Perussuomalaiset

Markku Nevalainen

Yrittäjän starttirahasta yrittämisenraha

Aloittavalla yrittäjällä on mahdollisuus hakea starttirahaa yritystoiminnan alussa. Starttirahaa voi anoa puoleksi vuodeksi kerrallaan enintään kolme kertaa. Starttirahan suuruus vastaa noin perustoimeentulotukea. Itse muistelen yrittäjänä aloittaessani saaneeni starttirahaa noin 600 euroa kuukaudessa ja onnistuin saamaan sen maksimiajan eli puolitoista vuotta. Starttirahan saamista helpotti se, että olin suorittanut yrittäjän ammattitutkinnon ja liiketoimintasuunnitelmani ym. oli kunnossa. Voin sanoa, että se pienikin raha tuli tarpeeseen!

Mielestäni starttirahan määräaikaisuudesta tulisi luopua. Starttirahaa tai pikemminkin yrittämisenrahaa pitäisi maksaa kaikille, jotka ovat valmiita työllistämään itse itsensä. Yrittämisenraha voisi olla portaittain sidonnainen yrityksen menestykseen eli menestyvälle yrittäjälle sitä ei maksettaisi, mutta heikosti menestyvälle kyllä. Näin saataisiin tuettua työttömien osaajien alkavaa yritystoimintaa eikä yrittämistä ensi kertaa harjoitteleva työtön heti vaikeuksia kohdatessaan putoaisi takaisin työttömäksi. Ammattitaitoisella työttömällä on usein vaikeinta oman itsensä markkinointi, joka on yrittämisessä tärkeää. Suhteiden ja kontaktiverkoston luominen voi kestää paljon kauemmin kuin 1,5 vuotta.

Jos yrittämisenraha olisi yhtä suuri kuin nykyinen starttiraha eli suurin piirtein perustoimeentulotuen suuruinen, ei valtiolla ja osaavilla työttömillä olisi kuin voitettavaa. Muuta ”etuutta” ei yrittäjällä ole.

Markku Nevalainen 26.3.2017

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000