Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Liito-oravien suojelun taso aivan järjetön

Suomessa on noin 300.000 liito-oravaa. Siis kolmesataatuhatta. Tuo vekkuli eläin on yleinen koko pohjoisella havumetsävyöhykkeellä Suomesta aina Venäjän Kauko-Itään ulottuvalla valtavalla alueella. Yhteensä liito-oravia on kymmeniä miljoonia. Siksi en voi mitenkään ymmärtää, että eläin olisi äärimmäisen uhanalainen, kuten kaikensorttiset viherpiipertäjät antavat ymmärtää. Voitaneen jopa sanoa, että heidän taholta kyseessä on jonkinlainen viherterrori.

Tänään Helsingin Sanomissa oli aiheeseen liittyen hyvin kuvaava juttu. Lehdessä oli kartta Espoon liito-oravahavainnoista. Niitä oli satoja, vaikka kyseessä on kaupunkialue. Sinänsä on hyvä, että on liito-oravia, mutta kun niiden varjolla vaikeutetaan yhteiskunnan toimintaa aivan kohtuuttomasti, niin silloin ollaan täysin hakoteillä. Monin paikoin esimerkiksi Espoossa liito-oravien papanoiden löytyminen on este asuinalueiden kaavoittamiselle. Kyllä liito-oraville sopivia elinalueita löytyy harvaan asutulta maaseudulta aivan riittävästi.

Minä ymmärrän omasta mielestäni aivan hyvin, että luontoa on suojeltava. Rohkenen näin julkisesti jopa kehaista, että henkilökohtaisesti olen tehnyt käytännön toimia suojelun hyväksi enemmän kuin useimmat ns. luontoaktivistit. Luonto on minulle kaikki kaikessa, ja siksi asun ympärivuotisesti korven keskellä.

Viherpiipertäjien ja minun näkemykset eroavat siinä, että näitäkin asioita pitäisi ajatella järjellä ja kiihkottomasti. Silloin kun on tarvetta suojeluun, niin silloin on ehdottomasti tehtävä niin. Mutta on myös kyettävä joustamaan lukkoonlyödyistä näkökannoista, kun siihen on perustellut syyt.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Heikki
#1

Onko olemassa edes yksi asia mikä tulee vihreiltä, missä on vähän järkeä tai realiteettiä.

Ennemminkin mitä nuo ehdottelevat, olisi vain joitakin kymmeniä vuosia sitten taannut ehdottajalleen varman hoitopaikan suljetulta osastolta.

Koko vihreä ideologia pyrkii kaikin tavoin ainoastaan vahingoittamaan ihmistä ja yhteiskuntaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000