Perussuomalaiset

Risto Huovinen

Työperäinen maahanmuutto

37 kommenttia

Maamme vihervasemmistolainen hallitus on keksinyt uuden keinon pelastaa Suomi, tämän keinon nimi on työperäinen maahanmuutto. Hallituspuolueiden edustajat pitävät sitä hyvänä tapana lisätä työllisyyttä ja meneillään vaikuttaakin olevan kilpalaulanta siitä, kuka lupaa päästää Suomeen eniten maahanmuuttajia ja vielä mahdollisimman nopeasti. Tätä kuunnellessa voikin saada käsityksen, että rajoillamme olisi jonottamassa valtavasti intialaisia koodareja, sekä muita huippukoulutettuja asiantuntijoita. Hallituspuolueet antavat ymmärtää, että kun laskemme nämä massat rajojemme yli, niin pula osaavasta työvoimasta loppuu ja maamme talous lähtee valtavaan kasvuun.

Todellisuus on kuitenkin kaukana siitä, mitä hallitus väittää ja todellisuudessa rajoillamme ei ole tietenkään mitään ulkomaalaisten huippuosaajien jonoa. Jos jollain ulkomaalaisella huippuosaajalla on ylipäätään tarve lähteä omasta maastaan ulkomaille töihin, niin maana Suomi, jossa verotus on lähes maailman kireintä ja jossa asuminen sekä autoilu ovat Euroopan kalleimpia, on viimeisten maiden joukossa, joihin ulkomaalainen huippuosaaja haluaa muuttaa. Todellisuudessa rajojemme yli tulevat ”moniosaajat” ovatkin tyyppiä afrikkalainen koneinsinööri, joka ei osaa sen enempää lukea, kuin kirjoittaakaan.

Todellinen tarkoitus tällä työperäisen maahanmuuton lisäämisellä onkin aivan muu, kuin huippuosaajien pääsyn helpottaminen Suomen työmarkkinoille. Oikeita motiiveja tämän asian taustalla avasi esimerkiksi ajatuslaukomo Liberan edustaja aamu-TV:ssä, jossa tämä edustaja sanoi, että Suomeen voisi tulla nykyistä helpommin myös ”etsimään töitä”. Toinen syy lisätä työperäistä maahanmuuttoa on suomalaisduunarien kyykyttäminen. Kun maahamme saadaan joka vuosi viisinumeroinen määrä halpatyövoimaa ulkomailta, niin työvoimaa saadaan hyvin myös sellaisille aloille, joilla palkkataso on niin matala, että palkalla ei Suomessa elä, jonka takia näille aloille ei suomalaista työvoimaa saada. Suomen palkkataso ei myöskään tänne huokuta huippuosaajia, jos tänne joku houkuttaa, niin sosiaaliturvamme ja se ei taas houkuta tänne sellaista väkeä, jota täällä tarvittaisiin.

Todellisuudessa ei ole mitään tarkoitusta saada mitään huippuosaajia Suomeen, vaan tarkoitus on avata rajamme ulkomaalaiselle halpatyövoimalle. Halpatyövoiman avulla taas pyritään laittamaan suomalaisduunari kyykkyyn. Tämän linjan seurauksena nyt erityisesti maaseudulta tuttu tilanne, jossa kantasuomalaiset ovat kortistossa, samaan aikaan kun ulkomaalaiset painavat töitä samassa kunnassa leviää koko Suomeen. Entistä useampi suomalaisduunari saa jatkossa seurata kotinsa ikkunasta työttömänä, kun ulkomaalaiset painavat oman talon vieressä niitä töitä, joita ennen teetettiin suomalaisduunareilla. Näin tulee käymään, jos hallitus saa tahtonsa läpi.

Työperäisen maahanmuuton lisääminen ei ratkaise niitä ongelmia, joiden takia joillakin aloilla on pulaa osaajista. Käytännössä tulee tapahtumaan päin vastoin, eli ulkomaalainen työvoima pahentaa entisestään osaajapulaa niillä aloilla, joille työvoimaa tuodaan ulkomailta. Monilla aloilla työvoimapula johtuu kyseisen alan niin matalasta palkkatasosta, että sillä ei tule Suomessa toimeen. Kun jonkun alan palkkataso ei riitä elämiseen Suomessa, ei tälle alalle löydy tekijöitä Suomesta ja tällöin alalle syntyy työvoimapula. Tämä pula taas on ratkaistavissa nostamalla tämän alan palkkatasoa, jolloin suomalaisten kiinnostus alaa kohtaan alkaa lisääntyä. Toinen vaihtoehto on tuoda työvoimaa ulkomailta, jolloin palkkatasoa ei tarvitse nostaa. Tämän vuoksi ulkomaisen halpatyövoiman lisääminen jollakin alalla aiheuttaa tämän alan palkkatason jälkeen jäämisen, jolloin tältä alalta häviävät loputkin suomalaisduunarit, kun jatkuvasti yleisestä palkkatasosta jälkeenjäävä palkka ei enää mahdollista elämistä Suomessa.

Suomessa onkin vain osaajapula, eikä pulaa työvoimasta ole. Estämällä halpatyövoiman pääsy maahamme, luomme tilanteen, jossa kaikille aloille on houkuteltava suomalaista työvoimaa palkkoja nostamalla. Tämä taas houkuttelee suomalaisia töihin näille aloille ja kun vielä tarjoamme työttömille koulutusta näille aloille, on osaajapula ratkaistavissa kotimaisella työvoimalla, ilman ulkomaista työvoimaa. Myös pula huippuosaajista on ratkaistavissa kouluttamalla suomalaisia näille aloille enemmän. Voimme kouluttaa vähemmän ulkomaalaisia yliopistoissamme ja voimme vähentää suomalaisten huippuosaajien maastamuuttoa, järkeistämällä verotustamme. Ratkaistavissa oleva ongelma on myös matalasta syntyvyydestä johtuva nuorten ikäluokkien pieni määrä. Kun nuoria ei enää veroteta järjettömästi ja kun yleistä hintatasoa saadaan järkeistettyä palkkojen sivukuluja alentamalla, sekä ALV:n kaltaisia tasaveroja alentamalla jää ihmisille rahaa, jolloin sitä riittää esimerkiksi perheen perustamiseen. Tätä kautta taas saamme lisää uusia suomalaisia, jolloin emme tarvitse maahanmuuttoa, tai ulkomaista työvoimaa Suomeen tekemään niitä töitä, jotka voimme tehdä itsekin.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


37 kommenttia
Nimetön
#1

Erinomainen kirjoitus. Seuraavaa lausetta kommentoisin vähän enemmän: ”Todellisuudessa ei ole mitään tarkoitusta saada mitään huippuosaajia Suomeen, vaan tarkoitus on avata rajamme ulkomaalaiselle halpatyövoimalle.”
Juuri näin. EU:n alueen työvoimalla on vapaa liikkuvuusoikeus, joten sieltä, aina jäsenenksi liittymisestä lähtien, on voinut tulla Suomeen töihin ihan mille alalle vaan. No eipä ole työntekijöitä tullut. Virosta on tainnut tulla jonkun verran raksamiehiä, mutta hekin palaavat koteihinsa, kun talot on rakennettu. Rajat auki -politiikalla Suomeen ei saada mitään työvoimaa, ei halpaa eikä kallista. Suurin osa espanjalaisista sairaanhoitajistakin on palannut takaisin Espanjaan. Rajoja pidetään auki, jotta ollaan EU:n siirtolaispolitiikan mallioppilaita ja ”koska sopimuksia pitää noudattaa” ja koska Suomea johdetaan Brysselistä. Suomen hallitus on täysin Macronin hyödyllinen hölmö renki.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Lisään vielä: ne työnantajat ja ne poliitikot, jotka rääkyvät työvoimapulan takia voisivat kerrankin vastata siihen, että miksi somaleita, marokkolaisia, syyrialaisia, irakilaisia, jne. on työttömänä Suomessa? Mikseivät he kelpaa töihin? Eivät varmaan pyydä palkkaa niin paljon kuin suomalaiset. Miksi pitäisi edelleen rahdata heitä lisää, kun eivät aikaisemmetkaan halpistyövoimat ole työllistetty??
Ja nythän isot firmat irtaantuvat kilvan työehtosopimuksista ja alkavat nevotella palkoista paikallisesti, metsäyhtiöthän ovat jo neuvotelleet, niin mikä mättää, kun ei vieläkään rääkyjille kelpaa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Ja paljonko onkaan työttömiä???
Mihin tarvitaan uusi mamuja???

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Unto
Hämmentynyt
#4

Persuthan ne aina haluavat kyykyttää suomalaista duunaria. Milloin pitäisi leikata ansiosidonnaista ja milloin taas lakkauttaa AY-liike.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

AY-liikkeen ja säätiöiden verovapaus pitäis lakkauttaa historiallisena jäänteenä.
Kyllä ay-liikkeen on maksettava bisneksistään veroja siinä kuin muidenkin toimijoiden.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Pitäisikö maasta lakkauttaa hyvinvointi mielestäsi? Ay-liikekö takaa maahan hyvinvoinnin? Jos ei ole duunareilla töitä, niin ei ole kyykyttäjiäkään. Onko asiakas kyykyttäjä, jos vaatii kilpailukykyistä tavaraa kilpailukyiseen hintaan? Kuka lopulta on kyykyttäjä, sinä itse, kun osta kiinalaista tavaraa, vaikka saisit hieman kalliimmalla kotimaista? Suomalaiset kommunistit ovat maapallon tyhmimpiä vaahtoajia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

simos
#24

#unto taas nayttaa kannattavan palkan polkijoiden tuomista suomeen. korkean elintason maassamme, ei tama ole jarkevaa. ja onhan se erikoista, jos 400 000 – 500 000 tyottoman joukosta ei loytyisi koulutettavia, myos vaativimpiin tehtaviin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Unto
#32

Päinvastoin. Minä kannatan työtä ensisijaisesti suomalaisille duunareille. Mutta en hinnalla millä hyvänsä. AY liike on syy miksi Suomessa on ollut toimivat työmarkkinat ja hyvä työsuhdeturva, nythän työnantajapuoli on alkanut romuttaa sopimis kulttuuria. Ja muistakaa että myös työnantajaliitot ovat verovapaita ja pitävät siitä kynsin hampain kiinni, AY puolella olisi verovapaudesta luovuttu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Asiakas maksaa kaiken, tai ei
#34

Kyllä kaikki haluaa tarjota töitä suomalaisille duunareille, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Hinta ratkeaa siitä, mitä työstä ollaan valmiit maksamaan, ja asiakas on ratkaisija siinä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Untolla se on helppoa
#35

Näin on, työnantaja on asiakkaan ja duunarin välissä, jossa suurimmat kulut töiden myymisestä maksaa työnantaja. Tuohon kuuluu mm. valmistuksen järjestäminen, työtilat, logistiikka, työntekijöiden palkat, sairausvakuutukset, eläkemaksut ja kahvitauot jne. Vastuu toiminasta on työnantajalla kaikilta osin, ja yrityksen velvollisuus olisi tehdä tuo kaiken lisäksi ilman tappioita. On se Untolla helppoa, ei tarvitse miettiä mitään, tai muuta kuin jaksaa työpaikalle ja sieltä pois. Jokainen voi, Unto mukaan lukien perustaa oman yrityksen, ja ottaa velkaa, pantata talonsa yrityksen toiminnan aloittamiseen, ja riskiin, että kaikki menee konkurssi pesään, jos epäonnistuu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Miten meinaat Risto että työnantaja nostaa palkkaa niin paljon että suomalainen lähtee töihin. Jos maatalousyrittäjä ei saa 13€/tuntipalkalla suomalaista työntekijää niin mikä on tässä syynä?.
Silloin pitää ottaa ulkomailta niitä työntekijöitä.
Mutta eihän Risto persu työnantaja ainakaan palkkaa ulkomaalaista töihin?.
Minäkään en ole koskaan palkannut liittoon kuulumatonta töihin kun olen työntekijää tarvinnut.
En vaan ole nähnyt että PS:en puolue on kovasti tukenut työläisten palkka vaatimuksia.
”Esimerkiksi julistanut että minipalkkaa pitää nostaa 2000€.”
kaikea voi arvotella kun ei vastuuta tarvitse kantaa.
Miksi Masikkamaalle ei ole suomen nuoriso menossa kesätöihin?.
Minä kyllä kannatan että yhtään ulkomaalaista ei suomeen palkata töihin ennen kun kaikki suomalaiset on saaneet työtä jonka palkalla elää. Eli Halla-ahon esittämä 3000€ kuukaisipalkka minimiksi, jonka Jussi kertoi kun kysyttiin että mitä palkan pitää olla ihmiselle joka suomeen tulee töihin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Jos maatalousyrittäjä ei saa 13€/tuntipalkalla väärin perustein turvapaikan ja työluvan saanutta somalia, irakilaista, afgaania, jne.. töihin, niin mikä on tässä syynä?.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

On kysymyksessä suomalaiset työntekijät. Ei tähän somaleita tarvitse sekoittaa.
Aiheena on suomalaisten työllistäminen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Somalit on koulutettava ja kielet opittava ja sitten suomalaisen tilalle. Esim. Australiaan ei ole helppoa saada edes työviisumia, niin Suomeen tullaan kielitaidottomana ja ammattitaidottomana alkuun täysin verovaroin ylläpidettävänä, mahdollisesti joskus ansaitsee oman elantonsa. Olematta pätkääkään rasisti, Suomea ei pidä täyttää afrikkalaisilla, kuten ei muualtakaan tulleilla, niin kauan, kun työttömien määrä alkaa hipomaan miljoonaa nykymenolla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#26

Miksi mansikkamaalle ei ole Suomessa loisiva mamunuoriso menossa kesätöihin?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#30

Nyt on kysymyksessä suomalaiset nuoret työttömät. Suomalaisia Risto haluaa työllistää, ei somaleita.
Pitää pysyä asiassa, eikö niin?.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Risto Huovinen
#33

Ongelma on siinä, että ulkomaalaisia otetaan töihin urakkapalkalla ja se on mitoitettu niin pieneksi, että suomalainen saa saman rahan työttömänä, tekemättä mitään.

Tarvitaan iso kokonaisuudistus, jonka päämäärä on se, että työnteko kannattaa aina. Jos työtön ei suostu tekemään työtä, johon hän kykenee ja jolla hankkii riittävästi, niin tällaista henkilöä voi kannustaa töihin sosiaalietuutta alentamalla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Vastustaako PS:et työnantajan suunnitelemaa luopua maata kattavasta TES sopimus järjestelmästä?.
En ole havainnut missään tätä vastustamista. Tällä työnantajien toiminnalla murennetaan Ay-liikkeen voimaa neuvotella TES sopimuksista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Mikä on sopiva Ay-liikkeen voima, jo nykyinen Ay-liike voisi perustaa puolueen, ja muodostaa esim. Kuuban tai Venezuelan kaltaisen kommunistipuolueen? Ay-liikkeeltä voisi kysyä miksi he hyväksyvät suomalaisen eduskunnan, ja päätökset, jossa joku muu, kuin demarit hallitsevat ja joka katsoo maan taloutta vientikilpailukyvyn kannalta?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lopputulos kommunismissa on, että puolue päättää palkoista
#13

Juuri näin, osa jopa leninisteistä tajuaa, että vallan riistäminen Ay-liikkeelle johtaisi yrityksien ja omaisuuksien kansallistamiseen, ja se ajaisi loputkin yritykset pois maasta, koko maa olisi taloudellisessa kaaoksessa vain viikoissa. Miksi sitten Ay-änkyrät jaksavat puhua paskaa, olemme edelleen markkinatalousmaa, joka takaa edes jonkun asteisen hyvinvoinnin, vaikka osa änkyröistä haluaa valtaa siten, että yksityisestä yrittämisestä on tehty synti ja riistäjiä, kuten kaikki taloudellinen toiminta tuntuu siltä, kun ei pääse päättämään omasta palkastaan? Jos näin on, palkoista sovitaan, kun otetaan työ vastaan, se on markkinataloutta, ja vaihtoehto on, että kommunistinen puolue päättää palkasta, vaihtoehdot ovat siinä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Ay-liikkeessä on voimia, jotka eivät ymmärrä, mitä on kommunismi, jossa puolue jyrää sekä palkansaajien tahdon ja yrittämisen maan tomuksi. Kommunistisen puolueen silmissä duunari ei ole enää edes ihminen, vain numero puolueen järjestelmässä. Yhtään parempi ei ole täysin puhdas markkinatalous, jota kokoomus puoltaa. Suomi pärjää, jos emme maksa muiden hyvinvointia, eli ehdoton ei EU:n tukipaketille, meillä ei ole siihen varaa. Emme voi myöskään lähettää rahaa Afrikkaan, ehdoton ei jatkuvalle kasvavalle velkaantumiselle. Miljardiväestöt Afrikassa ja muuallakin ovat liemessä ongelmiensa kanssa, täysin selvää, mutta puute on myös lääke ymmärtää omat ongelmansa juuret, väestön liikakasvu. Raakaa, mutta välttämätön luonnonvalinta edessä ylikansoittuvissa valtioissa. Voimme toki lähettää ylijäämäviljaa, jos tarve, jossa maailmanjärjestöt ovat avainasemassa. Venepakolaiset valtaavat Euroopan viikoissa, ei auta rahan lähettäminen, niillä ostetaan veneitä, ja Välimeren yli tai Kanarialle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#31

Globaalissa vihreässä markkinataloudessa Suomessa nähdään nälkää.

Vaikka työvoima olisi ilmaista, silti tuotantokustannukset täällä olisivat suuremmat kuin ns. lämpimissä etelän maissa. Tämä on fakta, oli Ay-liikettä tai ei.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#8

Hei. Kiitos Ristokin. Sanonta: Kateus vie kalatkin vedestä. Täällä Rakkaassa Suomessa on kadehdittu: ”iät Ja ajat” maanviljelijöitä: Rahansaantineuvotteluissa: Heille On annettu, jos ahneilta Ja ”vahvoilta”, on jotakin ”sattunut” annettavaa jäämään. Sama ”Peli” Se näyttää jatkuvan. Miksi Suomen Valtiolla: Täytyy OLLA yhä edelleen: Aivankuin ennenvanhaan ”sylkykuppi”, jonka asemaan Perussuomalaisetkin on, korkea-asemaisten taholta laitettu. Hyvä asia On, että JUMALA voi ihmissydämet kääntää, Kuin vesiojien juoksun. Muuta Toivoahan meillä ei ole, eikä, tarvitsekaan tietysti olla, Kun Saadaan PERKELEEN toiminta, että, se on: Täysi Nolla. 0. Kiitos. Siunaten, Lasse Hietanen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Erinomainen kirjoitus. Suomi om maailman korkeasti koulutetuin maa. Suomessa riittää korkeasti koulutettuja omastakin takaa niiden 400 000 työttömän joukossa. Suomessa ei ole pulaa muusta kuin alipalkatusta halpatyövoimasta, joka ei tule toimeen omalla palkallaan. Virosta ja Puolastakin tulevat töihin verottomana vain kuudeksi kuukaudeksi. Vihreät ja Vasurit ovat työstä vieraantuneiden sossutukipuolue, mutta että SDP työministerin johdolla haluaa polkea suomalaisten duunarien palkkoja ulkomaisella orjatyövoimalla. Miten helvetissä duunarit voivat enää äänestää SDP:tä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#15

Nyt hallituksessa on suksetristissä , siitä miten talouspolitiikkaa , tulisi hoitaa !? Muuten ihan asiaa , mutta pahasti myöhässä ja väärillä lääkkeillä !! Turhia menoja tulisi karsia ja paljon !?! Kun he ensiksikin ymmärtäisi mitkä on , niitä turhiamenoja !!!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Valtion hallinnossa on kymmeniä tuhansia turhia, eläkevirkoja ym. Yhteensä nuo ovat useita miljardeja nuo ylimääräiset menot. Esim. Sitra on turha laitos ja näitä on pitkä lista, jota en tässä luettele, ehkä nyt perustettu ilmastorahasto on turha, henkilökuntineen. Jos hallintoa aletaan oikeasti pesemään, sieltä säästyy normaali tilanteen velkaantumisen verran säästöjä, koskematta vanhusten tai sairaanhoitoon jne. tärkeisiin asioihin. Kaikki nuo ylimääräiset menot nostavat kuluja, jotka lopulta heijastuvat maan kilpailukykyyn. Rakentakaa vain sosialismianne, se on päättymätön suo, työttömyys ja pysyvä velkaantuminen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#27

Sitrasta on tullut ilmastokouhottajien mätäpesä. UPI:sta on tullut vasemmistopropakandaa suoltavien maailmanparantajien suojatyöpaikka. Molemmat pitäisi lakkauttaa Suomelle haitallisina.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#28

Näitä asioita olisi syytä laittaa ylös, kun valtion talous on joka tapauksessa pakko laittaa kuntoon. Toimintasuunnitelmat pöytään ja älykkäimmät miettimään ratkaisuja. Turhista kuluista on päästävä eroon, puoluekannasta riippumatta. Kolmen kopla on rakentanut poliittista himmeliään niin syvälle maan poliittiseen systeemiin, että jopa vainukoiralla on vaikea päästä selvyyteen. Poliittiset virat on täytettävä osaamisen ja pätevyyden, ei sukupuolen mukaan, kuten nyt on tapahtunut, tänä feminismin kultakautena.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Miten niitä palkkoja poljetaan kun kaikki työnantajat noudattaa TES sopimuksia?
Jos ei noudata niin siitä pitää rangaista.
Onko persut vaatineet TES rikkomuksiin tiukempaa ja ankarampaa rangaisusta?.
Kommarit ainki on vaatineet.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Game Over
#22

Työehtosopimukset määrittelevät minimin. Jostain kumman syystä niistä onkin tullut maksimi, mitä yritykset maksavat.

Kysyin eräältä pienyrittäjältä, kuinka paljon hän voisi realistisesti maksaa palkkaa uudelle työntekijälle tässä tilanteessa, jos yritys haluasi kasvaa ja investoida. Yrittäjän vastaus oli 5 euroa tunnilta.

Ainoa tapa ratkaista ongelma on laskea palkkoja, mutta myös kaikkia kustannuksia, niin että tuo viiden euron tuntipalkka vastaisi ostovoimaltaan nykyistä kotimaisissa tuotteissa ja palveluissa.

Toki Kiinan krääsä kallistuisi ja maahantuojien välistävedot pienenisivät, mutta yrittäminen täällä tulisi taas kannattavaksi, vienti lähtisi vetämään ja oikeita työpaikkoja syntyisi.

Tämä on ikävä kyllä ainoa keino saada kilpailukykyä tässä nykyisessä globaalissa markkinapelissä nimeltään ”matkalla pohjalle”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#20

Hei. Kiitos. Meille on sanottu, että me Saamme kulkea Jumalan edeltä valmistetuissa tilanteissa. Näinhän se on: 141 vuotta sitten Hän
antoi Suomeen Virren Sanoja ❤️, mitkä sopivat, myöskin näihinkin päiviin: Varsinkin, kun On tuota ”koronakouhotusta”, Ja: Kuolemalla pelottelua, Vaikka me Kristyinä pääsemme täältä jumalattoman Hallituksen ”✋ ✋ käsistä Pois parempaan. Virsi On edellisen virsikirjan (Vaikkapa v. 1967 Virsi n:o 434) ”Auta, oi JEESUS, Kun eksytys Suuri Maata käy VOIMALLA valloittamaan. Saatana väijyvi julmana juuri Valmisna sieluja vangitsemaan. Maailman ruhtinas miettivi ansaa, Turmiohon miten syöksisi kansaa. 2. Auta, Kun saatana, maailma, liha Syntien orjaksi taivuttavat, Kun tämän Maailman ystävyys, viha Pois Sinun luotasi houkuttavat, Anna Sä kuoloas aina mun muistaa, että voin ylpeän mieleni suistaa. Kiitos. Näin Rakkaasti Isä Meistä Huolta kantaa, Ja, näin ihania, virsiäkin, jo, aikaisin Antaa. Mikäs Meidän on olless, Kun turvamme, Ei ole yksinomaa polle

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Game Over
#21

Raha-ostovoima-työpaikka. Euro-Suomen agendat sanellaan muualta rajojen takaa, myös ”viisikollemme”. Vastaus tai paremminkin luvan saaminen kestää hieman pidempään. Siksi ”neuvottelut” ovat tällä erää venähtäneet.

Velkaloukkoon ja ulosottoon itsensä halunneen valtion näkymät ovat aina huonot. Mr. Iso Raha kyllä lähettää tännekin jossain vaiheessa oman Draghinsa saneeraamaan, ellei ole jo niin tehnytkin.

Katsotaan nyt miten Italiassa käy. Kansanluonteensa tuntien, hehän ovat olleet mestareita vetämään kotiinpäin, omaa elintasoa kohottaakseen, mikä on aivan oikein tässä yhteisvaluuttahimmelissä. Suomen valtio taas on samassa jamassa täysin päinvastaisesta syystä eli verorahojen holtittomasta kippaamisesta rajojen yli.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Game Over
#23

Ns. työperäisessä maahanmuutossa toteutuu sekä sosialistien että globaalin pääomapiirien tavoitteet. Jälkimmäinen ryhmä omistaa 99% kaikista maailman raaka-aineista ja tuotantovälineistä.

Ensimmäisen ryhmän ideologinen (utopistinen) tavoite on globaali sosiaalinen tasa-arvo eli jakaa rahaa kehitysmaihin tai tuoda kehitysmaista väki tänne nauttimaan elintasosta.
Jälkimmäinen taho tietää, että sosialistien avulla voidaan kupata loppukin tuottamaton omaisuus idiooteilta pois, niin valtioilta kuin yksityisiltä. Paitsi että riistokapitalistit saavat halpatyövoimaa tuotantoketjuunsa, valtio joutuu velkaantumaan, jonka seurauksena verot nousevat ja julkiset palvelut kallistuvat.
Ihmiset joutuvat lopulta myymään arvokkaat omistuksensa rahoittaakseen peruselämisensä.

Lisäksi kapitalisti tietää, että sosialistin operoima väestönsekoitus tuo muita ongelmia eli hajottaa yhteiskuntIa sisältäpäin toimien katalyyttina ryöstölle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Game Over
#25

Great reset = Suuri ryöstö.

Kuin kirsikkana kakun päälle, globaalit pääomapiirit ovat saaneet ilmastovedätyksen myytyä vihersosialisteille.

Mikä sen nautinnollisempaa, kuin katsoa idioottien itseruoskintaa ja hilata samalla hintoja ylöspäin. Hölmöt kun suostuvat vielä maksamaankin enemmän saadessaan vähemmän, ja kaikki siksi kun uskovat pelastavansa ilmaston ja itsensä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#29

Hei. Kiitos Came Overkin. ONNEKSEMME: Mammona, Ei ole maailmassamme tärkein asia: Meillä On nahkamme alla: Punainen ”❤️ Sydän rasia.” Sieltä Kaikki salatkin lähtee, Vaik’, ei tuntis’, edes’, pohjantähtee. Hyvä Paha siellä pyörii, vaikka Lapset tuvas’ hyörii. Sydämen On hyvä Saada: Isäntä sellainen, jok’, Ei kotionnea kaada, eikä PyhääHenkeä ulos raada, Eli retuuta. Kiitos. Siunaten, Lasse Hietanen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elinkeinoelämän tiedotus
Iloinen
#36

Lähivuosina työelämästä siirtyy vuosittain pois enemmän työntekijöitä kuin työmarkkinoille tulee uusia työntekijöitä. Vuoteen 2030 mennessä työikäisen (15–64-vuotiaiden) väestön määrä vähenee noin 130 000 hengellä.
Maahanmuutto voi paikata osan kasvavasta työvoiman ja osaamisen tarpeesta. Meidän on edistettävä työperusteista maahanmuuttoa suomalaisten työmarkkinoiden osaamisvajeiden ja yritysten rekrytointiongelmien helpottamiseksi.

Valtaosa ulkomaalaisista työntekijöistä on EU/ETA-maiden kansalaisia, jotka eivät tarvitse työskentelyyn tai maahantuloon lupaa. Tällä hetkellä emme ole erityisen houkutteleva kohdemaa ulkomaalaisille työntekijöille. Heidän rekrytointinsa ulkomailta voi olla yrityksille vaikeaa ja lupamenettely on edelleen kohtuuttoman hidas.

Ulkomaalaiset opiskelijat ovat maahanmuuttajina tärkeä kohderyhmä. Heillä on tuoretta osaamista sekä kansainvälisiä verkostoja. Heidän on pystyttävä tulemaan maahan ja jäämään työmarkkinoillemme nykyistä helpommin. Siihen

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#37

Tämä kirjoittaja hallitsee laiskat kliseet, eikä tunne tosiasioita. Mielipidekirjoitus ilman totuuspohjaa, taattua persujen mutu-tuotantoa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000