Perussuomalaiset

Jukka Mäkynen

Tasa-arvoa tavoitellaan, mutta kenelle?

19. maaliskuuta oli Minna Canthin ja tasa-arvon päivä. Canth taisteli tasa-arvon puolesta Suomessa ja edisti naisten asemaa muun muassa tekemällä työtä tyttöjen koulutusmahdollisuuksien parantamiseksi. Tasa-arvoinen yhteiskunta on monessakin suhteessa sivistyksen mittari. Miehen ja naisen välinen tasa-arvo on kehittynyt itsenäisessä Suomessa hyvin ja nyt saatiin isänpäiväkin liputettavan arvoiseksi päiväksi äitienpäivän rinnalle. Yhteiskunta on myös liberalisoitunut niin, että erilaisuudesta voi puhua avoimesti ja samaa sukupuolta olevat voivat solmia avioliiton. Mikäpä siinä, se ei minua häiritse, vaikka olen heteromies. Mehän elämme jo 2000-lukua ja maailma muuttuu. Vaikka minulla on suhteellisen liberaali ajatusmaailma, mielestäni tasa-arvotavoitteissa on menty aivan liian pitkälle ja ahneus lisääntynyt.

Kun mikään ei riitä

Feministeille ei riitä enää miehen ja naisen välinen tasa-arvo, vaan vaaditaan jo miesten aseman heikentämistä suhteessa naisiin. Samansukupuoliset vaativat äänekkäästi kirkkohäitä vastoin kirkon raamatullisia periaatteita. Seta ja Sexpo häärivät kouluissa hämmentämässä sukupuolikäsityksiä vaatien perinteisiä arvoja muutettavaksi heidän käsitysten mukaisiksi. Tästä johtuen Opetushallituksen uuden oppaan mukaan poikia ei tulisi enää kutsua pojiksi eikä tyttöjä tytöiksi.

– Manipuloidaanko meitä muuttamaan omat arvomme pienen marginaaliryhmän ideologian mukaisiksi? Luuleeko Opetushallitus tosiaan, että koko kansa ajattelee samoin kuin pieni marginaaliryhmä?

Eräs äiti kertoi tyttönsä tulleen koulusta ja kysyi äidiltä, että olenko minä tyttö? Alkuhämmennyksestä selviydyttyä tyttö oli kertonut, että koulussa oli käynyt luennoimassa Setan edustaja ja kertonut sukupuoli-identiteettiä hämmentäviä asioita. Tunnilla oli katsottu myös homoseksuaalisuudesta kertova elokuva. Äiti piti tätä toimintaa loukkaavana, koska hän kannatti perinteisiä arvoja eikä hänelle oltu kerrottu asiasta etukäteen.

Esimerkiksi Aito avioliitto ry:ltä evättiin pääsy Educa-koulutusmessuille, jonka OAJ järjesti Helsingissä tammikuussa. Syyksi on sanottu heidän aiheuttavan hämmennystä nuorten keskuudessa. Käsittämätöntä? Koetaanko jo perinteinen avioliittokin loukkaavaksi? Kuulostaa siltä, että sanan- ja ilmaisunvapaus yritetään tukahduttaa perinteisten arvojen kannattajilta. Tämähän on selkeästi syrjintää.

Jos mietimme kuinka pientä vähemmistöä seksuaalipoliittinen järjestö Seta tai Sexpo edustaa, ei voi kuin ihmetellä, kuinka suuri vaikutusvalta heillä on ollut päättäjiin viime vuosina. Silti päättäjät ja Opetushallitus sallivat heidän toiminnan ja imevät ideologian heiltä, vaikka kukaan ei ole demokraattisesti valinnut heitä toimimaan missään yhteiskuntamme asioissa. Mielestäni Opetushallituksessa ollaan nyt erittäin kyseenalaisen kehityksen tiellä.

Jättäkää koulut ja lapset rauhaan

Miksi vihreää ideologiaa dumpataan kouluihin ilmastonmuutoksen verukkeella ja yllytetään koululaisia ilmastolakkoon? Miksi jossakin kouluissa otetaan poliittisia kannanottoja ja määritellään mikä on vihapuhetta? Onko vanhempia informoitu, millaisia poliittisia ideologioita tai seksuaalisia suuntauksia oppilaille opetetaan? Tiedättekö vanhemmat oikeasti mitä teidän lapsillenne tuputetaan kouluissa? Jos tiedätte, annatteko vain kaiken tapahtua sen kummemmin miettimättä asiaa?

Koulu pitäisi olla turvallinen kasvuympäristö, jossa taataan nuoren kasvu- ja kehitysrauha. Liian varhaisessa vaiheessa ei tarvitse tietää kaikkea seksuaalisuudesta ja sen sateenkaarenkirjavista variaatioista. Murrosikä ja lapsuus on identiteetin hakemisen aikaa, jota ei saisi häiritä tai hämmentää jollakin vähemmistön ideologioilla. Koulut ja varhaiskasvatus tulisi ehdottomasti jättää rauhaan tällaiselta toiminnalta!

Kohti tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa

Maailma kehittyy ja muuttuu, mutta perusasiat pysyy muuttumattomina, kuten luonnonlait. Tuleville kansanedustajille annan hyvän neuvon, kun otatte käsittelyyn uuden translain: Lopettakaa vähemmistöidealistien kumartaminen ja uskaltakaa sanoa ei, jos teiltä vaaditaan kohtuuttomuuksia. Näyttäkää kansalaisrohkeutenne, älkääkä vaietko liberalisoituvan ajatusmaailman edessä, vaan sanokaa mielipiteenne koska se ei ole vihapuhetta. Meillä kaikilla on milelipiteen- ja ilmaisunvapaus edelleen olemassa, vaikka sitä yritetään laittomasti vihapuhekampanjoilla meiltä viedä. Ottakaa aina huomioon tasa-arvo niin, ettei suuren enemmistönkään oikeuksia poljeta. Järki käteen ja tehdään ensi vaalikaudella Suomesta tasa-arvoisempi maa elää ja asua.

Jukka Mäkynen
Kansanedustajaehdokas, Vaasan vaalipiiri

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
Iloinen
#1

Hienoa, juuri näin!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

15 lappuun
#2

Huh, onneksi ymmärsin ajoissa, mitä kristillisdemokraateille sananvapaus tarkoittaa: periaatteessa vapautta olla ilman pelkoa, eli samaa puheen kyttäystä, jota monesta muusta puolueesta halutaan.

Viha on pahasta ja liialla vihalla (ilman armoa ja muutoksen mahdollisuuden ymmärrystä) häpäisee vain itsensä. Mutta puhetta ei tosiaan saa ruveta rajoittamaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000