Perussuomalaiset

Arja Suuronen

Attendon hoivakodin toiminta on keskeytetty, mitä vielä?

3 kommenttia

Media on kiinnittänyt huomioita jo vuosikausia hoivakodeissa tapahtuviin laiminlyönteihin ja tuonut esiin siellä tapahtuvia puutteita kuten hekilöstömitoituksen osalta. Varsinkin Super on ollut aktiivinen asiassa muun muassa tuonut esiin haamutyöntekijät (hoitaja, joka kirjataan vahvuuteen, jota ei todellisuudessa ole), joista kirjoitin marraskuussa.

Sote- maakuntauudistuksen laajan seurantaryhmän jäsenenä, päätin olla yhteydessä marraskuussa maakuntamme Aluehallintovirastoon (AVI), jonka yksi tehtävä on hoitaa Suomen lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueella. Halusin tietää, onko meidän maakunnassamme vastaavanlaista toimintaa. Sain ripeän ja asiallisen vastauksen, että aluehallintovirastossa asiasta on keskusteltu mm. vanhustenhuoltoon liittyvistä asioista syksyllä. Asiat ovat olleet kunnossa omalla alueellamme, mutta asiaa seurataan jatkossakin. Sain kyllä käsityksen, että jotain ikävää on meneillään jossain muualla. Hyvä, että asioihin on puututtu oikeiden viranomaistahojen kautta. 

Sitten paukahti julkisuuteen Esperi Caren laiminlyönnit ja puutteet hoivakodissa. Sen toiminta on nyt valvonnan alla. Nyt parin päivän sisällä Attendon Hoivakoti Pelimanni Alavudella on joutunut syynin alaiseksi hyvin vakavien puutteiden takia. Hoitovastuu on siirtynyt kunnalle. Hoivakoti oli aloittanut toimintansa tammikuussa! Nyt tutkitaan, onko jotakin laiminlyöntiä tapahtunut, kun moni vanhus on kuollut lyhyen toiminnan aikana. Hoitajamitoitukseksi oli kirjattu 0.65 hoitajaa asukasta kohtaan ja todellisuudessa hoitajamitoitus oli ollut 0.62- 0.55 välillä. Toisin sanoen aina mentiin alle minimitasovaatimuksen ja kyllä näillä desimaalipilkuilla on väliä.

Terveydenhuoltojärjestelmän pitkään jatkuneet puutteet ja laiminlyönnit ovat tulleet esiin ja vihdoin keskusteltavaksi. Raha on mennyt ihmisen ja vanhuksen edelle!Laitetaan perusasiat, tukipilarit kuntoon ensin, ennen kuin tehdään liian korkealentoisia päätöksiä sote-uudistuksessa vailla käytännön tuntemusta ja mielenkiintoa. Hoitotyötä ei tehdä ilman koulutettua ja riittävää henkilöstöä ja arvonantoa. Hoitajat tarvitsevat johdon tuen eikä Kiky- kyykyttämistä valtiovallan taholta. Siksi kannatan hoitajamitoitusta lakiin, joka turvaa aina minimimiehityksen, jolla hyvä hoiva toteutuu. Kannatan myös soveltuvuuskokeita takaisin hoitoalalle turvaamaan laadukkaan hoidon. En vastusta yksityisiä yrittäjiä, mutta asiaa pitää tarkastella hyvin monipuolisesti ja laajalti, miten sote-järjestelmämme tukee parhaiten sen käyttäjiä kuten tässä tapauksessa vanhuksia. Myös työhyvinvointu asiat tulee ottaa esiin voimakkaammin. Nyt pitää saada päättäjien asenteet muuttumaan siten, että rahaa laitetaan elämän tärkeisiin vaiheisiin kuten lapsiperheiden tukemiseen ja vanhusten laadukkaaseen hoitoon sekä ihan konkreettisiin tekoihin. Sote- uddistuksen läpivieminen maaliskuussa olisi aivan edesvastuutonta.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Päästiin perseen myyjistä
#1

Tiedätkö paljon se paikka kuukaudessa sinne maksaa ????
puhutaan n. 5000,- hinnasta
Miski vitussa Persut vaatii että lyödään lisää 20-49 % rahaa pöytään ?????
Eihän tummoisia maksuja voi maksaa muut kuin sosiaali pummit siis yhteikunnan elätit ,ei työmiehet voi maksaa 5000,- / kk tai Perusjen vaatimuksen jälkeen 7000,- /kk !!!

Sama homma kuin Pedofiili raiskaaja pakolaisten kohdalla ..kun juttu tuli ilmi valtio löi satoja Miljoonai lisää rahaa Pakoilaisbisnekseen Kotoutuksen verukkeella…

Eihän tulipalojakaan pensalla sammuteta !

Konkursihan tämä maa menee tämän ääliö politikan johdosta !

Saatna jos Persutkin on tässä ääliö hommassa mukana niin mihin äänestäjät vo luottaa ????

Jokainen järkevä tietää että vanhusten hoito on ollut päin vittua jo vuosi kaudet ja kymmenet..vanhukset on huumattu hilaisiksi ja rahat viety ja nyt vasta viimme vuosina on tullut nämä ryöstä firmat …pitäs tutkia kuika moni on lähellä Päämisterimme Uskonlahkoa tai SDP:n supe

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#2

Persujen pitäs vaatia kunnollaista ja ja järkevän hintaista hoitoa vanhuksille !

Mutta Eihän se helvetti ole mahdollsita jos maassamme makaa ja tehtailee rikoksia sosiali pummien armieja jotka koostuu huumenörhöistä ja pakolaisista……näihin ja näiden lieve ilmiöiden hoitoon ja läkihoitoon menee arviolta puolet Suomen maailman korkeimmista sosiaali kuluista 70 Miljardia vuodessa !!!!! se on käsittämätön summa !! isompi kuin valtion Budjetti !!!!

HUUMEHÖRHÖILLE JA JA PAKOLAISILLE !!!!! ja muille sosiaali pummeille

MIKSI SAATANA PERSUT EI VAADI JÄJRKEÄ TÄHÄN MAAHAN!
sosiaali kulujen puolitusta ja Viron vero mallia
On päivän selvää että Persujen pitää vaatia että siltikin vanhukset ja sairaat elätetään….mutta muut joutaa tienaamaan leipänsä.

PERSUJEN VALI SLOOGAN PITÄISI OLLA ETTÄ LUOJA EI LAISKOJA ELÄTÄ !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Arja Suuronen Sairaanhoitaja, FM
#3

Olen aina puhunut kohtuuhintaisten palveluiden puolesta. Lisäksi
en kannata sote-uudistuksen tuomaa leijonan osaa yksityisille suurille toimijoille. Meistä suurin osa käyttää julkisia palveluita, siksi sen edistäminen verorahoin on ensiarvoisen tärkeätä. Kunnat ja kaupungit, jotka ovat tehneet sopimuksia näiden suurten hoivayritysten kanssa, tulisi nyt tehdä konkreettisia päätöksiä asian suhteen. Miksi verorahoilla pitäisi ylläpitää ”rosvousta? Näiden sotkujen maksajana eivät voi olla tavallinen kansa ja vanhukset hoivalaitoksissa. Monet hallitukset ovat vuosikausia antaneet mennä sote-järjestelmän päin mäntyä. Muutoksen aika on nyt eikä huomenna joskus.

Koen myös, että meillä pitäisi puhua ja antaa voimakkaamin terveyskasvatusta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000