Perussuomalaiset

Otto Härkönen

Kokemukset So-Te: sta jatkuu

5 kommenttia

Politiikalla tullaan vaikuttamaan meidän palveluihin merkittävästi, mielestäni hyvää politiikkaa ei voi tehdä jollei näitä palveluita tunne, kohta tunnen…
Heti ensimmäiseksi täytyy todeta että nyt ovat tunteet pinnassa, syy on hyvin henkilökohtainen; sain kohdata syövän lähempänä kuin koskaan ennen aikaisemmin. Aikaisemmat kohtaamiseni syövän kanssa ovat olleet jotenkin etäisiä, muutama ystäväni on menehtynyt syöpään ja menehtyipä äitinikin syöpään mutta nyt vapun jälkeen iski ja lähelle, vaimollani todettiin munasarjasyöpä 3 luokan eli toisiksi pahoin. No tätä kirjoitettaessa vaimoni on vielä naistenklinikalla odottamassa leikkaushaavojen umpeutumista, kotiin pääsyä ja alkavia sytostaattihoitoja. Leikkaus tapahtui jo vapun jälkeisenä tiistaina (piti olla tähystysleikkaus ja pikku juttu mutta isommaksi meni). Itse leikkaus kesti noin 8 tuntia ja poistettavaa kertyi paljon ja pesäkettä jäi vielä ihon allekkin, mutta uutta päin. Pitkä sairaalassaoloaika johtuu uudestaan revenneistä paikoista (ompeleet eivät pitäneetkään) mutta piakkoin pitäisi kotiin päästä.
Tilanne on luonnollisesti minulle ja vaimolleni täysin uusi ja tunteet kulkevat laidasta laitaan mutta tällä hetkellä on lähinnä päässä selviämisen ajatukset – mitä pitäisi nyt tehdä jotta tästä päästään eteenpäin?
Netti on täynnä keskustelupalstoja ja erilaisia ohjeita etc. mutta ajattelinkin jatkossa tässä blogissa käydä läpi niitä tunteita ja keinoja joita me vaimoni kanssa yritämme ja kuvailla samalla kuinka vielä vanha Sotemme tässä toimii ja muuttuuko tämä tässä muutoksen kourissa ja kumpaan suuntaan – hyvään vai pahaan. Toivon todella että saan myös nähdä uuden Soten toiminnan vaimoni kautta (tämä syöpä kun näyttäisi olevan uusiutuvaa sorttia).
Nyt ensimmäisen viikon kokemus on lyhyesti seuraavaa:

homma toimii potilaan osalta erinomaisesti

henkilökunta (naistenklinikalla) on erinomaisen ystävällistä ja ymmärtäväistä toisin erittäin suuren kiireen ja paineen alla (säästövaraa ainakaan henkilökunnassa ei ole)

omaiset jäävät edellä mainitun kiireen vuoksi hoitamatta (itse olen ollut nyt yhden päivän liukumavapailla, 1 päivän palkattomalla vapaalla ja 2 päivää sairaslomalla) joten kuluja yhteiskunnalle tulee myös omaisten kautta

pelko ja toivo, itku ja suru vaihtelevat koko ajan

Tässäpä ensimmäinen Sotepäivitys näin lyhyesti, pyrin olemaan jatkossa analyyttisempi ja kuvaamaan asioiden kulkua mahdollisimman objektiivisesti päivä kerrallaan joten päivityksiä tullee tiuhaan.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Hämmentynyt
#1

Toipumisia, aika näyttää ….

Vähän samanlaista seurailen vierestä ja ei helppoa ole, varsinkaan omaisille.

Niin se, …. sote-hyvä-veli-järjestelmä tulee pian?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Pakko on todeta, että tää SOTE uudistus ei paljon meikäläistä ainakaan lämmitä, herättää pikemminkin epäilyksen varjon.

Nykyinen systeemi ainakin omalta kohdaltani ei olisi voinut paremmin mennä.

Muusta sairaudestani johtuen (joita ei mielestäni paremmin olisi voinut hoitaa) olin joutunut/ saanut käydä n.1,5 vuoden välein kuvauksissa. Keuhkoistani löytyi pieni piste alle sentin kokoinen helmikuussa 2016. Lääkäri laittoi varmuuden vuoksi uudet kuvaukset 2 kuukauden päähän. Piste oli kasvanut reilusti yli sentin mittaiseksi. Ruljanssi alkoi heti. Tehtiin kaikenlaisia kokeita ja leikkaus pöydälle pääsin toukokuun lopussa.

Pikkasen toi puuskutus on lisääntynyt, mutta muuten hyvin. Testit ovat osaltani näyttäneen kaiken olevan OK tällä hetkellä.

Herääkin kysymys, kuinka paljon tää tuleva SOTE olisi nopeuttanut leikkaukseen pääsyä? Itse en usko, että pätkääkään. Olisi voinut käydä toisin päin

Onko kellään muuten havaintoa millaisia asiakas maksuja on suunniteltu

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Hallitus painottaa, että asiakasmaksu on aina sama valitsi asiakas sitten yksityisen, julkisen tai kolmannen sektorin pyörittämän sote-keskuksen.

Rehula ei myönnä, että asiakasmaksut kovasti NOUSISIVAT, vaikka yksityiset marssisivat markkinoille sankoin joukoin.

Asiakasmaksun suuruutta ei ole vielä päätetty, siitä kuullaan Rehulan mukaan lisää syksyllä.

Pelkoja kermankuorinnasta Rehula tasoitteli sanomalla, että sote-keskusten on otettava ihmiset sisälle aina kun tilaa löytyy.

No näillä kuulema mennään, ei muuta havaintoa. Tehkööt jokainen omat johtopäätöksensä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Hoitohenkilökunnan hyvinvointi on kaiken perusta,etenkin silloin jos itse että läheiset sairastuu vakavemmin,niin se vaatii todellista ammattitaitoa kuin ymmärrystä vaativassa työssä – miten elämä kohtaa sen nurjemman puolen – itse sairastumatta kaiken yht.kunn.muutoksien ristipaineissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#3

Toivotaan kaiken kääntyvän parempaan päin. Ei mikään paras tapa tutustua SOTEen. Asiat tulee kylläkin esille. Henkilöstömitoituksesta on puhuttu iät ja ajat, niiden resurssointi olisi vienyt pitkälle ihan käyttäjän tasolla. Vuosien ajan on laitettu paljon rahaa SOTE ryhmiin jolla olisi palkannut aikamoisen armeijan hoitajia. En usko sen paremmaksi muuttuvan, ehkä rahat ohjautuvat uudelleen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000