Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Nuoret mukaan toimintaan

Hesarin Kaius Niemi pohti kolumnissaan instituutioiden muutoskykyä ja uusiutumista. Erityisesti huomio kiintyi kirjoituksen osaan, jossa pohdittiin nuorten ikäluokkien sitouttamista puolueisiin. Uusien jäsenten rekrytointi on monessa kunnassa Perussuomalaistenkin kohtalonkysymys. 

Nuorten keskuudessa populismi on suosittua. Koska Perussuomalaiset on populistinen puolue, perussuomalaisuus vetoaa juuri nuoriin. Me emme saa ukkoutua ja akkautua. Nuoria ei saa tökkiä sivummalle, vaan heidät on otettava rohkeasti mukaan toimintaan. 

Perussuomalaisilla Nuorilla on suuri merkitys nuorten aktivoimisessa ja sitouttamisessa. Mutta nuoret eivät saa jäädä omiin poteroihinsa makoilemaan. Samalla, kun nuoret liittyvät Perussuomalaisiin Nuoriin, heille on tarjottava myös emäpuolueen jäsenkorttia. Luontevaa on, että nuoret osallistuvat aktiivisesti myös oman kuntansa poliittiseen toimintaan. 

Sitouttamisessa nuorten kuten kaikkien perussuomalaisten suhteen oleellista on koulutus. Siksi Perussuomalaisten koulutusjärjestelmää on jatkuvasti kehitettävä.

Opintokeskus Pekasus

Paraikaa kunnissa jaetaan luottamuspaikkoja. Kuntavaaleissa hyvin pärjänneille nuorille on annettava sijaa.

”Uusia hyvin vaaleissa menestyneitäkin ihmisiä jää varjoon puoluetoiminnassa, kun vanhat klikit torppaavat nuoria”.

Niin totta.

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2017/05/nuoret-ovat-kohtalonkysymys-myos.html

* * *

21.5. HS

Ajastaan jälkeen jäävät instituutiot voivat menettää merkityksensä – muutoskykyä testataan nyt rankasti

Uusiutuminen on instituution yhteiskunnallisen roolin vaalimista, kirjoittaa HS:n vastaava päätoimittaja Kaius Niemi.

Vain 7,5 prosenttia sosiaalidemo­kraatteja äänestäneistä oli alle 50-vuotiaita, kertoi vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeen tehty kysely­tutkimus.

Puolueissa varmasti mietitään paljonkin nuorten ikäluokkien sitouttamista. Toisaalta uneliaisuutta edistää uskollisen ikääntyneen äänestäjäkunnan mittava osuus.

Asenteissakin on korjaamista puo­lueiden sisällä. ”Uusia hyvin vaaleissa menestyneitäkin ihmisiä jää varjoon puoluetoiminnassa, kun vanhat klikit torppaavat nuoria”, harmitteli eräs tunnettu konkaripoliitikko kes­kustellessamme aiheesta.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000