Perussuomalaiset

Laura Huhtasaari

Byrokratia ja kerrankin Lipposen kanssa samaa mieltä

Byrokratia lisää helposti byrokratiaa. Byrokratiasta on tullut rasite terveen järjen käytölle ja tehokkaalle toiminnalle. Asioiden yksinkertaistaminen johtaisi byrokratian vähenemiseen ja turhien työpaikkojen häviämiseen. Tämä nostaisi myös tuottavuutta, kun voisi tehdä vapaammin ja tehokkaammin. Byrokratiaan käytetty raha on pois valtion muista ydintehtävistä. Eihän toki ole tarkoitus, että vain byrokraatit elävät hyvin ja pitävät työpaikkansa.

Pankkiiri Björn Wahlroos kertoo, että Suomen investointiaste ei ole koskaan ollut niin alhainen kuin viimeisten viiden vuoden aikana. Kauppakamarin yritysjohtajakyselyn mukaan investointien hidastumista aiheuttavat byrokratia yritysten tarvitsemissa viranomaisluvissa ja rahoituksen saatavuuden kiristyminen. Tässä taloudellisessa tilanteessa päättäjien on todella harkittava, miten Suomen valtio käyttää noin 55 miljardia euroa joka vuosi. Tehtävä ei ole helppo.  Vaikka taloudellinen tilanne on heikko, jokainen päätös on valinta vaihtoehtojen välillä. Kaikissa taloudellisessa tilanteissa joku hyötyy tai ainakin kärsii vähemmän kuin toinen.

EU epäonnistui Ukrainassa. Paavo Lipposen mukaan ”on täysin ymmärrettävää, että kun Ukrainan vakaus petti, niin Venäjän intressit tulivat peliin. Tämä olisi pitänyt nähdä aikaisemmin”. EU kertoi nyt maaliskuussa valmistelevansa vähintään 11 miljardin euron tukipakettia Ukrainalle. Ukrainassa tilanne on vakava ja korruptio rehottaa. Korruptiota ei kuitenkaan kitketä rahalla. EU:n ei tulisi luoda turhia jännitteitä idän ja lännen välille. Ennemminkin pitäisi keskittyä hoitamaan asioita niin, ettei idän ja lännen läsnäolo poissulkisi toisiaan. Tarvitsemme poliittista diplomatiaa. Ei pakotteita Venäjän suuntaan, joilla ammutaan omaan jalkaan.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000