Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Pakkoruotsi pois. Vapaa kielivalinta on suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa.

Vapaa kielivalinta ry keräsi yli 60 000 allekirjoitusta kansalaisaloitteeseen, jonka tavoitteena on pakkoruotsin ikeestä vapautuminen. Hyvä aloite oli eilen eduskunnan lähetekeskustelussa.

Aiheesta käytettiin kymmeniä puheenvuoroja puolesta ja vastaan. Perussuomalaiset olivat yksimielisesti aloitteen takana ja RKP:n edustajat vastaan. Sen sijaan muiden puolueiden kansanedustajien puheenvuoroissa kannatettiin kumpaakin vaihtoehtoa.

Ehkä erikoisin pakkoruotsin kannatuspuheenvuoro kuultiin opetusministeri Krista Kiurulta. Pakkoruotsi on hänen mielestä hyvä, koska hän pystyi keskustelemaan aikoinaan silloisen poikaystävänsä kanssa.

Henkilökohtaisesti koin ja koen edelleen asian tärkeäksi. Käytin asian tiimoilta eduskunnassa kolme puheenvuoroa. Ne löytyvät allaolevien linkkien takaa.

http://verkkolahetys.eduskunta.fi/webtv.case?c=36573641&v=39917203&p=9328000&t=2

http://verkkolahetys.eduskunta.fi/webtv.case?c=36573641&v=39917203&p=8458500&t=2

http://verkkolahetys.eduskunta.fi/webtv.case?c=36573641&v=39917203&p=13454000&t=2

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Demokratiavaje
Iloinen
#1

Tässä suhteessa Suomenmaassa vallitsee suuri demokratiavaje.

Kansan suuren enemmistön lasten ja nuorten on opiskeltava valtion varjelemalla pakolla itsellen hyödytöntä maan piskuisen Manner-Suomen 5 %:n eli 260 000 ruotsinkielisen kieltä sillä perusteella, että muka 5 miljoonan muun kansalaisen velvollisuus on palvella tuota pikku vähemmistöä sen ruotsin kielellä. Sekään ei merkitse mitään, että suurin osa tuosta vähemmistöstä osaa aivan hyvin suomen kieltä.

Vähemmistön oikeus omaan kieleensä tulkitaan enemmistön velvollisuudeksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000