Perussuomalaiset

Mika Niikko

Avoin kirje Perussuomalaisille nuorille

27 kommenttia

Osa perussuomalaisista, kuten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen vaati puoluetta oppositioon Kreikan talouskriisin johdosta. Syylliset ovat kuitenkin aivan jossain muualla kuin puolueessamme. Aikaisemmat hallitukset ovat ajaneet Suomen ensin euroon ja askel askeleelta sitoivat maamme mitä erilaisimpiin talousvastuisiin eurojumalansa pelastamiseksi.

Perussuomalaiset olivat hyväksymässä suuressa valiokunnassa Kreikan kolmannen tukipaketin neuvottelujen aloittamisen lisäksi myös reilu 7 miljardin siltarahoituksen  Kreikalle. Euroopan rahoituksenvakausmekanismi (ERVM) lainaa Kreikalle rahat kolmeksi kuukaudeksi. Tässä lainassa ei ole riskejä kuten muissa lainoissa. Lainan takauksena on EU-budjetti (esim. Kreikan maataloustuet). Tällä hätälainalla Kreikka maksaa erääntyneitä ja erääntyviä IMF ja EKP lainoja.

Perussuomalaisten ei tarvitse kokea huonoa omaatuntoa Kreikkaa koskevassa päätöksenteossa. Suomi on naitettu kriisiin jo kauan ennen perussuomalaisten hallitusvastuuta. Viimeaikaiset Suuren valiokunnan päätökset olivat väistämättömiä, mutta päätösten tavoitteissa näkyi Suomen edun ajaminen. Hallitus jossa Perussuomalaiset istuvat, jäi Brysselissä yksin Kreikan väliaikaisen euroeron esityksessään. Samoin kävi kolmannen tukipaketin neuvotteluiden aloittamisen estämisen yrityksessä. Koska Suomi jäi yksin, vaatimuksiltamme katosi pohja.

Tahdoimme tai emme, Suomi on sidottu Euroopan rahoitusmekanismin (EVM) kautta tehtäviin takauksiin. EVM on eurovaltioiden perustama rahasto, jonka maksettu pääoma on 81 mrd. euroa (Suomi 1,44 mrd. eur.) ja sitoutumiset 624 mrd euroa. Rahaston lainanantokyky on 500 mrd euroa. Suomen EVM kokonaisvastuut ovat 12,58 mrd. euroa.

Suomi tukee Kreikkaa myös IMF:n ja EKP:n kautta. Valtiovarainministeriön mukaan EKP:n saatavat Kreikalta on noin 27 mrd. euroa ja suomen osuus 1,79%.  IMF:n saatavat noin 20 mrd. euroa.

Jos ja kun Kreikan kolmas tukipaketti myönnetään, Suomi saati Perussuomalaiset eivät tätä yksin voi estää. Rahastossa on 452,8 mrd. euroa vapaata pääomaa euron tukemiseksi. Tuen myöntämiseen riittää 85%:n määräenemmistö. Tässä vaiheessa on syytä muistuttaa, että Perussuomalaiset vastustivat EVM rahaston perustamista viime hallituskaudella. Järjen ääntä ei kuultu. Päävastuu on edellisen hallituksen.

Lohtua voidaan hakea siitä, että kolmannesta (82 -86 mrd. eur) tukipaketista 53,7 mrd. euroa menee Kreikan velanhoitoon, joissa Suomi on myös ”saajapuolena”. IMF:n ja EKP tai euromaiden kansallisten keskuspankkien velkapääoman lyhennykset ovat yksistään noin 27,5 mrd euroa. 

No, miksi Perussuomalaisten sitten tulisi erota hallituksesta?

On vaikea hyväksyä Kreikan tukemisen jatkamista, koska Kreikkaan ei voi luottaa. Talousuudistuksen toteuttajia ei Kreikasta löydy ja hallitukset vaihtuvat yhtenään. Ennemmin tai myöhemmin lainoja leikataan, vähintään maksuaikaa pidentämällä, jolloin saatavat muuttuvat maksettaviksi. Tästä me kaikki olemme yksimielisiä. Tämän me kaikki ymmärrämme eri tavoin kuin kaikki muut puolueet.

Ikävä on todeta myös se tosiasia, että Perussuomalaiset joutuvat hallituksessa tienhaaraan vielä monissa muissakin asioissa. Joko jatkamme vaalien voittajan Sipilän viitoittamalla tiellä muiden eurovaltioiden kanssa samaan suuntaan tai valitaan opposition tie.

Jo ensi viikolla joudumme silmätysten EU:n sisäministerien päätöksen kanssa. Monta EU:n sisäistä turvapaikanhakijaa Suomi vastaanottaa ns. taakanjakosopimuksen hyväksyneenä osapuolena? Todennäköisesti useita, sillä ministeri Orpo näkee asian hyvin eri tavoin kuin Perussuomalaiset ja suurin osa kansasta.

Koska EU ja Euro on ideologia ja poliittinen projekti, tekevät useimmat jäsenvaltiot kaikkensa sen pystyssä pitämiseksi ja solidaarisuuden kasvattamiseksi. Perussuomalaiset joko jatkavat hallituksessa, vaikuttaakseen sisältäpäin osoittaakseen vaihtoehtoja EU-politiikkaan tai vaihtavat istuimia vasemmistopuolueiden kanssa.

Mikäli Perussuomalaiset voisivat hallituksesta eroamisella vaikuttaa Suomen saati Euroopan politiikan suuntaan, uskoisin puheenjohtajan  ja/tai kansanedustajien johtavan puolueemme oppositioon silmää räpäyttämättä. Hallituksen kirjaukset ”Suomen vastuut eivät saa kasvaa” muuttuisi vasemmistopuolueiden toimesta ”solidaarisuus täytyy kasvaa” -lausekkeiksi. 

Usko ei saa horjua, kun kaikkea joko emme kykene muuttamaan tai emme saa haluamaamme. Kaikkien meidän tulisi hyväksyä se tosiasia, että Suomen politiikkaa ei voi muuttaa yhdessä vaalikaudessa saati yhdessä yössä. Me emme voittaneet eduskuntavaaleissa. Tulimme toiseksi. Kukaan ei sanele määräänsä enempää. Työtä on jatkettava, mutta periksi ei saa antaa.

Lopputulos.

Huonoista vaihtoehdoista on valittava vähiten huonoin vaihtoehto. Luultavasti yksikään suurenvaliokunnan perussuomalainen jäsen ei periaatteiltaan voi äänestää Kreikan kolmannen tukipaketin hyväksymisen puolesta. Voimme pitää tästä periaatteesta kiinni. Mitä me sillä saavuttaisimme? Kaksikymmentä vuotta puolue on taistellut sen vuoksi, jotta pääsemme muuttamaan Suomea ja suomalaisten elämää paremmaksi. Luovummeko vaikutusvallasta vapaaehtoisesti eurouskovaisten ja vasemmiston iloksi? Eikö Sipilän uusi hallitus olisi entistäkin liberaalimpi. Tätäkö haluamme? Tuskin.

Toivon Perussuomalaisten nuorten johdolta kärsivällisyyttä. Toivon Perussuomalaisilta nuorilta ja kaikilta puoluetta kannattavilta ymmärrystä siinä, että hallituksessa puolueohjelman vastaiset päätökset eivät ole meistä lähteneitä. Emme kuitenkaan luovu periaatteista. Teemme kaikkemme, jotta asiat kehittyvät puolueen tavoitteiden mukaisesti. Suuren kuvan muuttaminen vie aikaa ja tässä työssä meitä kaikkia tarvitaan, myös sinua.

Osallistu keskusteluun!


27 kommenttia
MK
#1

Minusta voimme olla nuoristamme ylpeitä. Heissä on jäljellä sitä aatteenpaloa, joka Soinin Tipsukan silmissä loisti hänen astellessaan kumisaappaissa SMPn puoluetoimistoon, ja loppu onkin historiaa… En usko Tynkkysen vaativan puoluetta opposition, koska se olisi syyllinen mihinkään. Te puolueen johdossa joudutte pian ottamaan kantaa Suomen eroon eurosta, kun KEPUn Väyrynen saa listansa nimiä täyteen. Ironista, että kansanäänestys tullaan järjestämään KEPUlaisen aloitteesta, ei meidän. Kirjoitat, että Suomi jäi yksin Kreikan väliaikaisen eron kanssa. Voi olla, joku media taisi olla sitä mieltä, että muitakin oli. Kansalaisille ja puolueemme nuorille on puhuttava selvää Suomea. On myönnettävä se tosiasia, ettei jonkin vakausmekanismin koolla ole juuri merkitystä. Tärkeää on se, mihin rahaa lainataan. Jos sitä lainataan Kreikkaan, Suomen tappiot kasvavat. Ja tappiot on se asia, jolla on todellista merkitystä. Kreikka ei muuten todellakaan selviä laina-aikoja pidentämällä. Default edessä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Asiallinen kirjoitus Mika Niikolta

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikael
Utelias
#3

Ja seli seli ja lässyn lässyn. Demokratia tässä on poljettu maanrakoon, kun tukipakettien ja maahanmuuton äänekkäin vastustaja seisoo tumput suorina selitellen muiden tekevän tai tehneen päätökset. Äänestäkää vastaan, kuten olette luvanneet! Jos hallitus siitä hajoaa, niin sitten hajoaa. Kai hallitus tämän erimielisyyden voisi kestääkin? Eihän se ole demokratiaa, että äänestetään kuten muut haluavat? Nyt valoja päälle siellä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikael
Hämmentynyt
#4

Unohtui mainita, että ääneni saatte kyllä jatkossa unohtaa – lampaat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikael
Hämmentynyt
#5

Kirjoitanpa vielä kolmannen viestin.

Maahanmuutto ja tukipaketit olivat PS:n ”kärkihankkeet” vaalien alla. Hallituksesta on aiemminkin lähtenyt puolueita, joiden aatteet ovat tulleet pahasti tallotuiksi. Eivät he ole jääneet kitisemään, mitä muut sitten tekevät vaan todenneet, että nyt ajetaan aatteidemme vastaista politiikkaa. Sen pohjalta on myös toimittu. Itse siirryn nyt nukkuviin. IPU:lta puuttuvat valitettavasti varteenotettavat ehdokkaat ja uskottavuus. Jälkimmäinen tosin meni nyt teiltäkin. Voi niitä Soinin sutkauksia muiden puolueiden ja puoluejohtajien selkärangoista…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

I, Robot
Utelias
#6

Et vielä maininnut, että kun en vitu saakaan korollaa 200e:lla ja eläkkeitä leikataan. Se on perussuomalaisten petos. Niin, ja maahanmuuttajia tulee pilvin pimein kun Soini on takapenkillä pönöttämässä ja ottamassa selfietä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikael
#7

En maininnut, koska autovero ei itseäni suuremmin kiinnosta, enkä näe sitä muutenkaan suurena kysymyksenä. Itse asiassa vähän ihmettelen, että tuollainenkin nostettiin niin keskeiseksi asiaksi vaalien alla. Mitä tulee maahanmuuttajiin, niin heitä tulee, koska enemmistö (vielä) niin haluaa. Persujen olisi tässäkin kysymyksessä tullut hakea selkeää muutosta linjaan ja äänestää vaikka hallituksen linjauksia vastaan, jos tarvetta. Maahanmuuttajat kokonaisuudessaan eivät sitä paitsi ole huono asia, mutta tietynlainen maahanmuutto on taloudellisesti ja valitettavasti muistakin näkökohdista tarkasteltuna negatiivista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

kimmo katavisto
Tyytyväinen
#26

Jospa saisimme Immosen ja Halla-Ahon ipuun niin silloin ipun ääni määrä seuraavissa vaaleissa on suurempi kuin Ps:n.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

I, Robot
#8

”enemmistö (vielä) niin haluaa” – löysit tähän kirjoitukseen tuon oleellisemman, mitä kääntäen käytit PS:n parjaamiseen. Jos PS olisi suurin puolue ja jos vielä olisi onnistunut löytämään samanmieliset kumppanit hallitukseen, niin Soini olisi kirkkain otsin kirmannut ja sanonut että Kreikka ulos eurosta. Tätä niin, niin monet toivovat. Nyt ollaan sitten pettyneitä, kun ei tapahdukkaan toiveiden mukaisesti. Suomen kansahan tässä ongelma on, ei ps. Halutaan tuota ja äänestetään seitsemää muuta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikael
#9

Anteeksi nyt, mutta et ymmärrä tilannetta alkuunkaan. PS on ongelma, Suomen kansa on sellainen, kuin on. Jos on vaalien alla näkyvästi ajanut kiristyksiä maahanmuuttoon ja tukipakettien lakkauttamista, on myös äänestettävä niin. Mitä ihmeen demokratiaa sellainen on, että äänestän kiristyksiä maahanmuuttoon ajavaa ja tukipaketteihin kielteisesti suhtautuvaa puoluetta ja nämä sitten pettävät minut tukemalla näitä asioita? Kyllä, tukemalla, koska eivät äänestäneet vastaan. Tuo enemmistön toisen mielipiteen taakse piiloutuminen ei ole mitään muuta, kuin itsensä pettämistä. Jokainen tietysti ymmärtää sen, että kompromisseja tehdään ja joudutaan tekemään, mutta kyllä jokaisella puolueella pitää olla tietyt kysymykset, joiden kohdalla ei voida rajattomasti taipua. PS:n kohdalla nämä ovat maahanmuutto ja tukipaketit, joiden vastustamisella varmasti on äänestäjiä (kuten itseni) liikkeelle saatu. Edellisestä hallituksesta lähti kaksi puoluetta, koska tehty politiikka muuttui liikaa heidän…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikael
#10

aatteidensa ja linjaustensa vastaiseksi. Nyt persut näyttävät, että selkäranka heilläkin kyllä taipuu vakka kahdeksikolle ja takki kääntyy ennen kuin ehtii kissaa sanoa. Toivottavasti puolue lähiaikoina siirtyy Saarakkalan ja Huhtasaaren kaltaisten tervejärkisten henkilöiden johtamaksi ja lopettaa äänestäjiensä pettämisen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

I, Robot
Utelias
#12

Saarakkala voi tietysti perustaa kriittisen ja mielipidejyrkän puolueen. Kannattajia varmasti löytyy 2-3%:n verran. Sitten voi yrittää tehdä kuin Soini, eli saada kasvamaan puolue suureksi, millä on myös jotakin sananvaltaa. Voi siinä parikymmentä vuotta mennä, jos on karismaattinen johtaja. Saarakkala voi olla hyvä asioiltaan, mutta joukkoja se ei perässään vedä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikael
#22

Meillähän oli jo tukipaketteja ja maahanmuuttoa kohtaan mielipidejyrkkä puolue – se kantaa nimeä Perussuomalaiset. Perussuomalaisten ei pitänyt olla hallituksessa, joka tukee lisäpaketteja. Mikä on tilanne nyt? Nyt vedettiin pahemman kerran demokratialta matto jalkojen alta ja ainakin omaa uskoani demokratian toimimiseen Suomessa koetellaan raskaasti. Suuri osa ongelmasta kohdistuu tietysti puolue- ja hallituskuriin, jotka jo itsessään ovat täysin demokratian vastaisia. PS on silti kiistämättä tehnyt ainakin lähihistorian näyttävimmän ja räikeimmän takinkäännön – liekö vastaavaa ihan vähään aikaan tulossakaan, tuskin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

MK
Vihainen
#16

I could not agree more.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

kimmo katavisto
Utelias
#27

No jos naapuri kulkee pökät housuissa niin kuljetko sinä myös. Näin tuntuu kuitenkin Ps kulkevan lupauksista huolimatta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lörtsy
#11

Kun vaan Suomen tyhmä kansa lakkaisi äänestämästä uusliberalistisia eurointoilijoita ja palattaisiin ITSENÄISEEN SUOMEEN. Perussuomalaiset eivät 17% kannatuksella saa järkevää muutosta aikaiseksi, mutta pikkuhiljaa kansa ehkä tajuaa missä mennään. On ilmeisesti vaikeaa myöntää että perussuomalaisten euroskeptisyys on järkevää. Kunpa se kriittisyys leviäisi muihinkin puolueisiin ja järjen ääni voittaisi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

MK
Hämmentynyt
#17

Kansa ei voi ymmärtää, eikä kannatus nouse, ellei persut ole erittäin kriittisiä maahanmuuttoa kohtaan ja vastusta lisälainoitusta PIGS maille. Jos ollaan piilossa hallituksen porvaripuolueiden takana, on turha uneksia kannatuksen kasvusta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

TÄH??
#13

Kuinka kokoomus ja orpo voi sooloilla, jos ei perussuomailaisetkaan voi hallituksessa???? Kuitenkin vain kolmanneksi suurin??? Aika erikoista, antaako joku taas kokoomukselle periksi, vai??????

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

TÄH??
#14

Eka Jytkyn jälkeen oli monilla äänestäjillä hyvä mieli, et mentiin oppositioon ja seistiin lupausten,arvojen ja periaatteiden takana. Kerrankin puolue joka seisoo sanojensa takana!!! Toisen Jytkyn jälkeen näytti hyvältä myös, kun mentiin hallitukseen toiseksi suurimpana……
Mut sit alkanut jo näyttään et, alettu olla ku mikä muukin ”vanha” puolue joka lupaa ja sit syö sanansa????Kokoomus vie ja perussuomalaiset vikisee ja arvot karisee, vaikka toiseksi suurinpana siellä olaan?? Sääli!!! Liekö se hallituksesta lähtö niin huono asia olisi, ei se edellinen ja mahdollinen tuleva uusi sixpäcci niin hyvältä näytä ja sen toimintakyky???? Mut jos sama meno jatkuu, niin saattaa 3. jytky jäädä tulematta??? Yö yhtyeen sanoin……”Niin paljon me teihin luotettiin……”
Toivottavasti, nuo laulun sanat eivät tule koskemaan Perussuomalaista puoluetta???

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

keijo kakkonn
Utelias
#15

” Kaksikymmentä vuotta puolue on taistellut sen vuoksi, jotta pääsemme muuttamaan Suomea ja suomalaisten elämää paremmaksi.” eipä tuo euroopan tilanne ainakaan parempaa ole tuomassa, ja nää kotimaankin asiat laskettu entistä pahemmaksi, ja kurjistaminen lisääntyi heti kun hallitus pääsi töihin. pitääkö omat kansalaiset ajaa ensin pohjamutiin kotimaan politiikalla että eurooppa politiikka sitten lyö sen viimeisen niitin? ei ole hyvä olla eläkkeellä, ei opiskelemassa eikä varsinkaan työttömänä. mitäpä PS meinaa nyt sitten hallituksessa tehdä jotta saadaan nää köyhien tappamistalkoot loppumaan??????

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

MK
Hämmentynyt
#18

Laina on riskitön, koska sen takana on EU budjetti. En ymmärrä mitä tarkoitat => mökin mummo tai naapurin Stenu ei varmasti ymmärrä. Vaaleissa merkitystä ei ole sillä, kenen vastuulla mekanismien perustaminen oli. Sillä on väliä, kuinka kansa persujen tuen Kreikan 3. tulipaketille tulee ymmärtämään. Vai ”lohtua”, köyhiltä leikataan, vanha busterin rotisko menee verolle, isältä perintönä saadun mökkipahan kiinteistövero nousee huimasti. Rahat annetaan kankkulan kaivoon (Kreikkaan). Kuinka tämä salkkujakokin meni näin päin helvettiä? Miksi maahanmuuttoasiat piti antaa löperölle kokoomukselle, vaalien kolmoselle. Tottakai persut eroamalla hallituksesta vaikuttaisivat politiikan suuntaan, mitä me muuten teemme koko hallituksessa? Nautitaan ministeriauton kyydistä. Jos pankki myöntää asuntolainan, sen vastuut kasvavat. Riskin kantaa sen sijaan velallinen ja usein vanhemmat takaajina. Tappioilla on merkitystä, vastuilla ei juurikaan. Hupsua brassailla ”vastuut eivät kasva”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kimmo Sundqvist
Vihainen
#19

Mikä on tässä tilanteessa paras tapa mennä eteenpäin? Se, että PS tekee voitavansa ajaakseen näkemyksiään. Ja se, että mahdollisimman moni äänestää PS:ää, jotta se voi ajaa näkemyksiään. Aika moni tähän kirjoittanut kiukuttelija on liikkeellä sillä asenteella, että ”jos en saa sitä, mitä haluan, niin sitten kusen housuun” (eli äänestää niitä puolueita, jotka ainakin vievät koko maan tuhoon). Jos äänestää PS:ää, niin Suomi ei välttämättä sillä pelastu, mutta kaikista käytettävissä olevista vaihtoehdoista se on silti edelleen paras.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

MK
Hämmentynyt
#21

Tuskin moni puoluetta vaihtaa, siirtyy nukkuviin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jaassu
#23

Nukkuvat ovat aina huono vaihtoehto. Äänestäkää sellaista perussuomalaista joka kannattaa omia näkemyksiäsi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikael
#24

Minä äänestin, mitä sain?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

I, Robot
Utelias
#25

Mitä tilasit?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Entten tentten
Vihainen
#20

Tässä maassa noin miljoona elää alle tonnin tuloilla kk. Tältä joukolta Ei voi, Ei saa , Eikä pidä leikata..näin Soini Ennen vaaleja. Samoin näin: Perussuomalaiset eivät tule hallituksessa ollessaan äänestämään Kreikan kolmannen tukipaketin puolesta…ym ym..nyt köyhimmät kurjistetaan entisestään, eläkeläiset ajetaan epätoivoon asumistuen leikkauksella, Kreikan vastuut kasvavat..Mitä Ps on saanut hallituksessa aikaan, mitä lupauksiaan saanut hallitusohjelmaan..EI MITÄÄN..liirumlaarum ja seliseli..Onnea valitsemallanne tiellä Ps kansanedustajat, jytkyt on nyt jytkytelty !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000