Perussuomalaiset

Silvia Koski

EURO & JACKPOT

Eurojackpot  (alla oleva kuvaus lainattu Veikkauksen verkkosivuilta)

”Eurojackpot on monikansallinen suurten unelmien miljoonapeli, joka käynnistyi maaliskuussa 2012.  Pottien minimitakuu on  10 miljoonaa euroa ja enimmillään potti voi kasvaa 90 miljoonaan euroon.”

“Eurojackpotin ensimmäinen arvonta oli perjantaina 23.3.2012. Vaikka Eurojackpotin arvontakone pyörähti ensimmäisen kerran käyntiin maaliskuussa 2012, oli pelin valmistelutyöt aloitettu jo vuosia aiemmin. Eurooppalaiset rahapeliyhtiöt alkoivat kehittää yhteistä arvontapeliä maaliskuussa 2005. Sopimus Eurojackpotin aloittamisesta allekirjoitettiin Helsingissä kesäkuussa 2011 Veikkauksen isännöimässä kansainvälisessä European Lotteries -järjestön kongressissa.

Veikkaus on ollut aktiivisesti mukana pelin järjestelyissä. Suomeen luotetaan myös pelin arvonnan järjestäjänä. Kerran viikossa arvottavan Eurojackpotin voittonumerot arvotaan perjantai-iltaisin Suomessa.Eurojackpotin arvonta nähdään Sub- ja MTV3-kanavilla perjantai-lauantaiyönä.”

 

Eurokriisi

Eurokriisi on monikansallinen suurten illuusioiden miljardipeli, joka käynnistyi vuonna 2009. Pottien minimitakuu on 10 miljardia euroa ja enimmillään potti voi kasvaa satoihin miljardeihin euroihin.

Eurokriisin ensimmäinen potti meni Kreikkaan maaliskuussa 2010.  Potteja on mennyt myös Portugaliin, Irlantiin, Espanjaan ja Kyprokselle. Eurokriisin kone pyörähti ensimmäisen kerran käyntiin vuonna 2009, mutta pelin valmistelutyöt oli aloitettu jo vuosia aiemmin. Eurooppa-neuvoston jäsenet alkoivat kehittää yhteistä peliä joulukuussa 1991. Sopimus Eurokriisin ikipelissä mukana olemisesta hyväksyttiin Helsingissä kesäkuussa 2012 eduskunnan määräenemmistöllä.

Suomi on ollut aktiivisesti mukana pelin järjestelyissä. Suomeen luotetaan myös pelin maksujen järjestäjänä. Useamman kerran vuodessa kunkin maan voittonumerot arvotaan Brysselissä. Eurokriisin arvonnan tulokset nähdään päivittäin myös Suomessa – konkursseja, irtisanomisia, leipäjonoja ja leikkauksia.

Toisin kuin Eurojackpot, peli nimeltä Eurokriisi ei ole tuonut Suomeen yhtäkään voittoa. Se ei ole ollut “hyvää bisnestä”, vaikka ensimmäisen arvonnan allekirjoittanut Suomen edustaja Matti Vanhanen näin uskotteli. Suomalaiset uhkapelurit eivät kuitenkaan ole lannistuneet vaan uskovat saavansa pelatut rahat takaisin ja vielä jonain päivänä “tienaavansa tällä”. Näinhän yksi kaikkien aikojen suurimmista pelureista, Jyrki Katainen julisti. Tosin hän ei malttanut jäädä odottelemaan rahoja, vaan lähti etsimään tienestejä muualta.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
pietro
Hämmentynyt
#1

HuuHaata koko Euronne politiikot kiertelee ja pankit vetelee siivuja velat kansalle maksamatta ja veroparatiisi yhtioil kansan varat salkkumiehil ja pakenevat kansaa ja petoksiaan keksien tarinoita kansalle

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000