Perussuomalaiset

Kimmo Kautio

Suomi on kriittisessä tilassa ja keskusta valelääkärinämme

8 kommenttia

Elämme itsenäisen Suomen kriittisimpiä aikoja sitten sotavuosien. ECU-kokeilun ja vahvan markan politiikan virheiden syventämä 1990-luvun lama ja sen inhimillinen ja taloudellinen hinta ovat pientä siihen nähden, mikä meitä nyt odottaa.

Sen lisäksi, että maamme talouden tila on vakava ja Suomen bkt-velkasuhde on rajun velanoton myötä karkaamassa käsistä, olemme myös valtiollisessa mielessä kriittisessä tilassa, koska tämä kriisi uhkaa Suomen tasavallan itsenäisyyttä ja itsemääräämisoikeutta EU:n elpymispaketin aiheuttaman EU:n ja euroalueen luonteen muuttumisen ja liittovaltiorakenteiden, kuten yhteisen budjetin ja verotusoikeuden kehittämisen kautta.

Eurojäsenyys on jo ilman koronakriisiäkin ollut Suomelle, kuin 20-vuotinen sota, jossa ensimmäinen uhri on ollut totuus. Suomalaisille on valehdeltu eurosta ja sen hyödyistä jo pitkään. Suomalaiset kotitaloudet ovat nykyisin keskimäärin 30 prosenttia köyhempiä, kuin muissa Pohjoismaissa. Riippumattoman GnS Economicsin esittelemien simulaatioiden mukaan Suomen viennin volyymi puolestaan olisi tällä hetkellä noin 40–50 prosenttiyksikköä korkeammalla, jos olisimme jääneet markkaan. Nyt suunnitellun EU:n elpymispaketin ja siihen sisältyvien Suomen vastuiden koko on osapuilleen Neuvostoliitolle maksamiemme sotakorvausten määrä tuplana.

***

Keskustalla on hallituksessa vaa’ankieliasema. En usko valtiovarainministerin paikalta eroamaan joutuneen Katri Kulmunin (kesk.) esiintymiskoulutuksista aiheutuneen kohun ajoituksen olleen sattumaa.

Suomen Kuvalehdelle syötetty juttu esiintymiskoulutuksista julkaistiin otsikolla ”Kallista konsultointia” tiistai-iltana 2.6.2020. Keskiviikkoaamuna 3.6.2020 Valtioneuvoston oli määrä ottaa kantaa EU:n elpymisrahastoon. Perjantaina 5.6.2020 Keskusta kertoi maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän suulla, että puolue tekee Itä-Savon sote-asemasta hallituskysymyksen ja samaan aikaan Kulmuni ilmoitti erostaan. Jonkinlaista pelin politiikkaa?

Lauantaina 6.6.2020 Suomen Kuvalehden toimittaja Heikki Vento esitti artikkelissaan nimettömiin keskustalähteisiin perustuvia epäilyjä, että Kulmuni yrittää kaataa hallituksen. Samainen Vento on myös sen Suomen Kuvalehden artikkelin kirjoittaja, jossa kerrottiin pääministeri Sanna Marinin (sd.) luonnehtineen Kulmunia ”maanvaivaksi”. Hallituksen kaatoyritystä nimettömät keskusta-lähteet kommentoivat niin, että hallituksen kaatuminen ”voisi hidastaa Euroopan unionin 750 miljardin euron elvytyspaketin hyväksymistä”.

Maanantaina 8.6.2020 keskusta kertoi tiedotustilaisuudessa, että uusi valtiovarainministeri on Matti Vanhanen ja että Katri Kulmuni jatkaa keskustan puheenjohtajana jääden edustamaan puoluetta ”viisikkoon”. Tiedotustilaisuudessa Vanhanen antoi pääviestinään erittäin voimakasta tukea nimenomaan EU:n elpymisrahastolle. Kulmuni näyttää olleen hallituksen kriittisin ääni elpymisrahaston hyväksymisen tiellä. Hän esitti muun muassa YLE:n A-studiossa 27.5.2020 kriittisiä kantoja elpymisrahastoon.

Lopulta Kulmuni joutui väistymään myös ”viisikosta”. On selkeästi luettavissa, että keskustan sisällä tapahtui eurofederalistien vallankaappaus, jolla Kulmuni, eurokriittisenä tunnetun Paavo Väyrysen entinen avustaja, siirrettiin syrjään. Väyrynen itse on kirjoittanut blogissaan ”joukkueesta”, joka vaikuttaa keskustan sisällä, eikä kuuntele erimielisiä. Väyrysen julkinen tuki Kulmunille kertoo myös paljon.

Todennäköistä on, että koulutuskohun piti toimia savuverhona elpymisrahastopäätöksille ja painostaa Kulmunia sen kannalle, mutta tämä teki omat johtopäätöksensä ja erosi. Julkisuudessa eroa kuvattiin ylimitoitetuksi ja miltei ylitunnolliseksi ratkaisuksi. Tässä tilannekuvassa ero näyttäytyy niin, että Kulmuni pakotti ”joukkueen” tekemään likaisen työnsä itse. Kulmunin pokka kuitenkin petti siinä, ettei hän uskaltanut esittää, ainakaan julkisesti, Väyrystä seuraajakseen. Keskustan kenttä ja kansa huusivat kokenutta valtiomiestä, joten varapuheenjohtaja Honkonenkaan ei tullut kysymykseen.

Vanhanen kelpasi heittämällä valtiovarainministeriksi ja pääministerin sijaiseksi myös pääministeri Marinille ja apupuolueille, joista etenkin isänmaattomat vihreät ovat innosta puhkuen valmiita koska tahansa tukemaan kaikkea, mikä markkinoidaan heille höttöisillä arvoyhteisöhöpinöillä ja koko maailman tai edes jonkin ulkomaalaisen pelastamisena. Vasemmistoliitto on feministipuolueeksi muututtuaan häivyttänyt pikkuhiljaa vielä ainakin vuoden 2014 eurovaaliohjelmassa julkilausutun eurokriittisyytensä. Puolueen nykyisen ohjelman kirjauksissa ei ole tolkun hiventä.

***

Esitän tavoistani poiketen pienen dystooppisen ennustuksen perustuen edellä esittämääni tilannekuvaan. Kannatusmittaukset suorastaan huutaen pakottavat keskustaa kaatamaan hallitusta ja painumaan oppositioon kasvamaan, mutta sitä ennen kepu-federalistien ”joukkue” halunnee saada elpymisrahaston läpi.

Nykyisellä hallituskokoonpanolla EU:n elpymisrahasto valitettavasti taitaa myös mennä sukkana läpi. Hallituksen pyöreän pöydän ympärillä istuu riittävän monta ymmärtämätöntä, joita viedään kuin pässejä narussa. Valuuttakysymyksistä ja rahapolitiikasta heillä ei puoluekirja-avustajineen ole minkään valtakunnan käsitystä.

Hallituksen vetämä linjaus siitä, että elpymisrahaston tulee olla pienempi ja velkapainotteisempi tarkoittaa todennäköisesti sitä, että sitkeästi Suomen etua ajanut Vanhanen saa läpi ”merkittävän myönnytyksen” siten, että koko paketti on esimerkiksi puoli miljardia pienempi ja velan osuudessa muuttuu jokin desimaali, mutta kukaan ei muista mainita, että paketin pienennys on napattu suoraan Suomen saamapuolelta.

Kun elpymisrahaston päätöksenteon aika koittaa Suomessa ja hallituspuolueet nuijivat paketin läpi, tarvitaan kuitenkin uusi savuverho, sillä elpymisrahaston hyväksyminen ja siihen liittyvä menettely saattavat olla sekä Suomen perustuslain vastaisia että lisäksi täyttää mielestäni vähintäänkin rikoslain 12 luvun 1§:n Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantamista koskevan maanpetosrikoksen tunnusmerkit.

Ministeriksi lähtemiseen aiemmin vastahakoisesti suhtautuneelle Vanhaselle on valtiovarainministerinä varattu selkärankaiselta valtiomieheltä julkisuudessa näyttävän pätkäministerin rooli, jonka tehtävä on järjestää hallituskriisi tai jopa kaataa hallitus siinä vaiheessa, kun elpymisrahasto on hyväksytty, mutta jollakin aivan muulla perusteella. Tästä on jo viitteitä, Vanhasen ryhdyttyä vaatimaan keskustelua sopeutustoimista. Marinin hallituksen joutsenlaulu on alkanut. Monia keskustalaisia harmittavasta vihervasemmistohallituksesta lähdön ansiosta Vanhasesta leivotaan lopulta puolueensa sankari ja kunniapuheenjohtaja, joka kaatoi vastuuttoman hallituksen. Tämä palvelee Vanhasen presidenttihaaveita, joille ”joukkue” lienee jo luvannut tukensa.

Siispä edessä häämöttävän, todennäköisen hallituskriisin tehtävä on viedä median huomion muualle siinä vaiheessa, kun on elpymisrahastopäätösten nuijankopautuksen aika. Sitä edeltävänä aikana federalistinen hallitus on toivonut pystyvänsä salaamaan ja vaientamaan keskustelun EU:n hätärahoituksesta, kuten uutisista olemme lukeneet.

Myöhempi, jälkijättöinen keskustelu suomalaisten veronmaksajien hukatuista miljardeista tullaan leimaamaan tuttuun tapaan jälkiviisasteluksi ja jossitteluksi. Hallituskriisi ja mahdollinen uuden hallituksen muodostaminen tulee ottamaan oman aikansa. Tämä tekee tehtävänsä muun keskustelun hiljentyessä. Puoli mediaa saa taas päivystää tovin jos toisenkin ovensuissa ja käytävillä metsästämässä puhuvia päitä haastatteluihin. Kansa seuraa poliittista draamaa suurella mielenkiinnolla ja unohtaa – jälleen kerran – että politiikan ja kansanvallan tehtävä olisi toimia suomalaisten eduksi, eikä tappioksi.

Ei hyvältä näytä. Suomi makaa kriittisessä tilassa, kiinni Brysselin letkuissa. Valelääkärinä hoidoista päättää kepu, joka pettää aina. Kansa, jota ei kansanvalta kiinnosta, pyytää käytännössä itsenäisyyden eutanasiaa ja vallan perilliset odottavat jo malttamattomina pesänjakoa.

Lähteitä:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tmalinen/euro-markka-ja-vienti/

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka/kulmuni-kayttanyt-runsaasti-konsultin-apua-muun-muassa-viestien-sparraamiseen-lahes-50-000-euroa-laskua-ministerioihin/

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ff964702-db76-4765-a9a1-76f651c28d9d

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka/osa-keskustan-johdosta-epailee-kulmunin-yrittavan-hallituksen-kaatamista/

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006533626.html

https://yle.fi/uutiset/3-11372126

https://www.paavovayrynen.fi/2020/06/05/joukkueen-tulee-kantaa-vastuu/

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L12

https://www.verkkouutiset.fi/joko-sanna-marin-taipuu-tai-keskusta-lahtee-hallituksesta/#962bd926

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


8 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

Hei. Kiitos Kimmokin. Korona on; täällä-päällä ja; käsidesiä on täällä, mutta missä on meidän; Tosilääkärimme käsi: Jeesuksen Kristuksen käsi? Sitähän me iäkkäät kaipaamme ja: Lasarusta muistelemme. Keskustapuoluetta pidetään ’porukassa’ koska se pystyy olemaan tarvittaessa paras; tappajapuolue, jos belse saa aikaiseksi; vaikka kansalaissodan ja hajottaisi; vaikkapa lappalaisen kodan. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Kautiolta erittäin hyvä kirjoitus!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#3

Noin se tulee menemään ja kansa on tyytyväistä kun: ”Mehän tienataan tällä” ja Matti saa lautoja uuteen rakennukseen

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#4

Ja Kansalaiset eivät saa edes,lautoja Arkkuunsa!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Erittäin hyvä analyysi. Kyllähän tämä tuleva sellainen myllynkivi on, että se tietää Suomen tuhoa ja uuteen uljaaseen Euvostoliittoon astumista ikuisen velkavankeuden kahleella. Kyyti tulee olemaan todella kylmää. Vähän esimakua on tulevasta vasta saatu.
Sitä vaan ihmettelen, kuinka halvalla Suomi tuhotaan. Muutama kuuliainen hyödyllinen idiootti ehkä palkitaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#6

Ihmettelen myös sitä , miten presitenttikin voi katsella tätäkaikkea , aivan rauhallisesti myhäillen , kun itsenäistä isänmaatamme myydää tai paremminkin luovutetaan !!? Vieläpä siitä masetaankin ryöväijöille!!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

”… ensimmäinen uhri on totuus… ” Hyvin sanottu!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Suomi on kaoottisessa tilassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000