Perussuomalaiset

Mauno Vanhala

EU-vaalit ja SOTE-uudistuksen ryhmä

Ei niin hyvää etteikö samalla pahaa, eli nimitykseni SOTE-uudistuksen parlamentaariseen työryhmään tarkoittaa EU-vaalikampanjani supistumista melkoisesti. Nyt kalenteriin on buukattu pääsiäisen jälkeen, parhaaseen vaalityöaikaan, 10 kokousta ennen toukokuun loppua. Kokoukset ovat Helsingissä ja minulle se tarkoittaa Jyväskylästä käsin koko päivän reissua, eli niille päiville suunnitellut jalkautumiset kansan pariin on minun osaltani peruutettava. Pyydänkin etukäteen anteeksi, etten voi olla toreilla ja turuilla läsnä niin paljon kuin olin suunnitellut.

Toisaalta kyseessä on niin iso asia, eli Suomen SOTE-rakenteen ratkaisut tuleville vuosikymmenille, että minun EU-parlamentaarikkohaaveeni voivat väistyä taka-alalle. Yritän viedä SOTE-uudistuksen ryhmään elämänkokemukseni ja työkokemukseni ja osaltani olla mukana rakentamassa kestävää ratkaisua. Poliittisesti tehtävä on vähintäänkin haasteellinen koko ryhmälle. Uskon, että naulattuja mielipiteitä ei voi olla. Jos on, niin niiden kanssa ei kevättä näe, vaan kaikki joutunevat taipumaan yhteisen päämäärän edessä.

Onneksi vaalityöni merkittävä osa, eli Perussuomalaisten professorikiertueen luennot ehdittiin pitämään. Kävimme Erkki Havansin kanssa 17 paikkakunnalla kertomassa ihmisille siitä, kuinka EU vaikuttaa tavallisen kansalaisen oikeusturvaan, terveydenhuoltoon ja sosiaaliturvaan. Viimeisenä paikkana oli Tikkurila eilen ja kaikkihan alkoi 19.1 Jyväskylästä. Hyvinkin innostavia keskusteluja on syntynyt ja uskon monelle selvinneen, että ainoastaan äänestämällä voi vaikuttaa EU:n kautta omiinkin asioihinsa. Jälkianalyysi tulee kertomaan kuinka ns. asiasyrjä edellä tehty vaalikampanja toimii, eli on mielenkiintoista nähdä Erkin ja allekirjoittaneen äänisaaliit niiltä alueilta, joissa liikuimme.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000