Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Suomen kielen syrjintä Ruotsissa kiihtyy. Koska bättre folk!

Suomenkielisten syrjintä Ruotsissa saa jo rasistisia piirteitä. Siitä huolimatta mukasuvaitsevaisto ummistaa silmänsä epäkohdalle. Tärkeämpää heille on esimerkiksi vahtia eteläisistä maista tulevien ihmisten oikeuksia ja hyysäämistä.

Ruotsin valtion ja sitä kautta myös ruotsalaisten valtaenemmistön mielestä suomenkielisten oikeuksista ei tarvitse välittää juuri mitenkään. Vähäisiä kielellisiä oikeuksia ei noudateta kuten lainsäädäntö edellyttäisi.

Äskettäin uutisoitiin tapauksesta, jolloin eräältä koululaiselta oli kielletty suomen kielen puhuminen. Todellakin, tällainen on suvaitsevaisuuttaan korostava Ruotsi vuonna 2018!

Omakohtaisesti muistan erään tapaamisen Tornionjoen Kukkolankoskella. Siellä kosken kuohuja oli ihailemassa myös vanhempi mies Ruotsin puolelta jokea. Hän kertoi, että hän sai aikoinaan koulussa jälki-istuntoa, koska oli käyttänyt välitunnilla suomen kieltä.

Suomessa ruotsinkielisen vähemmistön edut on turvattu paremmin kuin missään muussa maassa vastaavankokoisen kielivähemmistön edut. Jopa niin, että suomenkieliset joutuvat Suomessa kärsimään pakkoruotsista.

Suomessa ja Ruotsissa itseään sivistyneinä ja suvaitsevina pitävät huutavat jokaisen pienenkin tasa-arvoon liittyvän epäkohdan vuoksi. Jostakin kumman syystä kielellinen syrjintä ei kiinnosta tippaakaan. Ei Suomessa eikä Ruotsissa.

Ehkä siksi, että “bättre folk” asenne on juurtunut niin syvälle ihmismieliin. Nyt olisi kuitenkin herättävä toimimaan suomen kielen puolesta. Ruotsissa jopa pikaisesti.

Lopuksi pieni historiallinen harmittelu:

Ruotsin ja Venäjän välillä solmittiin Haminan rauha vuonna 1809. Silloin venäläiset vaativat rajan vetämistä Kalix-jokeen ja ruotsalaiset Kemijokeen. Lopulta raja vedettiin puoliväliin eli siihen missä se nykyisin on.

Tuolloin Kalix-joen pohjoispuolinen alue oli pääosin suomenkielisten asuttama. Jos seutu olisi siirtynyt osaksi Venäjää, niin se kuuluisi nykyisin Suomeen ja siellä puhuttaisiin suomea. Pakkoruotsitusta ei olisi tapahtunut.

……………
Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saa uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
demokratia
Iloinen
#1

Epämiellyttävä totuus on liberalismin surkea epäonnistuminen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Tekisi mieli puhua kostotoimista, mutta yritetään puhua asiaa. Suon ja vaadinkin, että niin suomen kuin ruotsinkieltäkin pitää antaa mahdollisuus opiskella ja käyttää, jos ne ovat henkilön kotikieliä tai hän katsoo niitä tarvitsevansa.
Mutta se, että ko. asiaan pakotetaan henkilöt jotka näitä ehtoja eivät täytä, on aivan järjetöntä resurssien tuhlausta. Milloin tästä nöyristelystä ja alemmuuden tunteeesta päästään? Elämmme jo sentään hyvän matkaa 2100 vuosiluvulla. Esimerkkinä ahvenanmaalaiset. He katsoivat, että vähäiset, suomenkielisiltäkin lypsettävät rahat, tulee käyttää heidän kannaltaan tehokkaammin ja luopuivat Suomen pakollisesta opiskelusta. Sama linja meille.
Koko koulujärjestelmäämme on saatava lisää tehoa. Kunnallisen ilmaisen varhaiskasvatuksen alarajan laskeminen tulee lisäämään kustannuksia, Jostain on tingittävä. Siis tästä.
Koulua käyvien opiskelun motivaatiota ei todellakaan lisää nykyisin valtaosin täysin hyödytön ruotsinkielen tankkaus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

ollaas nyt tasapuolisia
#3

Suomi on kaksikielinen ja Ruotsi yksikielinen. Vähemmistökielen asema on eri asia. Yksittäisiä tapauksia ei kannata ottaa esimerkeiksi maan tai puolueen edustajien tavoista vai mites se olikaan… Ruotsissa asuvien ruotsinkielisten tuskin tarvitsee tuntea ”bätre folk” asennetta, koska emmehän mekään tunne sellaista matuja kohtaan 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000