Perussuomalaiset

Kari Pohjola

Duunarin arkea

Katkonainen kuorsaus pysähtyi käen kukuntaan. Mitä ihmettä, Duunari tuumi ei täällä betoniviidakossa käet kuku. Duunarille selvisi äänen aiheuttaja, värisevällä puhelimella oli vaikeuksia pysyä pöydällä. Oli ’nassikka’ näköjään vaihtanut luontoäänet puhelimeen. Unen pöpperöisenä ja tukka pystyssä Duunari vastasi puhelimeen. ”Menet sitten ennen töitä matkahuoltoon ja tuot paketin työmaalle…piip….piip”. Mestari kaikessa ihanuudessaan sieltä soitti, äänestä päätellen yö ei ollut sujunut hyvin.
Duunari aloitti aamutoimet, pari kuppia kahvia ja keltainen huomioliivi päälle. Keltainen suojakypärä ovensuusta päähän ja matkahuoltoon.
Rappukäytävässä oli muutkin jo äänestä päätellen heränneet, ”ihme joikumista” ajatteli Duunari mielessään.
Saapuessaan vanhalla Nissan Sunnylla matkahuollon parkkipaikalle tuli Duunarille muuta mietittävää. Mistähän saisi parkkipaikan, oli nimittäin uudehkoja Audeja ja Bmw:ä alue täynnä.
Duunari sai auton kuitenkin parkkiruutuun. Avattuaan oven Duunari laittoi kuulosuojat päälle koska meno ja meteli oli korvillekäyvää. Matkahuolto oli muuttunut Turkkilaiseksi basaariksi, Iphonet piippasivat ja kova puheensorina täytti aulan. Eikun jonottamaan.
Silmäillessään ympärilleen Duunari ihmetteli papereita joita näillä nuorehkoilla pojilla oli käsissään. ’Wes-tern U-ni-on’ tavasi Duunari mielessään ja purskahti hallitsemattomaan nauruun.
Ei helv…n perk…. poijat lähettelee rahalähetyksiä kotimaahansa, nauru johtui Duunarilla siitä kun hän oivalsi hyvän koijauksen. Valtio jakaa rahaa ulkomaanapuna, spr ja muut järjestöt jakavat apuaan ulkomaille. Sossupäivä kavereillä, näyttää minunkin lompakolla käyneen näkymätön käsi verojen muodossa. Duunarin lompakossa ei ollut kuin yksi rypistynyt 20€ seteli, oli säästänyt sitä ’nassikan’ nimipäivää varten, ostaakseen jotain pientä tytölle.
Naurunpyrskähtelyjen jälkeen laskeutui absoluuttinen hiljaisuus matkahuollon tiskin ympärille. Kuului yskäisy, sen voimakkuus lähenteli jatkosodan eturintaman pommitusta. Duunari poistui paikalta ja tuumasi mielessään ” josko ehjänä pääsis Nissanille paketin kera”.
Paketti päätyi Nissanin takapenkille, ajaessaan työpaikalle oli tienvieressä 300m pitkä jono ihmisiä. Ruoka-apua Hurstin valintatalosta. Siinäpä mies joka ymmärtää kansalaisen ahdinkon ja auttaa vähäosaisia jakamalla ruokaa, ajatteli Duunari hämmentyneenä. Eipä taida Hurstikaan saada isoja apuja valtiolta. Suuttuneena tapahtumista Duunari pysäköi autonsa rakennusalueen parkkipaikalle ja vei paketin mestarille. Mestari ei aamusta ollut muuttunut, aina yhtä rakastettava ja lempeä. ” ”Huomenna tulee uusia työntekijöitä, insinöörejä ja suunnittelijoita, KATOT SITTEN NIIDEN PERÄÄN… ”Selväää.. tuumasi Duunari.
Ilta koitti ja iltapalan aika. ’Nassikka’ uteli Duunarilta ”tuleeko sinusta isona resitentti”?. Eipä taida tulla. ” No tuleeko sinusta pääministeri”? . Eipä taida tulla, vaikka haluaisin korjata muutamia asioita, sanoi Duunari.
”Kansanedustaja voi tulla jos ihmiset haluavat… ””No mitä sitten tekisit edustajana”?. ”Haluaisin kaikille suomalaisille ’nassikoille’ aamu- ja iltajugurtin pöytään”. Perhe nauroi iloisesti vaikka ruokapöytä olikin varsin minimaalinen.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000