Perussuomalaiset

Saara Lång

Kumman leirin valitset?

Kevään vaalit tulevat olemaan niin sanotut blokkivaalit. Leirejä on kaksi: Perussuomalaiset ja muut puolueet. Millä perusteella? Siksi, koska puoluekentässä on (jälleen) se tilanne, että perussuomalaiset asettuvat eri leiriin kaikista muista puolueista suhtautumisessaan EU:n tukipaketteihin ja jäsenmaksuihin.

Perussuomalaiset esittää tiistaina välikysymyksen eurokriisin hoidosta, Suomen vastuusta ja Kreikan tilanteesta. Kreikan vaalien alla on spekulointi maan velkojen anteeksi antamisesta ja Kreikan irrottautumisesta euroalueesta lisääntynyt. Suomessa valtiovarainministeri on varma, että suomalaiset eivät menetä saatavistaan euroakaan. Sen sijaan monet talousasiantuntijat ympäri Euroopan ovat vakuuttuneita siitä, että Kreikka ei mitenkään tule selviämään veloistaan.

Perussuomalaiset haluavat nostaa asian kunnolliseen ja perinpohjaiseen keskusteluun. Kansalaisilla on oikeus tietää, millaiset riskit Suomella on.

Hallituspuolueet ovat tähän asti onnistuneet ohjaamaan kansalaisille annettavaa informaatiota valtamedioiden kautta omien intressiensä mukaisesti. Nyt, kun esim. Kreikalle myönnettyjen noin 7 miljardin päälle haluttaisiin Suomenkin yhä jatkavan Kreikan pelastusoperaatiota, alkaa pikku hiljaa muillakin ääni muuttua kellossa. Lupaushan kuului, että tämän enempää ei anneta, ja näistä viimeisistäkin on Suomella takuut olemassa. Ja oliko?

Ulkoministeri Erkki Tuomioja kertoi julkisuudessa viime viikolla, että Kreikkaa on hoidettu alusta alkaen väärin. Tuomiojaa hehkutettiin lausunnon jälkeen, mutta oliko tässä jotain uutta mitä perussuomalaiset eivät olisi rummuttaneet jo heti alusta lähtien? Toisaalta, virheiden tunnistaminen on ensimmäinen askel matkalla korjaaviin toimenpiteisiin, ja niihin Suomen tulisi ryhtyä mitä pikimmiten.

Saara Lång

eduskuntavaaliehdokas, (ps)

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Perussuomalaiset ovat sellaisia ärsyttäviä totuudenpuhujia. On todella vastenmielistä, kun perussuomalaiset muistuttavat suurinta osaa ihmisistä, kuinka väärässä ja tyhmiä he ovat olleet. Vaikka kuinka olisivat olleet ja ovat edelleen oikeassa ja tahtovat maallemme hyvää, niin ei perussuomalaisia voi äänestää, koska ovat niin ärsyttävän oikeassa kun muut itse ovat olleet niin väärässä, ja sitä on aivan mahdotonta myöntää, ärsyttää. Ei äänestetä, vaikka maa, talous ja ihmisten elämä menee moisen heikon itsetunnon, että ei voi myöntää virheitä, ja herkkähipiäisyyden vuoksi pilalle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Vaalikampanjassa tuleekin sen sijaan, että sanomme ”Me perussuomalaiset olemme olleet oikeassa”, mikä käsitetään, ”Te muut olette olleet väärässä, tyhmät”, sanoa:
”Suomalaiset ovat jo tämän sanoneet ajat sitten, kyllä kansalaiset tietävät. Suomalaisten asialla.”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

I, Robot
Utelias
#3

Ihan hyvä ja kannatettava näkökanta. Tuohon PS tarvitsisi vaikka konsulttia. Teema on jokatapauksessa PS ja muut, mitä homma on ollut jo edellisistä vaaleista lähtien. Ongelma on, että kaikilla muilla on takki käännettävä, ja se voi johtaa taas samanlaiseen tilanteeseen kuin viimeksi.
Suomalaisia ovat myös entisen työväenpuolueen, SDP:n kannattajat. Kepulaisetkin ovat suomalaisia. RKP: ssä ei liene suomalaisia. Ja nämä kaikkihan ovat olleet ja ovat edelleen väärässä monissa asioissa. Eivät ne nyt itselleen huuda, missä vaihtoehto, missä vastuunkanto. Stubido otti asiakseen sättiä nykyistä hallitusohjelmaa, unohtaen, että se on voimassa oleva ja vain hallituksessa voi vaikuttaa. Mutta ei voisi Stubidoa vähempää kiinnostaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000