Perussuomalaiset

Laura Huhtasaari

Vapaudella on hintansa

Olen matkalla kotiin Trumpin rukousaamiaiselta. Lentokoneessa mietin ääneen, minkä elokuvan katsoisin. Mieheni sanoi, että tuo voitti palkintoja, sellaisethan sä aina skippaat. Lentokentältä ostin korun silti, vaikka mieheni sanoi inhoavansa sitä. Laitoin korun kaulaani ja kysyin koneessa, että vieläkö inhoat korua yhtä paljon? Vastaus oli kyllä. En ole vielä tähän päivään mennessä tavannut ihmistä, joka olisi kaikessa kanssani samaa mieltä. En ole kaikesta Trumpin kanssa samaa mieltä, enkä tule jatkossakaan olemaan. Suurimmasta osasta kyllä. Tai ainakin niistä, jotka ovat minusta nyt juuri tärkeä hoitaa. Trumpissa ei ole eunukin henkeä toisin kuin monissa poliitikoissa nykyään. Hän ei ole lämmittämässä tuolia. He is a doer. Poliitikkona olet velkaa omatunnollesi ja sinun äänestäjillesi. Ei ole kohtuuton vaatimus Trumpilta, että maahanmuuttajien pitää rakastaa amerikkalaisia ja heidän arvojaan. Ei pidä olla naiivi. Ruotsalaisilla ei ole ollut tarpeeksi poliittista kanttia puolustaa omia arvojaan ja siksi maahanmuuttajat ovat tuoneet Lähi-idän Ruotsiin. Todisteena 55 ”no go aluetta”. Löytyykö mistään Euroopasta sellaista nälkää, joka saisi ihmiset puolustamaan arvojamme?

Yhdysvallat on sananvapauden maa. Yhdysvalloissa on laajempi sananvapaus kuin Suomessa. On käsittämätöntä, että Suomessa saa tuomion profeetta Mohammedin kutsumisesta pedofiiliksi. On minullekin puhtaasti loukkaamistarkoituksessa sanottu, että miksi sinä sellaiseen huoran penikkaan uskot? Tällä tarkoitettiin Jeesusta. Ei tullut mieleenikään, että koko universumin suunnittelijan pojan haukkumisesta pitäisi saada tuomio. Ajattelin kyllä, että olipa sopimatonta käytöstä ja häpeä tästä kuuluu pilkkaajalle. Sananvapauden maassa Yhdysvalloissa on korkea palvelukulttuuri. Ihmisten huomioiminen on korkealla tasolla ja kohtelias käytös arkipäivää. Kouluissa panostetaan erityisen paljon kohteliaaseen käytökseen. Jumalanpilkka pois laista ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan tulee järkeistää. Kirjoitin tästä edellisessä blogissani otsikolla ”Teeskentelyn aika”. Vapauden hintana on ilkeä kieli. Mikään ei ole ilmaista.

Uskonvapaus on asia, jota tulee vaalia. Ei ole olemassa mitään neutraalia tilaa, missä täysin objektiivisesti toimitaan ja tehdään päätöksiä. Jokainen alistaa asiat oman maailmankuvansa, ideologiansa, aatteensa tai jonkun ismin kautta. On uskonvapauden rikkomista väittää, että esim. kristityttyjen ei pitäisi tehdä päätöksiä, mitkä pohjaavat heidän maailmankatsomukseensa. Olen sitä mieltä, että on arvokasta tunnistaa ja tiedostaa ne vaikuttimet, jotka meitä ohjaavat. Silloin voimme myös ymmärtää paremmin muiden lähtökohtia. Käytin Yhdysvalloissa taksia. Maksoin matkani ja taksini itse. Tätä kuitenkin kysyisitte kommenteissa. Istahdin taksiin ja kuski kysyi minulta ensimmäiseksi, miksi olet täällä? En heti ymmärtänyt, mitä hän tarkoitti. Sitten hän näytti taustapeilissä roikkuvaa ristiä ja vastasi itse. Jeesuksen takia olet täällä. Hymyilin ja vastasin myöntävästi.

Yhdysvalloissa on avoin ja välitön kulttuuri, mutta kovat tuomiot. Yhdysvalloissa on huomattavasti kovemmat tuomiot väkivaltarikoksista kuin Suomessa. Se on oikeudenmukaista riipumatta siitä, vähentääkö se rikoksia.

Rukousaamiaisella nimensä mukaisesti rukoiltiin paljon. Puhujina oli Trumpin lisäksi mm. Jordanian kuningas, Marco Rubio ja senaattoreita. Tarjolla oli myös antoisia seminaareja. Osallistuin myös sellaiseen, joka oli tarkoitettu vain naisille.

Viesti oli kirkas. Elinkeinoelämälle haluttiin muistuttaa, että yritys ei ole vain osakkeenomistajia varten. Yrityksiä tulee johtaa tavalla, josta koko yhteiskunta hyötyy. Poliittisille päättäjille rukoiltiin viisautta ja ymmärrystä. Pohdin paljon NATOA. Tulin siihen lopputulemaan, että Suomi tai Baltian maat eivät koskaan tule olemaan niin arvokkaita, että meitä täydellä massalla puolustettaisiin. EU on väliaikainen. On kuitenkin yksi asia, mikä ei ole välikainen. Se on meidän naapuruutemme Venäjän kanssa. Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tulla toimeen ja harrastaa diplomaattista dialogia.

Nähtäväksi jää, kuinka vahva muutos Trump onnistuu olemaan. Olen vieläkin lentokoneessa. Amerikassa oli pahaa kahvia. Huomenna keitän itselleni Juhla Mokkaa. 

Kaksinaismoralismi: https://www.facebook.com/FilmingCops/videos/1305974309437661/

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Charlie Black
Hämmentynyt
#1

”Universumin suunnittelijan poika”, jestas sentään. Nyt tajuan, miksi jotkut uskovat myös Trumpin valheisiin. Mieshän ei ole tästä maailmasta, hän on omasta mielestään kaiken maallisen yläpuolella. Mahtaako olla saman suunnittelijan tuotos, kannattaisi vaihtaa suunnittelijaa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Trump on ollut vallassa vasta hetken ja jo sinä arvoisa C. B. sanot häntä valehtelijaksi. Ettet vaan esitä vihapuhetta….

Tuo toinen nimettömän kommmentti eilen on nykypäivää Suomessa. Median uutiset ovat kuin keltaisella lehdistöllä. Epäluotettavia.
Suomessakin isänmaallisuus on nykyään vihapuhetta.

Unkari toimii aivan oikein varautuessaan tulevaan ihmismassavyöryyn joka tod.näk. on tulossa muslimimaista ja Afrikasta. Maahantulon esto on isänmaallisuutta eli yhteiskunnan suojelua. Sama linja olisi hyvä olla Suomessakin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

YLE ja al, Hs ja muu media ei ole päässyt yli Brexitistä eikä Trumpista. Jokapäiväinen mollaus jatkuu. Jos joku ei tiedä kuka Trump on, luulee hän sellaisen olevan rikollinen tai hitlerin aikainen natsi.

Sdp on kuin kukkulan kuningas ja kuvittelee olevansa huipulla. Oppositiosta ei vaan kuulu yhtäkään järkevää ideaa. Kiintiöpakolaiset 10000 vuosittain. Joopa joo…

Helsinkiin on mahdoton muuttaa koska siellä on tehty sinnemäet. Lähi-itä halutaan Helsinkiin ja sellaisen he tulevat saamaan suurmoskeijan myötä.
Helsinki on niin varakas monien Suomen yritysten pääkonttoreineen, että sinnemäet ja muut vastuuttomat kohoavat jopa pormestareiksi. Muualla se ei olisikaan mahdollista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000