Perussuomalaiset

Jani Mäkelä

Poliisin voimavarat käytettävä oikein

3 kommenttia

Suomalaisten luottamus viranomaisia ja erityisesti poliisia kohtaan on korkealla. Tämä ei kuitenkaan ole luonnonlaki – luottamuksen voi myös menettää. Tätä luottamusta on koetellut viime aikoina moni asia; niin ylimmän poliisijohdon rikosepäilyt, kuin pienempien rikosten tutkimatta jättäminen resurssipulaan vedoten.

Pidemmän aikaa on liikkunut puheita, että esimerkiksi vähäiseksi katsottua omaisuusrikosta ei aina tutkita. Viimeisten mediatietojen mukaan tällainen ollut joillain poliisilaitoksilla jopa kirjoitettuna ohjeena. On mahdotonta yleisen lainkuuliaisuuden kannalta, jos joissakin rikoksista ei ole käytännössä kiinnijäämisen riskiä. Missä on kansalaisten omaisuuden suoja?

Tätä epäoikeudenmukaisuuden tunnetta vahvistaa se, että samaan aikaan poliisilla vaikuttaa kuitenkin olevan voimavaroja mm. poliisihallituksen paisuttamiseen, pienten ylinopeuksien kyttäämiseen, netissä rumia puhuvien kansalaisten kuulustelemiseen, tupakan salakuljettajien kiinniottoon ja kuuleman mukaan jopa susien kuolemien selvittelemiseen.  

Onko siis kyse resurssipulasta, vai niiden huonosta kohdentamisesta? Toisaalta Suomessa on suhteellisen vähän poliiseja per asukas muihin pohjoismaihin verrattuna. Siksi perussuomalaiset esittävät 100 miljoonan vuosittaista lisäystä poliisin, suojelupoliisin, rajan, tullin ja muiden turvallisuusviranomaisten resurssitarpeisiin.

Samaan aikaan viranomaiset pitää kuitenkin velvoittaa kohdentamaan nämä varat oikein. Kenttäpoliiseja on saatava lisää partioimaan ja tuomaan virkavalta näkyville katukuvassa. Maalla on rajat ja rajalla on aita, jottei aitoja tarvitsisi pystyttää maan sisälle. Avoimet rajat ovat tuoneet paljon uusia turvallisuusuhkia – niihin on pystyttävä vastaamaan.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Yhden päivän muisti
Hämmentynyt
#1

Kempeleen ajatusten tonavan, tuon Merkelin hännystelijän mukaan vihapuhe on pahinta mitä tiedetään ja tähän pitää laittaa kaikki poliisin voimavarat. Lesta kun ei vieläkään ymmärrä, että hän on omilla toimillaan saanut nämä vihapuheet aikaiseksi. Toisaalta lesta saa aina päivän päätteeksi kaikki tekemänsä synnit anteeksi ja kaiken voi unohtaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Aika hyvä näkökulma vaikken ongelmia ihan tuohon lestadiolaisuuteen yhdistäisikään, typeryksiä kun on kaikissa uskontokunnissa ja ateisteissa, mutta siis pointin ymmärsin. Mutta tuo, että päättäjät omilla puheillaan ja teoillaan aiheuttaa vihapuhetta, ankaraa arvostelua, miekkareita, yhteiskunnan pirstoutumsita, vastakkainasettelua jne. on täysin totta! Vihapuheen juuret johtavat ”sylttytehtaalle”, hallitus ja Sipilä ovat todella vihapuheen kasvualustaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Mäkelältä täyttä asiaa, olen aivan samaa mieltä!! PS on AINOA järki-ihmisten puolue.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000