Perussuomalaiset

Mira Katajamäki

Miksi valtionyhtiöt polkevat omiaan?

On julkinen salaisuus, että valtionyhtiöistä mm. VRTranspoint ja Itella/Posti käyttävät ulkomaalaisia kuljettajia raskaan liikenteen ajoissa. Miksi? No, ulkomaalaiset kuljettajat tulevat ajoon jopa 5 euron tuntipalkalla ja usein palkkaa maksetaan vain siitä ajasta, kun auto liikkuu. Lastaus- ja purkuajat ovat palkkauksen ulkopuolella. Suomalaiselle kuljettajalle pitäisi maksaa koko päivältä ja kuljetusalan työsuojelu on tehnyt työaikalain turhan joustamattomaksi. Mihin tämä johtaa?

Sen lisäksi, että meillä on loistavan ammattitaidon omaavia kuljettajia työttömänä, on meillä myöskin ajokelvotonta kalustoa liikenteessä. Usein nuo ulkomaalaiset kuskit käyttävät nimittäin omia ajokkejaan. Kyseisissä ajopeleissä saattaa olla täysin Suomen keliolosuhteisiin sopimattomat renkaat, jarruissa on pääsääntöisesti parantamisen varaa ja taitaisi kotimainen raskaan kaluston katsastaja antaa merkinnän hylätty. Aika usein on myös uutisoitu, kuinka kovia humalatiloja on ulkomaalaisilta kuskeilta puhallutettu. Turvatonta on tieliikenne.

Aiheesta lisää myöhemmissä kirjoituksissa.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000