukana. Suurin syy kannatuksen laskuun onkin häirikkö.
Paljon saa sosiaalisessa mediassa lukea että vika on puheenjohtajassa. Varmaan osaksi onkin. Jos tiedät että vika on puheenjohtajassa niin puheenjohtajahan valitaan puoluekokouksessa; tulet varmasti paikalle? Puoluekokous on kesällä 2015; eduskuntavaalien jälkeen. Soinia haukkumalla saa aikaan keskustelua, mutta se on sitä sisäistä riitelyä. Soinia haukkuva on siis häirikkö.

Paljon olen lukenut että Kristillisyys on liian keskeisessä asemassa Perussuomalaisessa politiikassa. Suomalaiset ovat pääasiassa Kristittyjä, ja Suomalaiset perinteet tästä syystä Kristillisiä. Jos julkisesti kirjoittelet Persujen olevan taikauskoista hihhulisakkia ja Kristillisyyden olevan taikauskoa pidän Sinua häirikkönä. 
Tom Packalen teki kiistanalaisen ehdotuksen vuokra-asujien pisteytyksestä ja asuinalueiden pisteyttämisestä siten että hyvät ihmiset asuvat hyvällä alueella ja huonoilla pisteillä asut huonolla alueella jonne keskitetään sosiaalisa turvaverkkoa enemmän kuin sitä vähemmän tarvitseville alueille. Ymmärsin mitä Tom ajoi takaa, mutta pidin ideaa huonona. Melko suuri osa Perussuomalaisista julkisesti mollasi niin Packalenia kuin heitäkin jotka koittivat häntä puolustaa. Parasta olisi ollut pitää suu kiinni. Jokainen kirjoitus oli Perussuomalaisesta näkökulmasta haitta, ja sen kirjoittaja häirikkö. 
Toivoisin että erimielisyydet Perussuomalaisessa politiikassa käsitellään oikein. Paikallisyhdistyksissä ja sitten Piireissä ja sieltä sitten puoluehallitukseen…  Pyydän omalta osaltani anteeksi niitä kertoja jolloin olen toiminut kuten häirikkö. Uudenvuodenlupaukseni on että pyrin olemaan enenevissä määrin voimavara puolueelle ja lopetan olemasta häirikkö.
Hyvää vuodenvaihdetta. Ja oikein menestyksekästä uuttavuotta kaikille! 

Vesa-Matti Junnila
Euran Perussuomalaisten PJ

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
terve järki
Tyytyväinen
#1

Jalkautukaa lähiöihin ja markkinoikaa.kyse on äänestäjien aktivoimisesta,mediapelustä,vastassa Yle ja hs,Rkp rahta ja ökyrikkaat säötiöt.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ateisti
Hämmentynyt
#2

Ok, vai niin. No, mutta asia selvä. Miinus yksi ääni. Hihhuli..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hämmentynyt
#4

Olen hämmentynyt koska en ymmärrä mistä olet hämmentynyt.
Vai oletko loukkaantunut; loukkasiko kirjoitukseni jotenkin Sinua?
Oletko toiminut häirikkönä ja loukkaannuit koska arvostelin toimintaasi?
Vai ehkä toimit juuri nyt Perussuomalaisten vastavoimana ja kuvittelet Perussuomalaisten vaihtavan puoluetta esimerkkisi vuoksi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ateisti
#6

Mielestäni uskonto on vaan taikauskoa. Ei sen kummempaa. Mitään kiilusilmäkuppikuntaa en ala äänestämään. Jos ei uskonto pysy erossa politiikasta vaihdan leiriä. Viime vaaleissa äänestin PerusS, ensi vaaleista en ole enää varma.
Erittäin epätodennäköistä, että kukaan seuraa esimerkkiäni olla kriittinen herrojen hihhuleitten kirjoituksille.
Itse te toimitte omana vastavoimananne, ottakaa nyt jotain oppia noista vanhoista puolueista. Vaikka ne ovat vetäneet koko Suomen vessanpöntöstä alas, niin silti ne pärjäävät paremmin kuin te. Miksi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tyytyväinen
#7

Politiikka ei saakaan perustua uskontoon.

Tarkoitin vain että Perussuomalaisessa toiminnassa mukana olevan ihmisen ei ole oikein kirjoittaa julkisuudessa että ”Persut ovat taikauskoisia hihhuleita”.
Vaan oikea tapa on kirjoittaa enemmän tyyliin: ”Vaikka olenkin Perussuomalainen en ole tästä asiasta samaa mieltä”.

Myös nimimerkkisi mukaisesti kristillisyyteen suhtautuva ihminen on tervetullut Perussuomalaisiin. Euran osastonkin hallituksessa on ainakin kaksi ei-kristittyä jäsentä… Sanomista tulee yleensä asioista kuten suvivirsi; onko se kristillinen vaiko Suomalainen tapa kevätjuhlassa. Minä pidän sitä Suomalaisena tapana.

On oikein tuoda mielipiteensä esiin asiassa, väärin on mollata eri mieltä olevaa puoluetoveria. Nämä ”rajoitukset” eivät koske tietystikään heitä jotka ovat puolueemme kannattajia tai äänestäjiä; puolueen jäsenen on tuotava kantansa esiin omien keskuudessa eikä riitelemällä julkisuudessa. Julkinen riitely syö kannatusta ja tästä yritin kirjoittaa.

Pahoittelen että a) vastauksessa kesti näin kauan b) Kirjoitin ilmeisesti epäselvästi ja tulkitsit sanomaani väärin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Veli Savolainen
Iloinen
#3

”Parasta olisi ollut pitää suu kiinni. Jokainen kirjoitus oli Perussuomalaisesta näkökulmasta haitta, ja sen kirjoittaja häirikkö. ” kirjoittaa Vesa-Matti. Ei kai tää nyt näin mene. Ymmärtääkseni sananvapaus on ihan kirjattu perustuslakiin. Kyllä meidänkin puolueessa saa ja täytyy pystyä mielipiteitä vaihtamaan
ilman kummempaa sensuuria ja valvontaa. Se miten mielipiteensä kulloinkin ilmaisee on sitten toinen juttu. Asiallinen kritiikki ja toisia kunniottaminen kun pysyy mielessä, niin hyvä tulee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Utelias
#5

Kirjoitin blogin noin kymmenessä minuutissa. Olen pahoillani epäselvästä ulosannistani.

Eli tarkoitin että jokainen kirjoitus jossa on haukuttu todella kärkkäästi puoluetta, puolueen kansanedustajaa tai puolueen politiikkaa oavt kannatusta laskevia.

Asioihin PITÄÄ ottaa kantaa jos on eri mieltä. Mutta rakentavasti kritisoimalla tai sanoutumalla yksinkertaisesti irti niistä yksittäisistä teoista tai mielipiteistä/aloitteista joista on puhe.

Uskoisin meidän olevan samalla asialla, eli käyttäytykäämme ulospäin sopuisasti ja rakentavasti vaikka sappi kiehuukin?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000