Perussuomalaiset

Mauno Vanhala

Tikkakoski, lahtaus

Jyväskylässä on joku kummallinen elin joka työntää soopaa solkenaan.  Keskisuomalainen kirjoitti eilen että monipalvelupisteet määritellään valtuustotasolla kesäkuussa ja jutun mukaan Tikkakoskelta ja Säynätsalosta lopetetaan lääkäripalvelut. Kummallista hourintaa,  jota minä en ymmärrä lainkaan. PETU-LAUTAKUNTA teki juuri päätöksen (tosin virkamiesten esitysten vastaisesti), että Tikkakoskella tulee olla vähintään kahden lääkärin työpanos. Olemme ilmeisesti Markun kanssa lukeneet eri papereita, vai mistä tilanne johtuu? Asia tulee varmasti vastattavaksi lähiaikoina.

Satun istumaan valtakunnallisessa SOTE-uudistuksen parlamentaarisessa ohjausryhmässä joka rakentaa tulevaa Sote-lakia. Koko työn lähtökohtana on rakentaa laki jolla turvataan kansalaisten lähipalvelut, ja vahvistetaan perusterveydenhuoltoa. Tässä hengessä muualla päin Suomea toimijat ovat vahvistaneet resurssejaan.  Taustalla on ajatus, että kansalaisten palvelujen tulisi olla hyvässä kunnossa, jos tuleva suuri järjestäjätaho sattuisi olemaan karsiminen taipuvainen.  Olisin hyvin pidättyväinen  palvelujen alasajossa ennen kuin saamme uuden Sote-lain. Voi mennä rajusti pieleen!

JYVÄSKYLÄ kuitenkin lahtaa toimivat asemat yksisilmäisyytensä takia. Valmistelevilla virkamiehillä täytyy olla poliittinen selkänoja, koska muuten ei tuollaista keittoa kansalle syötettäisi. PETU-LAUTAKUNNASSA SELKÄNOJAA EI OLE, joten missä sitten?. Hallinnossa ei näytä olevan näköjään ketään,  joka tajuaisi, että tulevaisuudessa lähipalvelut tuotetaan ihmisiä lähellä. Jos nyt puretaan, uusi järjestäjä vaatinee, että lain perusteella ne on uudelleen rakennettava, tai joka tapauksessa palvelut on jotenkin tuotettava.Jyväskylässä malli on ulkoistaa palvelut kansainvälisille toimijoille  ja viedä verotulot paratiisisaarille. Onkohan perusterveydenhuollostakin jo olemassa kassakaappisopimus?

Jyväskylän kaupungin talous ei ihmisiä kiusaamista parane. Kukahan Lutakkoon ja Kankaan alueelle on ohjannut huimasti miljoonia ja mistä ne ovat poissa? Peruspalveluista! Jos palvelut vielä nykyisestä rapautuvat,  on edessä Kreikan tie. Sairauspommi,  jonka hoidossa nämä virheellisiin tietoihin perustuvat säästölaskelmat pölyävät tekijöiden silmille ja kansa kärsii. Pääministeri Kataisen tapaan kaupungin johto lie ohjaa kansaa sitten sosiaaliluukulle. Vaan jospa luukku tyhjenee?

Kai joku eläkkeellä oleva vapaaehtoistyöntekijä sitten kuitenkin jakaa soppaa vähäosaisille kärsiville, vaikkapa Kankaan alueella, Tourujoen varrella.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000