Vaalit - rahan valtaa vai rakkautta päätöksentekoon
Selailin viikonloppuna edellisten kuntavaalien vaalirahailmoituksia ja tosissani järkytyin. Kuinka joku voi käyttää vaaleissa mainontaan yli 30 000 euroa? Mielestäni kaikki summat jotka ylittävät tavallisen palkansaajan kuukausipalkan ovat liian suuria ja vaalirahoitukselle tulisikin asettaa katto.
Tarkoituksenani ei ole marmattaa siitä, että jollakin on rahaa käyttää mainostamiseen vaan tarkoitan tällä tasapuolista toimintaa. Kuinka muka kaksi ehdokasta saa äänensä tasapuolisesti kuuluville jos toinen käyttää mainontaan ja ilmoitteluun esimerkiksi 10 000 euroa ja toinen 500 euroa. Mielestäni tässä syntyy ristiriita, no mielipide on siis omani.
Edellisissä kuntavaaleissa 2012 yhteisöllisen median käyttäjiä oli arviolta 40 % koko väestöstä ja käyttäjien määrä on tasaisesti kasvanut. Yhteisöllisessä mediassa (some) näkyminen on huomattavasti halvempaa kuin perinteisessä mediassa ja onkin mielenkiintoista nähdä kuinka vaalirahoituksen määrä on muuttunut, toivottavasti mennyt kohtuullisempaan suuntaan ja näkyvyyttä tulee kaikille ehdokkaille tasapuolisemmin.
Itse olen nyt ehdolla kaksissa vaaleissa, TEKin valtuustovaalit (120) ja Helsingin kuntavaalit (773). Vaaleissa käytän rahaa maltillisesti, puolueen peruspaketin ja muutaman muun mainoksen, kokonaisbudjetti jää alle 1 000 euron (säästämistä tuossakin oli), toivottavasti se riittää jotta pääsen pitämään meidän kaikkien puolia molempiin valtuustoihin.
Äänestämällä voit vaikuttaa
ps. Vaaleihin käytettyjä rahoja voit selailla tästä:
http://www.vaalirahoitus.fi/fi/index/vaalirahailmoituksia/ilmoituslistaus/KV2012/091.html
Tekstin aiheet:
Rahalla saa ja hevosella pääsee. Jos ei ole kumpaakaan, niin töppöstä töppösen eteen ja kentälle.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti