Perussuomalaiset

Jarmo Nahkamäki

Jyväskylän keskustan liikenteestä ja elinvoimaisuudesta

Autoilijan näkökulmasta Jyväskylän keskustassa liikkuminen ja asioiminen on ajettu ahtaalle. Vapaudenkadun joukkoliikenteen sekä kävely- ja pihakatujen takia pääväyliksi ovat muodostuneet Hannikaisenkatu ja Yliopistonkatu. Poikittaiskaduista Asemakatu ja Väinönkatu ovat keskeltä kiellettyjä autoliikenteeltä.

Lisäksi ydinkeskustan nopeusrajoitus 40 km/h yhdessä entisestään vaikeutuneen kadunvarsipysäköinnin takia saa autokansan pinnan kiristymään.

Kaupunkisuunnittelussa onkin nähtävästi ollut tavoitteena yksityisautoilun vähentäminen keskustassa. Tässä tavoitteessa ollaan onnistumassa.

Päivittäistavarakauppa on levittäytynyt automarkettien myötä kaupungin laidoille. Keljon, Seppälän ja Palokan kauppakeskusten mukana on siirtynyt moni muukin kauppa kyseisiin liiketiloihin. Kävijöille houkuttimena on ollut ilmainen pysäköinti, ja autoilijat ovat äänestäneet kaasujalallaan.

Jyväskylän kaupunki hallitsee pysäköintibisnestä käytännössä 100-prosenttisesti. Siksi on oman oksan sahaamista ajaa autoilijat pois keskustasta parkkitalojen ääreltä. Näin jäävät pysäköintieurot saamatta. Kyse on vajaasta 10 miljoonasta eurosta vuositasolla.

Nyt onkin haastetta siinä, kuinka pyöräilyväki ja joukkoliikenteen käyttäjät kykenevät ylläpitämään keskustan kauppoja. Moniko on valmis kantamaan käsissään tavarat tai viemään ne pyörän tarakalla kotiinsa? Pelkästään ravintoloissa tai kahviloissa käynti ei kauppaliikkeitä pelasta. Mietittävää riittää, mitä tehdään tyhjentyneille liiketiloille, jotka näyttävät vain lisääntyvän.

Kirjoitus on julkaistu Keskisuomalaisessa 8.3.2017: http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Jyv%C3%A4skyl%C3%A4n-keskustan-liikenteest%C3%A4-ja-elinvoimaisuudesta/950192

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

Ei mikään yllätys koska 2017 kuntavaaleissa moni ihminen jätti äänestämättä tai heidän äänensä hylättiin. Vihreät(de gröna) ja SDP voittivat kuntavaaleissa. Vihreillä ja useimmilla muilla vasemmistolaisilla on suorastaan vihamielinen asenne yksityisautoilua, moottoripyöräilyä kohtaan. Ironista on se kuinka vihreät haluavat rajoittaa yksityisautoilua päästöjen vähentämiseksi, mutta silti vihreiden puolueen jäsenet kuitenkin harrastavat ulkomailla matkailua esim. lentokoneella.
Nyt Eduskuntavaaleissa 2019 vihreät lupaavat tasa-arvoa kaikille ihmisille, mutta he eivät tietenkään paljasta että heidän tasa-arvoon ei kuulu autoilijat.

Toivottavasti kaikki elämäntapa autoilijat, moottoripyöräilijät, moottoriveneilijät yms. oppivat että heidän ei koskaan kannata äänestää vihreitä eikä myöskään useimpia muitakaan vasemmistolaisia puolueita yhtään missään vaaleissa. Äänestämättä jättäminenkään ei ole ratkaisu mihinkään ongelmaan koska autoilun vastustajia on nykyään olemassa niin paljon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000