Perussuomalaiset

Vilhelm Junnila

Eurovaaleissa vastakkain asiaosaaminen ja cheerleading

EU-mörköä sarvista?

Helsingin Sanomien (11.5) mukaan puolueiden erot piirtyvät niiden vaaliohjelmissa. Lehden mukaan asiantuntemuksessa kärkeen nousevat perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien ohjelmat.

Maamme päälehden mukaan Kokoomuksen ohjelma sen sijaan sisältää piirroksia, kuvia ja tikkukirjaimia. Kannatusta halutaan hakea poliittisella liirumlaarumilla – cheerleading-hengessä. Kokoomus lupaa ottaa EU-mörköä sarvista ja hehkuttaa, että parempi Eurooppa syntyy ainoastaan tekemällä. Mitä ja millä keinoilla, sitä puolue ei tähdennä.

Ääniä haetaan siis lähinnä mielikuvaharjoituksella: tule mukaan ja olet voittaja. Keinoja tai sitä, mitä tuo pikavoitto pitää sisällään ei yksilöidä. Todennäköisesti luvassa on lisää lainoja ja vastuita muualle Eurooppaan ja lisää liittovaltiokehitystä. Ilkeäähän tätä olisi suoraan kansalle kertoa.

Vaalikoneista todelliset tarkoitusperät sentään selviävät.

Helsingin Sanomien mukaan perussuomalaisissa ja kristillisdemokraateissa on kuitenkin hahmotettu mikä kuuluu EU:n toimivaltaan ja mikä ei. Lehti mainitsee, että Sampo Terho (ps) ja Sari Essayah (kd) ovat todennäköisesti olleet vahvasti mukana ohjelman kirjoittamisessa. Voisi odottaa, että pääministeripuolue Kokoomuksella olisi myös asiaosaaminen hallussa, mutta ontot linjaukset näyttävät tulevan mainostoimiston välityksellä.

Eurovaaleissa päävaihtoehtoina ovat Perussuomalaisten ammattimainen ja kriittinen linja ja Kokoomuksen mielikuviin perustuva cheerleading eli Wikipedian mukaan tanssia, hyppyjä, akrobatiaa ja kannustushuutoja.

Lue Helsingin Sanomien artikkeli ja mieti saatko mitä tilaat.
Äänesi on kallis, käytä se oikein.

Helsingin Sanomien artikkeli
Wikipedia: Cheerleading

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
#1

Hyvä kirjoitus!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000