Perussuomalaiset

Pekka Kauppala

Huitaisten huono tulee –myös Nato-asiassa

Suuri myytti Nato-keskustelussa on oletetusti kohtalokas kysymys, ehtiikö Suomi ajoissa jäsenyyteen tai suurvaltojen turvatakuisiin. Vai myöhästyykö se siitä kuin jännitystarinassa pikkuisen mutta ratkaisevasti kauhein seurauksin?

Jokainen historiaan tutustunut tietää, että suurvallat toteuttavat ilmoituksiaan, velvollisuuksiaan ja sopimuksiaan juuri niin kuin itse haluavat. Kuten näimme ja näemme turvatakuiden suhteen, jotka Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Venäjä antoivat Ukrainalle Budapestin sopimuksella 1994 vastineeksi ydinaseista luopumisesta. Tai Puolan maaliskuussa 1939 saamat sellaiset Iso-Britannialta ja Ranskalta. Aina ne keksivät jonkun perustelun osoittaa, että valitsemansa linja vastaa niiden kirjattuja tai kirjaamattomia velvollisuuksia tai linjanvetoja.

Kaiken lisäksi Naton perussopimus ei edes muodollisesti sisällä mitään vakuutusta, että hyökkäyksen kohteeksi joutunut jäsen saisi oman alueensa puolustukseksi aseellista tukea itselleen. Kohuttu turvatakuu sisältää vain lupauksen, että muut jäsenmaat ryhtyvät johonkin toimenpiteisiin oman harkintansa pohjalta. Yhtä hyvin uhrimaan ulkopuolella kuin sen sisällä eikä välttämättä edes aseellisesti. ”… will assist the Party or Parties so attacked by taking forthwith, individually and in concert with the other Parties, such action as it deems necessary, including the use of armed force, to restore and maintain the security of the North Atlantic area.” (https://www.nato.int/cps/en/natolive/official_texts_17120.htm)

Eli – jos Naton suurvallat ovat vakavissaan aikeissaan oikeasti puolustaa Suomea hyökkäystä vastaan ne tekevät sen riippumatta siitä, ehdittiinkö joku paperi sitä ennen allekirjoittaa vai ei. Ja jos eivät ole, auttaa allekirjoitettu paperi meitä yhtä vähän kuin Puolaa syyskuussa 1939 tai Ukrainaa 2014-15 ja jälleen 2022.

Ja samasta syystä ei Venäjä suurvaltakäyttäytymisen omaehtoisena tuntijana myöskään välitä tällaisista allekirjoitusten aikataulukysymyksistä. Jos se haluaa ryhtyä voimankäyttöön pidättelevät sitä vain havaittu todellinen vastarinta- ja avunantotahto tai konkreettisen sotilasvoiman vahvistukset tulevalla taistelukentällä. Ja ilman näitä se voi hyvin viivytellä mahdollista hyökkäystään taktisesti sopivimmalle hetkelle paperisodan päättymisen jälkeiselle ajalle.

Eli Suomi ei tarvitse mitään tulipalohötkyilyä ohi normaalien valtion olemassaoloa koskevien kysymysten ratkaisuun kuuluvaa demokraattista päätöksentekoa, erityisesti kansanäänestystä. Nyt on kyseessä historiallinen ratkaisu niin tai näin erittäin vaarallisessa tapauksessa. Laumahenkinen paniikkiryntäily sulkee vain kaiken ajatustyön pois.

Huipputärkeää tämä on, koska tulipaloaikataulu ei huomioi äkkiä eteen tulevia mahdollisia esteitä. Sunnuntaina saattaa Suomen koko Nato-hanke ajaa ei suinkaan odottamattomalle karille, jos perussuomalaisten veljespuolueen puheenjohtaja Marine Le Pen valitaan EU-suurvalta Ranskan presidentiksi. Le Pen ei halua sen enempää Suomea kuin Ukrainaa Natoon. (https://suomenkuvalehti.fi/politiikka-ja-talous/marine-le-pen-suhtautuu-suomen-nato-jasenyyteen-kuten-ukrainan-jasenhaluihin-ranskan-presidenttiehdokkaan-mielesta-ukraina-ei-sovi-natoon/?shared=1218164-d135c1f6-4). Ja Natoon liittymisistä päättää Ranskassa presidentti. Jolloin sitten Suomi pääsisi vuosikausiksi Ukrainan seuraan Naton odotushuoneeseen. Vaikka Le Pen jäisi valitsematta, muitakin äkillisiä ongelmia voi tulla eteen.

Jussi Halla-aho on arvioinut naulan kantaan odotushuonevaihtoehdon kaikkein vaarallisimmaksi: ”Jonkinlainen ratkaisu pitäisi tehdä. Joko päätös Natoon hakeutumisesta tai sitten jonkinlainen kiveen hakattu vakuutus siitä, että Suomi ei koskaan tule hakemaan Nato-jäsenyyttä.” (https://www.uusisuomi.fi/uutiset/jussi-halla-aho-nato-optio-kaikista-vaarallisin-vaihtoehto-ratkaisu-pitaisi-tehda/7d441560-5410-4d0d-8c06-b636bb4ab724)

Suomen on saatava itselleen selkeä ja uskottava linja epäuskottavan kyräilyn ja pelailun sijaan. Tätä suurta ratkaisua, kohtalonomaisessa tienristeyksessä ei voi tehdä pienissä suljetuissa pireissä sorkkaraudalla gallupeihin ja suurmediaan tukeutuen. Tarvitaan oikea kansanratkaisu rehellisen, monipuolisen ja avoimen keskustelun kautta. Ei hidastellen eikä hötkyillen. Hyvän esimerkin antaisivat koko Suomelle ja muille puolueille perussuomalaiset, jos nyt kutsuttaisiin koolle ylimääräinen puoluekokous. Puolueneuvoston kaikille jäsenille esimerkillisen avoin puolueneuvoston kokous 14.-15.5 voitaisiin ”laajentaa” helposti puoluekokoukseksi. Tarpeen se on muutenkin, koska viime aikoina tehdyt turvallisuuspoliittiset linjanvedot ovat monelta osin ristiriitaisia voimassaolevan perussuomalaisen turvallisuuspoliittisen ohjelman (https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads/2013/04/Turvallisuuspoliittinen.pdf) kanssa. Poikkeuksista sen soveltamiseen olisi syytä päättää suoraan puoluekansan toimesta puoluekokouksessa.

Suomen kansa itse siis puhumaan ja päättämään kansamme kohtalonhetkellä -ei media ja ”asiantuntijat”!

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


18 kommenttia
Nimetön
#1

Oli hullua ja järjetöntä Eu:n yrittää varastaa Venäjän Huora-maa kun Putin istui hoiusut kintuissa Shotsin olympialaisissa !

Oli päivän selvää että se ei tule onnistumaan,
Miksei Eu ehdottanut kun huomasi virheensä että Jaetaan Huoramaa puoliksi siis Kiovan rajajoen kohdalta kahtia (olisi silläkin Eu saanut paljon uutta velkaa ja Miljoona palkkaisia virkoja Brysseliin)

Eu:n suurvalta politiikka ja rajojen siirto tulee aiheuttamaan 100 % varmasti 3. Maailmansodan !!!! Sodasta tulee pitkä ja verinen kun kaikki Eu:n toiminta on perustunut sekoitukseen ja velkaantumiseen !

Siis että sekoitetaan kaikki mahdollinen niin rajat, rahat,uskonnot ,kultturit,Rodut VELAT ym…. jopa Sukupuoletkin

TÄMÄ ON SAIRASTA POLITIIKKAA ,JOKAINEN TAJUAA ETTÄ EI TÄHÄN MUUTEN SAADA JÄRKEÄ JA KURIA KUIN ASEILLA ANTAMALLA
SELKÄSAUNA (Joten 3. Maailman sodan litsominen on aivan tahallista hommaa .

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

8 Vuotta olisi ollut aikaa huomata virhe ja ehdottaa Ukrainan jakamista niin olisi säästytty sadoilta tuhansilta ihmshengiltä ja kymmeniltä Miljoonilta pakolaisilta…

MUTTA EI !!!!! EURO-TROLLI POLITKKOJEN RAHAN AHNEUS VEI VOITON !!!!!

Tästä samasta syystä ne Huumeistaa ja Homotuttaa kansaa ja velkaannuttaa valtiota koska se on niiden edun mukaista toimintaa !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

100 % varmasti Venäjälle olisi kelvannut Ukrainan jako kahtia…
Eikä Sotia olisi tarvinnut !

Ukraina joka on huora maa ei yksin pärjää !!! se ei osaa eikä halua…sen pitää olla jonkun elättinä aina ja iänkaikkisesti niin että se mielistelee jollekin ja toinen maksaa ihan kuin oikea Huora.
Nyt Rahaa virtaa Huoralle satoja Miljardeja ympäri maailman… Huora panee nekin aseisiin ja yrittää ampua 1000 kertaa vahvempaa asiakasta ,tietäähän sen jokainen järkevä miten siinä käy !!!!
Ukrainaan tulee lisää kuolon uhreja ja paskaksi ammuttuja taloja ja maailmaan pakolaisia !!!

HULLUA HOMMAA ANTAA HULLUILLE LISÄÄ RAHAA JA ASEITA !
Entisetkin pitäs ottaa pois !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Homma ja tappaminen ja särkeminen on karannut käsistä nyt…. syitä on 2

1. Ukrainan Presitentti on saanut aikaan pakotteet ja kaasuputken käyttöön oton lopetuksen

2. Länsimaat työntävät sinne aseita ja rahaa

LASKEKAA PALJON NÄMÄ MAKSAA VENÄJÄLLE ????
Niin tajuatte mistä on kysymys….

Tästä syystä silmille hyppivä Huora saa kunnon selkä saunan nyt !!! voi olla että sinne ei jää yhtään rakennusta pystyyn eikä kärpästä pörräämään Kun Puutin on nyt hulluna kun siltä meni hermot.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Taas toi höpö, höpö mies liikkeellä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Kuka hullu uskoo että Venäjä luovuttaa suosiolla Natolle 1300 km rajaa Itämereltä -Jäämerelle ?

Kuka ?

Venäjällä on 2 vaitoehtoa estää Suomen Nato jäsenyys

1. Suostuttelemalla 1 Nato maa vastustamaan sitä ( esim. Unkari tai Turkki) joka voi olla vaikempi konsti
2. Tekemällä Suomeen isku ! ( se on helpoin konsti koska Naton säännöt kieltää ottamasta jäseneksi maata joka on sodassa)

Suomi 0n 8 kertaa pienempi maaa kuin Ukraina ja myös ase voimat on 8 kertaa pienemmät kuin Ukrainalla (voi tarkistaa netistä esim. Wkipedia) joten Suomen kurittaminen on Venäjälle yhtä helppoa kuin kärpäsen tappo !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Kuka hullu Suomalainen Reserviläinen lähtee rintamalle tappavaksi samaan aikaan kun sota hullut politikot mm. Marin ja Halla-aho menee bunkkereihin piiloon ???????

Kuka ??????

Ne ottaa mukaan Bunkkereihin kaikki jotka on vapautettu armeijasta mm. Huumehörhöt, Homot,Pedofiili-elintasopakolaiset ,Vanhusten ryöstäjä jengiläiset ja valepoliisit ,sivarit ym.

Kuka hullu lähtee näiden eteen tapettavaksi ??????

Kuka ??????

t. Aivopesuun taipumaton Reserviläinen

ps. Jos Hallaaho ja Marin menee homojen ja pedofiilien ja muiden kaltaistensa kanssa eturiviin niin vain siinä tapauksessa Reserviläiset tulee turvaamaan selustaa…
Tietenkin muutamia hulluja ja perseen nuolijoita löyty jotka menee tapattaamaan itsensä noiden takia !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#18

PM:n tekokädestä,Ilmarista, ei olisi edes rintamalle! Tai saattaisihan se ilahduttaa parimetristä Jevgeniä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#2

Samaa mieltä kirjoittajan kanssa, ei ole mitään syytä pitää tulipaloaikataulua. Niinhän me olemme menetelleetkin, asiaa on vatvottu kohta kolmisenkymmentä vuotta. NATO-ovi on lonksunut auki ja kiinni, auki ja raollaan. Nyt on tullut aika tehdä päätös, ei se enään vatuloinnista muuksi muutu, NATOon!
Arvostus Perussuomalaisille ja heidän johdolleen, että ovat realistisia tässäkin asiassa ja tajunneet ”mitä kello on lyönyt”. Harmittaa vain, että ”vastuullinen media” on kuitannut tuon päätöksen melko vähällä huomioilla. Sensijaan eräiden muiden puolueiden vääntöä ja vatvomista on seurattu kuin Maaottelua.
Perussuomalaisten linjakkuus muuten kirkastuu tämän tilanteen laukaisseen Venäjän hyökkäyksen sivutuotteena.
Eli nyt luulisi selviävän innokkaimmellekin ”hyysärille”, mikä ero on Pakolaisen ja Maahanmuuttajan välillä? Edelliset hakevat heti töitä, korvatakseen elantonsa ja ovat valmiita palaamaan kotimahhansa heti, kun tilanne sallii.
Nuo toiset?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Ero pakolaisen ja maahanmuuttajan välillä on tosiaan siinä, että jälkimmäinen palaa heti kotimaahansa kun tilanne sen sallii. Kuinka paljon keitäkin on Ukrainasta Europpaan tulleiden joukossa, selviää kuitenkin vasta myöhemmin. Ei pidä unohtaa mahdollisuutta, että paluun sijasta tulisikin sodan jälkeen paljon ”perheenyhdistämisiä”. Siksi minusta ei ole suositeltavaa eikä hyväksyttävää, että kenelle tahansa Ukrainan kansalaiselle annetaan pitkät työ- ja oleskeluluvat EU:hun ja Suomeen noin vain, ilman mitään selvitystä mikä hätä pakotti lähtemään ulkomaille. Suurin osa Ukrainaahan on oman hallituksen käsissä ja siitäkin suuri osa lisäksi täysin kaiken hyökkäystoiminnan ulkopuolella.
Haavoittuneita ja vakavasti sairaita pitäisi sen sijaan hyväksyä hoitoon ilmaiseksi Suomeen .

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pekka Kauppala dosentti
#12

Siis minulta… Rekisteröinti unohtui!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#16

hienoa, Vapautta pitää arvostaa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Suomi ei välttämättä tarvitse mitään turvatakuita Nato hakemuksen jälkeen. Me pärjäämme tarvittaessa Venäjän kaltaiselle luuserille mennen tullen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

’Niinpä niin ja sitten ja sitten mä heräsin’. Mitä niillä turvatakuilla, kun ählämit alkaa vyöryy rajan yli, siinä suo… mustuu, ilman yhtään laukausta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Utelias
#4

Puolan takuiden suhteen olet erehtynyt?
Hitlerin hyökkäys Puolaan johti välittömästi brittien ja Ranskan sodanjulistukseen Saksalle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Sodanjulistus tosiaan tehtiin, mutta siihen se apu Puolalle sitten jäikin. Puolan johto, erityisesti marsalkka Rydz-Śmigły, olivat tyrmistyneitä siitä, että liittoutuneet eivät edes yrittäneet avata toista rintamaa Puolan tueksi. Siksi Puola myös nopeasti hävisi.

Lisäksi vielä nämä Iso-Britannia 1944-45 myöntyi siihen, että valtaan Saksan kaaduttua ei palannut emigranttihallitus vaan kommunistit.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pekka Kauppala dosentti
#11

siis minulta… Rekisteröinti unohtui!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#15

Hienoa, vapautta pitää arvostaa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000