Perussuomalaiset

Lauri Karppi

Sirkus Vaasalandia

Vaasan kaupungin budjettikokouksesta on jo muutama viikko kulunut. Vaikka päätimme käsitellä investoinnit erikseen vasta seuraavalla kerralla, kesti kokous taukoineen 12 tuntia. Suurin ”kiitos” tästä on annettava demareille, liekö ollut näkyvyystemppu piirin johtajalta jotta tulisi uudelleen valituksi.

Tyyli oli matkittu vihreiltä, jotka pitivät sirkusta vuosi takaperin. Kiteytettynä näytelmän juoni menee näin:

Kun käsittelyn aluksi päätetään veroprosentista, pidetään suurta meteliä miten saataisiin suorastaan ilmaista rahaa kun vaan veroja nostettaisiin. Vaasassa on kuitenkin sen verran talousjärkeä valtuustossa, että siihen ei halukkuutta yleensä löydy. Se ei viherpunaisia lannista. Jokaiseen yksittäiseen pykälään esitetään silti jopa satojen tuhansien eurojen lisäyksiä. Tämä on heistä ihan vastuullista, koska ovat jo ehdottaneet verojen nostoa. Lopuksi lehdistö palkitsee julkisuudella lisäyksien ehdottajat.

Tällä kertaa kaiken kruunasi se, että demareilla on kaupunginhallituksen puheenjohtajuus. Demarit äänestivät siis kaupunginhallituksen esityksiä vastaan. Kimille tulikin ei-niin-yllättäen menoa, ja joutui poistumaan salista ennenkuin päästiin rumimpiin kohtiin.

Rehellisyyden nimissä, jotkut ehdotuksista olivat aivan aiheellisiakin, ja äänestinkin välillä myös puolesta. Silti huvittavaa, tai surullista, ettei koskaan ole yhtään säästöideaa. Tai vastuullisuutta omista ehdotuksista. Vaikka vastuullisuutta he kyllä itse väittävät edustavansa, varsinkin siinä veronnoston yhteydessä. Kiitinkin kokouksen puheessani demariedustajaa, joka sanoi että he tarvitsevat veronnoston jotta voivat ehdottaa lisäyksiä vastuullisesti. Kiitos että et sitten esitä lisäyksiä jos veroja ei nosteta. Mutta eihän se mene niin.

Sama juttu toistuu joka budjettikokouksessa, erityisesti punavihreät esittävät olevansa opettajien, sairaiden, vanhojen, lasten ja työläisten puolella. Jos muutama sata tuhatta löytyisi joka kohtaan lisää, niin sitten kaikki pelastuu. Persuthan ovat joka vuosi esittäneet sellaista säästöä, jolla nuo kaikki voitaisiin kuitata. Kaupunki selvitti pyynnöstäni kuluja pakolaisten vastaanoton kuluja yhteiskunnallemme, ja puutteellinenkin selvitys listasi 12 miljoonaa euroa. Vuodessa.

Tässä kohtaa ei kuitenkaan olla koskaan kipeitä eikä köyhiä, vaan kyllä löytyy ylimääräistä. Muistutin valtuutettuja, että samasta salista löytyy opettaja, joka kertoo että ei ole hienoa kun maahanmuuttajat kerääntyvät yhteen lähiöön. Siitä aiheutuu koululle ongelmia. Löytyy valtuutettu, poliisi, joka kertoi että kymmenestä tutkintavankeudesta olevasta yleensä yhdellä on suomalainen nimi. Lisäksi että huumebisnes on Vaasassa maahanmuuttajien hallussa. Samoin asioista paremmin tietävä valtuutettu kertoi, että huostaanotoista suurin osa liittyy maahanmuuttajiin. Sosiaalitukien saajista vuonna 2014 26% oli sellaisia, jotka eivät olleet ruotsin- tai suomenkielisiä. Heidän osuutensa vaasalaisista on 8%.

Mutta faktat eivät vihervasemmistoa kiinnosta. Ne vain häiritsevät hyvää showta.

Sarjan seuraava osa näytetään hallintotalolla maanantaina 18.12. klo 18. Kannattaa tulla katsomaan, esityksen olet joka tapauksessa maksanut. Käsitellään esimerkiksi aloitettani sen puolesta, että myös pienten lasten vanhemmat voisivat osallistua politiikkaan luottamushenkilöinä.

(julkaistu alunperin Pohjalaisessa 17.12.2017 )

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000