Perussuomalaiset

Mika Kivimaa

Terrorismi ja sen kannattajat

En ole aikaisemmin kirjoittanut mitään terrorismista sen vuoksi, että mielestäni moni muu on jo kommentoinut näitä asioita todella fiksusti. Toiseksi siksi, että en tahdo ”vaahdota” jatkuvasti haittamaahanmuutosta, kuten monet tekevät. Sen asian esillä pitäminen on kuitenkin tärkeää, koska Suomessa on yhä paljon ihmisiä, jotka eivät ymmärrä haittamaahanmuuton ja terrorismin yhteyttä tai eivät tunnusta sitä, vaikka syvällä sisimmässään tietäväkin näiden liittyvät negatiivisesti toisiinsa.

Suomessa tapahtui siis perjantaina 18.8.2017 ensimmäinen ”virallinen” terrori-isku. Pommeja ei onneksi käytetty niin kuin perinteisesti terroristi-iskuihin kuuluu. Uhreja oli siksi vähemmän kuin Myyrmannin pommi-iskussa, joka tapahtui jo vuonna 2002. 17. päivän iskua ei pidä kuitenkaan vähätellä uhrimäärän tai minkään muun syyn vuoksi. Jokainen turhaan kuollut on turhaan kuollut. Tosin kaikki kuolemat – paitsi jotkut niistä jolloin joku on kuollut pelastaakseen toisten henget – ovat turhia.

Tämä terroristi-isku on erityisen merkittävä, koska se on – mediatietojen mukaan – islamistisin motiivein toteutettu. Vuoden 2015 jälkeen eurooppalainen terrorismi on lähes kokonaan ollut islamistista terrorismia. Koska trendi on näin selvä, on typerää terroristi-iskusta kuultuaan lähes ensimmäisenä esittää huolestuneisuuttaan etnisen väkivallan lisääntymisen uhkasta. Nimenomaan, kun tällä tarkoitetaan ei-kantasuomalaiseen väestöön kohdistuvaa väkivaltaa eikä toisinpäin. Näin kuitenkin jotkut Suomen merkittävät poliitikot tekivät.

Päivää aikaisemmin tapahtuneen Barcelonan terroristi-iskun jälkeen islamia vastustavat mielenosoittajat saivat häiriökseen vastamielenosoituksen, joka väitti ”vastustavan rasismia”. On aivan päivän selvää, että jos oikeasti olisi ollut kyse rasisminvastaisesta mielenosoituksesta, se ei ole edellisen vastamielenosoitus. Vastamielenosoituksen aihe oli siis oikeasti islaminuskon puolustaminen tai jopa poliittisen islamismin puolustaminen. Käytännössä toki nämä ovat sama asia, koska islaminuskon pyhä kirja, Koraani kehoittaa väkivaltaan vääräuskoisia kohtaan ja islamismi pyrkii saavuttamaan poliittisia tavoitteitaan väkivallalla. Koraanissa ei ole Uutta Testamenttia eikä sitä siksi voi millään tavalla perustellusti tulkita lempeällä tavalla.

Tällaisia ”rasisminvastaisia” mielenosoituksia on nähty Suomessakin. Islamin vastustaminen ei tietenkään liity mitenkään rasismiin, koska sillä vastustetaan uskonnollista väkivaltaa eikä mitään ihmisryhmää, joka kuuluu tiettyyn uskonnolliseen yhteisöön. Monikulttuurisella logiikalla samalla tavoin pitäisi järjestää kiireesti vastamielenosoitus, jos jotkut järjestävät mielenosoituksen kristillisissä yhteisöissä esiintyvää lasten hyväksikäyttöä vastaan. Noin 100 suomalaista meni vieläkin pidemmälle ja he järjestivät Helsingin narikkatorilla 26.8.2017 vastamielenosoituksen terrorismin vastustamista vastaan.

Turun mielipuolisen terroristi-iskun pontimena lienee uskoakseni osittain pettymys turvapaikkahakemuksen hylkäämiseen, eikä vain uskonnollinen sota, jihad. Uskonnoista voi löytää oikeutuksen monenlaisella käyttäytymiselle, kun vain ”oikein” tulkitsee. Hienoa, että paikalta löytyi heti useita rohkeita ihmisiä, jotka halusivat puuttua tilanteeseen eivätkä hyväksyneet tuollaista käyttäytymistä. Samaa asennetta meidän tulee myös soveltaa lastenkasvatuksessa, koulujen välitunneilla, työpaikoilla ynnä muissa arkielämän tilanteissa. Koska vain sillä tavoin voimme luoda turvallisen yhteiskunnan. Poliiseja, järjestyksenvalvojia, esterekkoja tai sääntöjä ja rajoituksia ei koskaan ole varmasti ”tarpeeksi”.

Tämä peräänkuuluttamani asenne ei ole vielä luonut, Perussuomalaisista huolimatta, riittävän suurta poliittista tahtoa estää haitallisen propagandan levittämistä. Islamistisaarnaajia vierailee edelleen ja kukaties asuukin Suomessa. Kotimaan turvallisuutta voidaan joko lisätä tai heikentää poliittisilla päätöksillä. Kumpikaan ei estä kansalaisia auttamasta pulassa olevia.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
#1

Siis uskotko todella, että Turun puukotuksen taustalla on pettymys kun ei saanut turvapaikkaa. Et voi olla tosissasi. En ymmärrä alkuunkaan mielestäni noin väärää päätelmää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mika Kivimaa kansalaisaktiivi
#2

Kuten kirjoitin: ”osittain” ”pontimena”. Asiasta ei tietääkseni ole annettu julkisuuteen niin paljon tietoa, että voitaisiin sanoa, etteikö se olisi myös vaikuttanut. Päämotiivi oli tietenkin islam ja sen edistäminen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

lol persut
Iloinen
#3

vitu tero

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000