Perussuomalaiset

Lauri Karppi

Väkivalta on väärin, epätoivottavaa ja ikävää

Viikon sisään on nyt uutisoitu kahdesta kuolemasta jotka ovat herättäneet paljon mielipiteitä ja tunteita. Ensimmäisessä tapauksessa ”turvaa” Suomesta hakeneet miehet ryöstivät ja kuristamalla tappoivat miehen Otanmäessä Kajaanissa. Jälkimmäisessä ei ole vielä selvää tarkka tilanteen kulku, mutta otsikoiden perusteella vaikuttaisi siltä että Helsingin keskustassa natsien väkivallan takia kuoli nuori mies, viikko väkivallan jälkeen.

Jälkimmäisestä tapahtumasta ovat pahoillaan kaikki. Turhaa väkivaltaa. Eikä natseille tule sympatiaa keneltäkään noin ihan periaatteestakaan.

Ensimmäisestä tapahtumasta olivat harmistuneita ja pyöristyneitä varsinkin haitallista maahanmuuttoa jo ennestäänkin vastustaneet. Turha uhri, olisi voitu välttää järkevämmällä maahanmuuttopolitiikalla. Niinsanotulla suvaitsevaisella rintamalla tästä oltiin hyvin, hyvin hiljaa.

Esimerkiksi

Antti Lindtman ja Demarit twitterissä kertovat, että jälkimmäinen tapaus pysäyttää kaikki suomalaiset, mutta 11.9.-12.9. kummaltakaan tililtä ei ole tullut yhtään viestiä. Miksei Otanmäen tapaus pysättänyt?

Kun hain twitteristä hakusanoilla otanmäki ja kajaani, ainoat twiitit jotka löysin ns suvaitsevilta tahoilta olivat kaksi viestiä joiden toivon olevan vain huonoja vitsejä:

https://twitter.com/rauhansotilas/status/775324273514844160

ja

Jälkimmäinen tapaus onkin sitten herättänyt todella suurta huomiota siellä missä ensimmäistä tapausta ei huomannut kukaan. Erilaisia kommentteja on hankala laittaa järjestykseen hullunkurisuusjärjestyksessä, mutta pohjat saattaa vetää Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Veronika Honkasalo:

Näin siis viisi päivää sen jälkeen kun Qasim Hammood Beni Zaid Ali sekä Ali Ahmed Hussein ovat käräjillä ryöstöstä ja taposta. Ehkä sitä ei vain lasketa kun se ei tapahtunut alueella johon pääsee raitiovaunulla? Tai ehkä Suomessa ON nyt hätätila? Kaksinaismoralismi tosiaan.

Veronikan tuohtuneisuus on silti ymmärrettävää, typeristä väkivallanteoista saakin olla pahoillaan. Hän ei silti mennyt sanomaan jotain todella typerää niinkuin esimerkiksi koittaa laittaa sitä poliittisen vastustajansa syyksi. Ohoh ups eikun:

Kuinka kauan muut hallituskumppanit aikovat katsoa vierestä, kun persut flirttailevat rasismilla, kuten nyt tämä hallintovaliokunnan pj?

Koko suvaitsevainen some on kertakaikkisen innoissaan ja mukapyöristynyt kahdesta asiasta: Juho Eerolan kommentti jossa hän kertoo minkä käsityksen on tilanteesta saanut, sekä Ritva Elomaan väkivallan tuomitseminen HS:n jutussa. Eerolan ”ikävä sattumus” oli liian lievästi sanottu ja ilmiselvä merkki natsien puolustamisesta ja tapauksen vähättelystä. Elomaa käy koska mainitsi siihen perään huonon maahanmuuton vaikuttaneen tunteiden kiristymiseen. Nämä kaksi asiaa ovat luulosairaille suvaitsevaisille selvät merkit siitä, että persut ovat natseja, ja persut vastustavat kaikkea mikä on hyvää.

Eerolan kommentti löytyy tästä ketjusta

Mulla ei ole mitään varmaa tietoa asiasta, mutta lukemani perusteella käsitykseni on se, että joku ”vastamielenosoittaja” oli käynyt vastarintaliikkeen mainostenjakajan kimppuun ja syntyneen käsirysyn päätteeksi tämä päällekarkaaja oli sitten itse lyönyt päänsä katuun.

En siis tiedä ja jos tietäisin, en saisi kertoa, mutta tämä on somesta lukemaani.

Vaikka joku aate ällöttäisikin, ei silti ole oikein mennä fyysisesti estämään ko. aatteen kannattajien rauhanomaista tapahtumaa.

Ikävä sattumus kaikin puolin.

Elomaan kommentti tästä jutusta

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Ritva Elomaan mukaan kaikki väkivallanteot ovat aina tuomittavia, mutta kovin yllättävinä hän ei niitä pidä.

”Ihmisten mielissä kuohuu, koska esimerkiksi maahanmuuttopolitiikkaa on hyssytelty kauan, vaikka siitä pitäisi puhua avoimesti. Tällaisia lopputuloksia sitten tulee, mikä on ihan järkyttävää”, Elomaa sanoo.

Elomaa neuvoo myös, ettei ulkopuolisten kannattaisi mennä kiihkoilijoitten sekaan, vaan antaa viranomaisten hoitaa ne.

”Mielenilmaukset ilman väkivaltaa on sallittava, mutta väkivallalta on otettava heti siivet pois”, Elomaa linjaa ja korostaa myös, että Asema-aukion tapahtumat tulee ensin tarkoin tutkia, ennen kuin ketään tuomitaan.

Suomen lainsäädäntöä esimerkiksi kokoontumisvapaudesta Elomaa ei lähtisi muuttamaan, mutta ääriliikkeiden syntyä voitaisiin hänen mukaansa ehkäistä parhaiten niin, ettei esimerkiksi tuloeroja päästettäisi kasvamaan liikaa.

HS:n jutun alussa myös Antti Kaikkonen lausuu: Ilmapiirin kiristyminen ja muuttuminen tympeäksi on ollut näkyvissä jo pitkään, eikä ole vain poliitikkojen asia toimia sen estämiseksi. Tästä en ole nähnyt kuitenkaan yhtään mielensäpahoitusta. Ilmeisesti ilmapiirin kiristymisen mainitseminen on natsien sympatisointia vain jos sen sanoo persu.

Yllämainituista lausahduksista on kertakaikkiaan menty pähkinöiksi. Suvaitsevaisten omat ”MV”:t kuten Saku Timosen blogi on ainakin jo kahdesti yhdistänyt persut tähän jälkimmäiseen tapaukseen näillä näytöillä.

Ehkä selvimmin tämän mielipuolisuuden tuo esille tämä viesti

Lisää samanlaisia pahanolonpurkauksia:

https://twitter.com/tuomastikkanen/status/777474363813691393

https://twitter.com/mikaelbrunila/status/777234285384306688

https://twitter.com/veikkalahtinen/status/777246507816873985

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2016/09/18/suomi-vuonna-2016/

http://www.jorieskolin.com/news/han-on-nyt-sita-todellista-aaripaata-han-on-aarimmaisen-kuollut-jimikarttunen/

http://www.saloniemi.net/pakolaispolitiikka-tappoi-miehen/

Olkiukoilla poliittisten pisteiden kerääminen ei toki rajoitu tähän. Timo Harakka kirjoitti naamakirjaan dramaattisesti ”Ihmisen piti kuolla”, kun hallitus pohtii voiko tälle asialle tehdä jotain. Demarit olivat hallituksessa kun natsit puukottivat kirjastossa, eikä silloinkaan tehty mitään. Erilaisia kerhoja tai järjestöjä kun on vaikea estää olemasta, vaikka kuinka tiedämme niiden olevan epätoivottuja. On kokoontumisvapautta ja sellaista.

Vihreiden, korjaan iltasanomien Johannes Kotkavirta ihmettelee, että mitä muita ääriryhmiä Suomessa muka on kuin natsit.

https://twitter.com/kotkavirta/status/777185999101231104

Ehkä hän todella uskoo että äärivasemmiston väkivalta on vain parempaa?

Mutta ei siinäkään vielä kaikki. On vielä yksi tulokulma, johon sopisi puujalka ”I did nazi that coming”: Juuri saamamme tiedon mukaan POLIISI on natsien suojelija ja kannattaja ja niinpä vasemmistolainen ehdottaa poliittista puhdistusta

Mutta otetaanpa vielä muutama järkeväkin lainaus twitterin hienosta maailmasta, ettei mene ihan synkistelyksi siitä mikä mielenterveyden tilanne Suomessa noin keskimäärin on.

Eittämättä Veronikan kaksinaismoralismi -viestistä innoittuneena PS-nuori Matti Haapala, joka esittää monologin ”Vakiofraaseja”. Kuulemme ne aina islamistien iskujen jälkeen, mutta kuinka tyhmiltä ja suorastaan raivostuttavilta ne kuulostavatkaan jos väkivaltaa innoittanut ideologia ei olekaan sinun omassa sokeassa pisteessäsi? Klikkaa tästä ja katso

Väkivallatonta jatkoa itse kullekin taholle.

Osallistu keskusteluun!


16 kommenttia
Syylliset oikeuteen
#1

Näiden tapausten ero on siinä etä toinen oli ryöstömurha, jonka tekijät olivat pakolaisia ja toinen oli poliittista katuväkivaltaa kotoperäisten ihmisten välillä. Kumpaakaan ei pidä suvaita ja ymmärtää. Kummassakin tapauksessa on tekijä ja on uhri.
Selittely on turhaa ja uhrin syyllistäminen vielä turhempaa. Vai kuinka ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Good
#2

Hyvää kirjotustasi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Yhistymisvapaus
#4

Perusoikeksia ei kajota. Jos kaikki tahot, jossa jotai tapahtuisi kiellettäisiin, olisimme jäljettömiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hämmentynyt
#5

Otanmäen ryöstömurha ja Helsingin Asema-aukion poliittinen väkivalta ovat tekoina rinnastettavissa vain siinä, että molemmissa kuoli satunnainen suomalainen mies. Poliittinen väkivalta on kammottavampaa – kokonainen aate perustuu väkivaltaan. Sen juuriminen on paljon suurempi työ kuin kahden irakilaisen karkottaminen. Irakilaisista rikollisista päästään eroon, mutta natseilla on suojelijoita jopa kansanedustajissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Matti
#7

Molemmat tapaukset ovat ikäviä. Tosiasia lienee, että hyvin suurella joukolla suomalaisia on mitta täynnä tätä yksipuolista tiedonvälitystä ja monikulttuurihanuutta. Pelkäänpä, että paljon kovempaa rytinää voi olla tulossa. Meidän pitäisi nyt pohtia, montako Itäkeskusta tämä maa kestää. Leikin maksajat alkavat pikku hiljaa kypsyä. Suomi on pelottavalla tavalla jakautunut juuri nyt.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Ei se Helsingin Asema-aukiolla kuollut mies vaikuta mitenkään satunnaiselta, jos on mennyt tieten aukomaan päätään ja sylkemään naamalle vastapuolta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

nauhoitusten mukaan
#9

Makasiko mielenosoittaja maassa, vai miten se sylki hänen naamalleen osui ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000