Perussuomalaiset

Meiris Suominen

Tavallisen kansan sananvapaus

Sananvapauslaki takaa kaikille oikeuden ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä (Suomen perustuslaki 1999, 12§). Tämä lause on perustana vapaalle yhteiskunnalliselle keskustelulle ja sitä kautta myös tiedonvälitykselle.

Suomessa tätä perustuslaillista oikeutta ei kuitenkaan ole tavallisella kansalla. Tästä hyvänä esimerkkinä on eri uskontojen arvosteleminen. Pääministeriä myöden oltiin Ranskassa puolustamassa vasemmiston pilalehdistön vapautta julkaista pilapiirroksia islamin uskontoa herjaten. Mutta tavallinen kansa ei saa puhua aiheesta arvostellen tai kriittisesti.

Jos näin teet, olet impivaaralainen juntti, rasisti ja vihanlietsoja. Voit joutua syytteeseen ja jopa tulla tuomituksi Halla-ahon tavoin. Sananvapaus ei olekaan arvovapaata. Se on näyttää olevan sallittua vain niille, joilla on juuri oikeat arvot. Tämä on siis sitä maankuulua tasa-arvoisuutta. Minusta kaikki ne, jotka sanovat yksilöä rasistiksi tai juntiksi hänen eriävän mielipiteensä vuoksi syyllistyvät Suomen lain mukaan kunnianloukkaukseen.  Rasismi eli etnisin perustein tapahtuva syrjintä on Suomessa kielletty muun muassa perustuslaissa ja yhdenvertaisuuslaissa. Kielto ei kuitenkaan koske viranomaisten harjoittamaa ulkomaan kansalaisten erityiskohtelua silloin, kun se on lakiin perustuvaa, eikä se koske myöskään yksityisten henkilöiden välisiä suhteita työelämää lukuun ottamatta.

Charlie Hebdon tapaus on esimerkki kuinka islamisteille ei riitä pelkkä sananvapauden poisto, vaan he katsovat oikeudekseen poistaa myös toisen elämän. Mutta heitä ei saa arvostella tästä teosta, vaan kansalta vaaditaan ymmärtämystä niitä kohtaan, jotka eivät kykene hallitsemaan omia tuhoamishalujaan.  Siis itse asiassa sananvapaudenkannattajat ovatkin sen rajoittajia tai poistajia. He vaativat sananvapautta pois niiltä, jotka he tuomitsevat vastuuttomiksi eli niiltä, jotka sattuvat olemaan eri mieltä kuin he.  

Vapaus on toimia omalla tavallaan, kun ihminen ei aiheuta haittaa toisille ihmisille. Haitattomuus laillistaa oikeuden vapauteen, myös sananvapauteen, joten jokaisella on oikeus päättää aivan itse siitä, mitä hän sanoo. Mielestäni ryhmiä ei voi vahingoittaa pelkästään kieltä käyttämällä. Puhuttu, kirjoitettu tms. kriittinenkään ilmaisu ei kuulu tekoihin, joista voi sanoa, että se vahingoittaa ryhmää. Minusta jokaisella on oikeus esittää kritiikkiä ryhmistä eikä vain valtaa pitävillä tai ns. vapaalla lehdistöllä.

Tässä tulee esiin kaksinaismoralismi, joka eriarvoistaa  länsimaalaiset ja islaminuskoiset. Edelliset katsotaan velvollisiksi ja kykeneviksi sietämään kovaa kritiikkiä, kun taas jälkimmäiset katsotaan automaattisesti tähän kykenemättömiksi ja siksi erityisessä suojelutarpeessa oleviksi. Tämä asenne on hyvin rasistinen. Siis he, jotka syyttävät toisia rasisteiksi, itse asiassa vaikuttaisivat olevan sitä itse.

Epämiellyttävien mielipiteiden julkilausumisen kriminalisointia vaativat väittävät tosiasioiden vastaisesti, että sanat voivat aiheuttaa fyysisiä vammoja, mutta vain toiselle osapuolelle. Mielipiteensä ilmaisijoita he pitävät täysin immuuneina sanoja kohtaan ja siksi heidän on siedettävä sananvapauden nimissä haukkumanimiä, pilakuvia, julkista arvostelemista ja kansan sanomista sivistymättömäksi. Hmm.. ovatko nämä arvostelijat Suomen ainoita älykköjä… näin korkean koulutustason maassa?  Eivätkö he juuri syyllisty toisen ihmisen alentamiseen nimittämällä häntä impivaaralaiseksi tai juntiksi ?

Osallistu keskusteluun!


16 kommenttia
Nimetön
#1

Median ja liike-elämän rahoittajan pelko on pakottanut kaikki mielistelemään puheissaan ja politiikassa näitä tahoja, mikä on mahdollistanut kansallemme epäedullisen politiikan. Jos kuulut eliittiin, saat kaiken; työpaikat, virat, lainat, ystävällisen kohtelun mediassa, jos et, saat median vihapropagandakampanjan tuhoamiseksesi niskaasi. Jos kysyt pankista lainaa, sinulta kysytään, onko sinulla verovelkoja Yhdysvaltoihin ja oletko poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö. Jos olet vaikutusvaltainen ja kannatat väärää puoluetta, voi laina jäädä saamatta. Parempi puhua ja ajatellakin oikein, niin ei vahingossakaan tule sanottua jotain, mikä voisi pudottaa eliitistä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Meiris Suominen Eduskuntavaaliehdokas
Vihainen
#6

Näinhän se on, mutta uskon, että meitä periaatteen ihmisiä on vielä jäljellä, jotka eivät sieluaan rahasta tai vallasta myy. Aito huoli niin synnyinmaan kuin lapsien tulevaisuudesta auttaa tekemään oikeita päätöksiä, vaikka se ei kultaiselle jalustalle nostaisikaan. Me elämme täällä vain kerran ja seuraavat sukupolvet muistavat vain tekomme; ei pankkitiliemme saldoja. Tällä tiellä ei todellakaan kunnian kukko laula eikä pankkitili lahjoituksista kasva, mutta en ole pettänyt itseäni enkä valheilla tietäni tasoittanut, joten voin levätä rauhassa haudassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

terve järki
Tyytyväinen
#2

Takanahan on varsinkin rkp jonka pyhä lehmä mamutus on. Onneksi on tilanne alkanut muuttua, kiitos netin. HS ja YLE eivät enää pysty sensuroimaan mielipiteitä kuten ennen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Meiris Suominen Eduskuntavaaliehdokas
Vihainen
#9

Maahanmuutto on erittäin hyvä business joillekin, mutta ei kunnille niin kuin on annettu ymmärtää. Veronmaksajien rahoilla hommataan tulkit, kouluttajat, sopeuttamisavustajat, henkilökohtaiset avustajat jne. Kunnillahan ei ole näitä automaattisesti virastossaan odottamassa vaan kaikki nämä palvelut on ostettava joltakin niitä tuottavalta yritykseltä. Käännöstoimistojen rekrytointi sivut pullistelevat ilmoituksia; haetaan useita afgaanin, somalian, serbian, arabian etc
tulkkeja. Tältä sivulta voi hyvin nähdä mitä kaikkia palveluja kunta joutuu maahanmuuttajalle tarjoamaan ja kuinka paljon se sitoo rahaa ja henkilökuntaa. Siis yksi hyvä puoli löytyi; työllisyys, mutta nämäkin kunnantyöntekijät voitaisiin siirtää vaikka lastensuojeluun, jossa kuulema resurssipulaa koko ajan. http://www.hyvinkaa.fi/Tiedostot/Sosiaalipalvelut/Maahanmuuttajien_kotouttamisohjelma.pdf

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Leimakirves heiluu vaalileimikossa
Vihainen
#3

Sananvapaus mahdollistaa kovankin kritiikin politiikassa ja hyvä niin. Toki rajat siinäkin pitää olla ja rajojen on oltava kaikille samat. En halua meille Ruotsin kaltaista poliittista kulttuuria, jossa kantaruotsalaisa puolustava puolue on eristetty politiikasta ja leimattu yksipuolisesti rasistiseksi. Suomessa kehitys näyttää menevän kovaa vauhtia samaan suuntaan. Nyt jopa keskustan kansanedustajaehdokas syyttää Soinia rasistiksi. Persujen rasismileimaus on aiemmin kuulut vain punavihreiden ja ärkoopeen toimintatapoihin.

http://abdirahimhussein.puheenvuoro.uusisuomi.fi/186978-timo-soini-rasisti:
”…Näillä perusteilla on Timo Soinikin, hyväksyessään ohjelman, on rasisti.
Minusta Suomen Keskustan ei tule mennä samaan hallitukseen Perussuomalaisten kanssa tai olla muutoinkaan tekemisissä heidän kanssaan, mikäli vaalit voitetaan. Puolue, joka hyväksyy Suomen perustuslain vastaisen toiminnan ei saa päästä johtamaan Suomea, ja tästä syystä Timo Soinin tulee irtisanoutua tästä linjasta ja kaikesta muusta rasismista…”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Meiris Suominen Eduskuntavaaliehdokas
Vihainen
#8

Maahanmuuttokriittisyys ja oman kansan puollustaminen ei ole rasismia. Ne, jotka tätä rasismikorttia heiluttavat taitavat olla enemmän rasisteja sanan varsinaisessa merkityksessä kuin siitä syytetyt. Juttelin tänäänkin monen ihan tavallisen keski-suomalaisen kanssa ja he olivat samaa mieltä kanssani, että maahanmuuttopolitiikkaan on saatava muutos ja nämä maahanmuttajat saisivat elää ihan samoilla säännöillä kuin suomalaisetkin. Monet kertoivat ongelmista kerrostaloissa, joihin näitä maahanmuutajia on muuttanut, kun he eivät välitä taloyhtiön säännöistä ja esim. meluavat kaikki yöt. Jos heille tai taloyhtiölle huomauttaa asiasta, vedetään rasisti kortti käteen ja pyydetään hyväksymään eri kulttuurin tavat. Monet kuitenkin näistä suomalaisista ovat työtä tekeviä ihmisiä tai esim. lapsia, joilla on aamuisin töihin tai kouluun nousu. Ei ole kiva valvoa öitään ja olla väsyneenä töissä tai koulussa.
Ei ole myöskään rasismia syyttää rikollista, koska saman kohtelun saavat kaikki rikolliset Suomessa. Eilen kuulin Tamperelaiselta tutultani, että tummaihoinen pariskunta, nuori mies ja turbaanipäinen nainen olivat kävelleet kadulla ja vanhan mummon tullessa vastaan oli tämä nainen napannut mummolta käsilaukun. Mummo oli huutanut, että pysättäkää varas. No suomalainen nuori mies oli juossut tytön kiinni ja saanut laukun häneltä pois. Tällöin ulkolainen mies oli alkanut huutamaan kovalla äänellä, kutsukaa poliisi, joku hakkaa vaimoani kadulla. Ja taas kuului sana rasisti. Kyllä kansa tietää mistä on kysymys ja siksi he alkavat olla hiusmartoaan täynnä tätä hyssyttelyä ja ”monikulttuurin” koskemattomuutta ja suomalaisen edelle nostamista.
Teen ruotsalaisten kanssa töitä, puhun päivittäin puhelimessa ja käyn kuukausittain Tukholmassa. Kuulen sieltä ihan oikeilta työtä tekeviltä ihmisiltä, kansainvälisen kaupan alalta, kuinka he näkevät tämän maahanmuuton ilosanoman maassaan. Ja kaikki me teemme töitä hyvin monien eri kansallisuuksien kanssa, emmekä varmana ole rasisteja. Ongelmat kasaantuvat siellä myös tietyille alueille, kansa eriarvoistuu asuinpaikkansa mukaan eikä kukaan ruotsalainen halua asua samoilla alueilla maahanmuuttajien kanssa. Kaikilla ei kuitenkaan ole sielläkään varaa valita asuinpaikkaansa. No näkihän sen vaaleissa mitä mieltä oli kansa. Ja uskon, että Suomikin joutuu heräämään todelliseen kansan tahtoon myös meidän kevään vaaleissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sensuuriko iski?
Hämmentynyt
#4

Jussi Halla-ahon Facebook-sivu ei toimi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sensuuriko iski?
Iloinen
#7

Onneksi ei.
Jussi Halla-ahon Facebook-ivusto toimii sittenkin. Linkin nimi on juuri muutettu Facebookin kirjoitussääntöjen mukaiseksi, mutta suomen kielen vastaiseksi.
Nyt käytössä oleva nimi on:
http://www.facebook.com/jussi.hallaaho

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

terve jörki
Tyytyväinen
#5

Mamut saavat vapaasti herjailla Soinia milloon miksikin mutta meneoäs pistämään takaisin..no kamelikuskien kanssa eu tosiaan kannata edes alentua keskusteluun!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000