Perussuomalaiset

Saara Lång

Miksi Suomi ei pärjää?

Valtion velka kasvaa päivä päivältä. Puolueet ja yksittäiset ehdokkaat esittelevät leikkauslistojaan. On lama ja on kestävyysvaje. Vienti ei vedä. Tuottavan työn osuus on liian pieni. Päivän kulunein kysymys kuuluu: Miten Suomi saadaan uuteen nousuun? Jotta tähän löytyisi jotain vastauksia, tulisi miettiä, mitä voisimme tehdä toisin.

Suomalaisen kaupankäynnin historia eroaa huomattavasti vaikka Keski-Euroopasta, missä on pitkä yrittäjyyden perinne kisälleineen ja porvaristoineen. Väkeä on ollut niin paljon, että jo paljon ennen teollistumisen aikaa ihmiset ovat pakkaantuneet kaupunkeihin ja siellä vaihtaneet tavaroita ja palveluja keskenään.

Harvaan asutussa Suomessa taas metsästyksellä ja kalastuksella elänyt kansa asettui ensin maata viljelemään, ja sieltä patruunoiden tehtaisiin ja kaupunkiin työn perässä. Perheyritykset eivät välttämättä koskaan ole olleet suomalainen menestystarina- kuka nyt naapurilta jotain ostaisi, jos sen voi tehdä itse tai parempi vielä, talkoilla?

Tässä taloustilanteessa valtion kannattaisi iskeä tähän rakoon ja kääntää katse myös pienten ja keskisuurten yritysten suuntaan sekä omiin voimavaroihimme, kuten biotalouteen. Sieltä on löydettävissä työtä ja tekemistä, raaka-ainetta ja osaamista niin suurille kuin pienemmille yrityksille.

Saara Lång

eduskuntavaaliehdokas (ps),  Loviisa

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Pekka Iiskonmäki
Tyytyväinen
#1

Suomi uppoaa itsetuhoisilla veroillaan, joista ainakin kuusi veroa ei Lafferin käyrällä tuota mitään, mutta tuhoaa tehokkaasti taloudellisen toimeliaisuuden.

Sosialidemokratia voi ja kasvaa niin kauan, kun on jaettavaa. Suomesta jaettava on jo loppunut aikoja sitten.

Demarit jakavat nyt velaksi ja ilman mitään moraalista vastuuta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pekka Iiskonmäki
Tyytyväinen
#2

”Suomalaisen kaupankäynnin historia eroaa huomattavasti vaikka Keski-Euroopasta, missä on pitkä yrittäjyyden perinne kisälleineen ja porvaristoineen.”

Kuitenkin Suomella oli varaa tuhota Mauno Koiviston johdolla 66.000 yrittäjää sidosryhmineen.

Tuho iski siten puoleen miljoonaan suomalaiseen. Esim. takauksina ja perheen jäseninä.

Kuka sai heidän omaisuutensa? Pankit ja niiden omistajat.

Tästä ei kukaan edes uskalla puhua ääneen, koska juuri siinä piilee Suomen talouden jatkuva alamäki.

Asioiden sadaksi vuodeksi salaaminen ei muuta tilannetta.

Lopuksi näiden poloisten kyseenalaiset velat myytiin ulkomaille härskisti perittäviksi aina hamaan viimeiseen elonpäivään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000