Perussuomalaiset

Reijo Paunonen

Pankkien rahaliikenne seis

Pankkiasiakkaiden tileille tulossa olevat palkat ja eläkkeet ovat myöhässä. Syy laajaan ongelmaan on arvion mukaan se, että eurooppalaisessa maksujärjestelmässä on ilmennyt häiriö, joka koskee kaikkia pankkeja. Kuulostaa yllättävältä, että maamme pankit ovat riippuvaisia yleiseurooppalaisista tietoliikenneyhteyksistä. Näin kuitenkin on, ja eurokaan ei liiku pankkiin eikä ulos, jos EU:n päässä on letkut irti. Jotenkin ajatuksia herättää häiriön laajuus ja ajankohta, mikäli arviot sen syystä pitävät paikkansa. Tuleeko näitä ”häiriöitä” lähitulevaisuudessa ehkä enemmänkin? Onko ilmassa näin europörssien syöksyn aikaan uutta pankkikriisiä ennakoivaa epävarmuutta?

Alkaako epäluottamus olla jo todella syvissä vesissä? Muistuu mieleen Kataisen kokoon haalitut ja vivutetut tukimiljardit. Käteistähän ei löytynytkään. Erittäin monet merkit euroopassa siis viittaavat siihen että kaikki ei ole niin kuin annetaan ymmärtää. Kauan ei ole aikaa siitä kun tavalliset kyproslaiset saivat nostaa vain jonkun satasen päivää kohden tileiltään mutta pelurit saivat pari viikkoa aikaa järjestellä asioitaan.

Tällainen häiriö on erityisesti nyt merkittävää. Se luo perustavanlaatuista haureutta lisää ennestään epävarmaan pankkijärjestelmään. Tallettajat haluavat entistä hanakammin välittömän pääsyn talletuksiinsa, vaikka kaikki lainanottajat eivät pysty enää maksamaan velkojaan. Pankkihan toimii vain välittäjänä.

Tätä hälytystilaa ei lievennä se, onko kyseessä sitten teknisen- tai rahapoliittisen riskin toteutuminen tai sen uhka.

Suomen rahapolitiikan kurssinmuutos ja oma valuutta alkavat olla entistä suuremmalla syyllä yksi todellinen vaihtoehto.

REIJO PAUNONEN    Kansanedustajaehdokas

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/75487-nyt-iski-jattiongelma-pankkeihin-h…

http://www.talouselama.fi/uutiset/syyllinen+selvisi++kaikkien+pankkien+a…

http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/euroopan+porssit+painuivat+raskaas…

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Antsu
Hämmentynyt
#1

Eipä tullut tili kuin piti 1.12.2014 että eipä ollut eka kerta,taitaa tulla tapa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000