Perussuomalaiset

Mika Niikko

Perussuomalaiset nuoret, politiikassa ei irtopisteitä jaeta

Perussuomalaisten nuoret viettävät tänään kevätkokousta Mikkelissä. Puheenjohtajan vaihduttua vuoden alussa nuorten linja on radikaalisti muuttunut. Tiedotteessaan he ovat sanoneet polttavansa EU-lipun, korostaakseen heidän vaatimustaan EU:sta eroamiselle.

On hyvä, että Perussuomalaiset nuoret tekevät kansallismielistä politiikkaa. Kuitenkin jos toiminta herättää enemmän pahennusta kuin kiitosta, olisi syytä pysähtyä miettimään motiiveja.  Vielä vähän aikaa sitten Perussuomalaiset nuoret olivat järjestämässä pilapiirustuskilpailua islamista, mutta se peruuntui puoluejohdon huomautettua asiasta. Hyvä, sillä emme tarvitse infadaa varsinkaan vaalien alla. Supolla on kädet muutenkin täynnä töitä kansanedustajiin kohdistuvien uhkauksien ja vaalien kanssa.

Nuorisojärjestön johdon tulisi pohtia, onko järkevää tehdä politiikkaa hyvien tapojen vastaisesti, saati muiden puolueessa olevien kustannuksella? Ei tämä niin voi mennä, että nuorisojärjestö tekee mitä lystää ja kansanedustajat toreilla tänäänkin selittelevät heidän tekosiaan. Itsekin olen työskennellyt erityisnuorisotyötä tekevän järjestön johtajana yli kymmenen vuotta. Silloin ei tullut mieleenkään, että hyvien tapojen vastaisesti toimien järjestö olisi pitänyt rahoittajat tyytyväisinä. Tämä on periaate kaikessa yhteistyössä. Toisia on kunnioitettava, vaikka kuinka esiintymiskuumetta pukkaisi.

Uskon, että nuorisojärjestö kykenee asialliseen toimintaan, kunhan vain kärsivällisyyttä riittää. Politiikka on pitkäjänteistä työtä, jossa pikavoittoja ei jaeta, tappiota kylläkin. Huonolla johtamisella maksumiehiksi tulevat kaikki. Vielä kun joku uskoisi, ettei toista jytkyä näin toimien saavuteta. Nyt tarvitaan asiapolitiikkaa, ei irtopisteiden keräämistä, sitä kansa kentällä odottaa. Pyrkikää tähän, edes vaalien ajan ja pitäkää tänään se bensakanisterin korkki kiinni, kiitos!

Osallistu keskusteluun!


11 kommenttia
#1

Eikös tämä nyt Mika ollut hieman populistinen raapustus.

Ei sillä että lipun polttoa kannattaisin, olisihan sen lipun voinut laittaa kokouksen kynnysmatoksi tai vetää puolitankoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#2

Nuoret ovat paljon vartijoina kuin edesauttamassa puolueen demokraattista uskottavuutta – ilman radikaalisuutta – mutta kuitenkin kriittisyys huomioiden mitä tulee ”EU;n globaalisuuteen”.

Ennemmin puolitankoon kuin polttaminen,etenkin jos puhutaan eurooppalaisesta ”arvoyhteisöstä” – yhteistyön merkeissä – kuitenkin sitä politiikkaa tehdään tavalla kuin toisella-kin.

Perussuomalais nuorissa on paljon hyvää ja ei pidä unohtaa mediankaan ”ajojahtia vaalien kynnyksillä” + sen jälkeen !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jormas
Hämmentynyt
#3

Mielestäni nyt mennään hiukkasen liian radikaaliin politiikkaan. Lähtökohtana on oltava se, että Eu:ssa ollaan ja siitä irtautuminen ei ole tässä vaiheessa järkevää. Mutta tämä euroopan mallioppilas, saisi kyllä hiukkasen tarkistella linjaansa. Eivät siellä muutkan kulje kumarrellen. Siellä olo maksaa, mutta saadaan sieltä takaisinkin jos vain halutaan ottaa. En kuitenkn hyväksy kaikkia toimia, viime aikoina Eurosta on tullut poliittinen valuutta ja nykyinen liittovaltio kehtys ei ole hyvä. EKP:n ns piristysruiske on pohjimltaan pelkkää feikkiä, Jos tilaa pidetään yllä velkarahalla niinkuin nyt tehdään, nousukaudesta tuskin tulee pitkää, koska Euron arvo jätetään epävarmaan tilaan, jos Kreikka lähtee tai odotettua nousukautta ei tulekkaan, ollaan aika heikoilla jäillä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

I, Robot
Utelias
#6

Hyvä kannanotto. Meillä on yhteiskunnassa sen verran ankara tilanne, että uhka ihmisten turvallisuudelle muodostuu juuri tuollaisista lipunpoltoista symboleina.
Nyt nuoret kun oivallatte, että lipun polttaminen maljassa on täsmälleen sama kompromissi kuin ns. kreikan sopupaketin aloitus. Sama tulos, sama kusetus, vain katsantokanta vaihtelee. Joskus vanhan valtaus saattoi olla, tervetullutta radikalismia, mutta tänä päivänä sille lähinnä tunnettaisiin myötähäpeää.
Nuorissa on jokatapauksessa tulevaisuus; te johdatte tulevaisuudessa tätä maata, teissä on ainesta. On syytä olla ylpeä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jari
Hämmentynyt
#4

Nyt nuoret älkää pilatko Soinin työtä tolla lipun poltolla.
Asiaan voi ottaa kantaa toisellakin tavalla.
Teette itsestänne naurunalaiseksi ja puolueen maine ryvettyy vieläkin pahemmin.

Lippu on sellainen asia että sivistys maissa kunnioitetaan lippua oli se sitten oma taikka vieraan valtion. Lipun poltto kuuluu ääri-islamistiin ei Suomen politiikkaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Napsu
Hämmentynyt
#5

Minkään lipun häpäisy ei ole asianmukaista poliittista vaikuttamista. Puolueen nuorten toiminta heijastuu koko puolueeseen. Itse en ainakaan päätyisi äänestämään ko. toimintaa harjoittavaa puolueen edustajaa. Varsinkin kun otetaan huomioon nykyinen maailmanpoliittinen tilanne ja propagandan keinot vaikuttaa, niin kyseinen toiminta osoittaa huonoa harkitsemiskykyä yrittää vaikuttaa ja tuoda kantansa esille.
EU:sta eroaminen ei ole nykymaailmassa todellakaan turvallisin ja järkevin ratkaisu. Kansallismielistä politiikkaa saa olla, mutta ratkaisu siihen ja hyvä vaikutustapa olisi vahva ja johdonmukainen sisä- ja ulkopolitiikka, joka on täysin mahdollista EU:iin kuulumisen lisäksi.
Jos Perussuomalaiset haluavat painottaa tätä kansallismielistä politiikkaa, niin kannattaisi tarkkaan miettiä ja ottaa opiksi sotaveteraanien puheista Itsenäisyyspäivään liittyvissä haastatteluissa. Niissä oli mukana järki ja kokemus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000