Perussuomalaiset

Kari Pauloaho

Historiamme suurin hallinnollinen muutos tulossa

Yli 15 vuotta valmisteltu sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus toteutuu vuonna 2023. Samalla tapahtuu suurin historiallinen muutos hallinnossamme. Kuntien itsemääräämisoikeus palvelujen määrän ja laadun toteuttamiseen muuttuu merkittävästi, kun tehtävät siirtyvät kunnan ulkopuolelle uusille hyvinvointialueille. Toisaalta eduskunta on lainsäädännöllään tähänkin saakka määritellyt ja lisännyt kuntien tehtäviä ja rahoittanut näitä toimia jakamalla valtionosuuksia ja yhteisöverojen tuottoja sekä tilapäisillä avustuksilla kuten Korona-tuet, mutta nyt poistuu suurin osa kunnan velvoitteista ja samalla rahoituksesta – jopa reilut 60 %. Ei ole ihme, että epävarmuus ja pelko palvelujen saatavuudesta ja riittävyydestä kasvaa kuntalaisten keskuudessa.

Sosiaali- ja terveyspalvelut tulee jatkossakin saada läheltä ja vaivattomasti

Asuinkunnastasi riippumatta sinun on saatava apua ja hoitoa alueesi sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajilta. Palvelut tulee järjestää siten, että ne toimivat sinun – asiakkaan näkökulmasta mahdollisimman vaivattomasti ja laadukkaasti ja palvelujen tuottajan näkökulmasta myös kustannustehokkaasti. Tulevaisuus näyttää, mikä on paras tapa toteuttaa palvelut meidän hyvinvointialueella Itä-Uudellamaalla ja sinun omassa kunnassasi. Pelkkä digitaalisuuden eli itsepalvelun lisääminen ei ole oikea ratkaisu kaikille asukkaille, etenkään ikäihmisille, vaan on otettava huomioon ja toteuttaa aito ihmisten välinen kohtaaminen palvelutilanteissa.

Tärkeää on jatkossa reagoida asiakkaan ensi yhteydenottoihin, apuun, ajanvaraukseen ja tarpeeseen mahdollisimman nopeasti ja laadukkaasti – oli kyse sitten lapsi- ja perhepalveluista, työikäisten palveluista, iäkkäiden palvelusta, mielenterveys- tai vammaispalveluista.

Kun asiakkaan eli kuntalaisen apuun ja ongelmiin tarjotaan apuja ja ratkaisuja ajoissa ja ennakoiden, niin säästöä kertyy, kun tarpeettomat käynnit ja testit vähenevät sekä tilanteet eivät pääse liikaa huonontumaan ja johtavan kalliin erikoissairaanhoidon tarpeeseen. Erikoissairaanhoidon kulut ovat jo lähes 40 % kaikista terveyshuollon kuluista. Ennakoivalla toiminnalla säästetään varoja, jotka tulee sitten edelleen ohjata ennaltaehkäiseviin toimiin. Näin kuntalaisten elämisen laatu ja toimintakyky paranee. Terveyden edistäminen jää joka tapauksessa kunnalle muodossa jos toisessa.

Jokainen ihmishenki on tärkeä

Kun tuli on irti, on tapahtunut onnettomuus tai sairaskohtaus, apua on saatava heti. Päättäjien tulee varmistaa, että meillä on tarpeeksi kattava verkosto pelastusasemia ja vapaaehtoistoimintaa, niissä tarpeellinen määrä ammattitaitoista henkilöstöä ja kalustoa erilaisten tehtävien toteuttamiseen. Valtakunnan tasolla tämä tarkoittaa sitä, että uusien koulutuspaikkojen määrää on pelastusopistossa lisättävä hyvissä ajoin, jottei apu viivästy jatkossa siksi, ettei ole riittävästi henkilöstöresursseja.

Kunnan asukkaan kulut ja verot ei saa kasvaa

Jos uusille hyvinvointialueille rakennetaan uusia organisaatiorakenteita, kunnissa tulee tehdä säästöjä vastaavien tehtävien osalta. Vain näin tekemällä pystytään takaamaan, ettei asukkaiden kokonaisveroaste tai muut sosiaali- ja terveyskulut nouse ja vältymme ylimääräisten hallintohimmelien ylimääräisiltä kustannuksilta. Muussa tapauksessa hallinto pahimmillaan kaksinkertaistuu – nämä kulut olisivat pois asiakaskohtaamisista, mikä huonontaisi selkeästi palvelujen laatua.

Suomalaiset ensin

Perussuomalaiset haluavat, että julkisen talouden päättäjät keskittyvät meidän suomalaisten asioihin hoitamiseen ja parantamiseen. Lopetetaan ja pidättäydytään meille suomalaisille hyödyttömistä hankkeista. Tällä tavoin kuntien lisäksi myös Suomen valtion velkaantuminen saadaan loppumaan ja rahaa, elämisen tasoa ja laatua riittää jatkossa myös tuleville sukupolville kotimaassamme. Meidän tulee ensisijaisesti toimia suomalaisen hyvinvoinnin ja turvallisuuden puolesta.

Kari Pauloaho

aluevaaliehdokas

Porvoon Perussuomalaiset

Osallistu keskusteluun!


9 kommenttia
Nimetön
#1

Onko tämä vähän kuin harjoitus kohti EU-liittovaltiota.
Keskitetään, keskitetään, eikä lopulta kukaan tunne enää päättäjiä, jotka on valittu ties minkä perusteiden avulla.

Demokratia häviää pikku hiljaa olemattomiin.

EU:sahan demokratiaa ei oikeastaan ole ollutkaan alun alkaenkaan.
Ei jäsenmailla ole mitään sanomista, ketkä ovat ylimpinä päättäjinä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#2

Miksi Persut hyväksyy tällaisen hulluuden ?
Siis kun lisätään sote menoja ja julkisen sektorin kuluja ja otetaan velkaa siihen järjettömään touhuun !!

SOTE UUDISTUKSEN TAVOITE ON OLLUT KUSTANNUSTEN KARSIMINEN JA SÄÄSTÖT !!! Tätä on vaatineet luottoluokittajat ja Imf Suomelta !!!

Nyt nämä ovat tarkoituksella hiljaa koronan takia ja Euroopan maat saavat ottaa velkaa niin paljon kuin sielu sietää Kreikkaa myöten Koronan varjolla…

PERSUILTA AINOA OIKEA TOIMINTA TAPA OLISI OLLUT TÄSSÄ ASIASSA LUVATA ÄÄNESTÄJILLE ETTÄ SEURAAVIEN EDUSKUNTA VAALIEN JÄLKEEN KOKO SOTE UUDISTUS KAADETAAN……..
JA LISÄKSI YKSIKÄÄN PERSU EI OLISI SAANUT OSALLISTUA NOIHIN JÄRJETTÖMIIN VAALEIHIN !!!!!!

Persut tuhoaa nyt näin tulossa olevan jytykyn kun lähtee perseilemään Viher-Kommunistien järjettömään ja turhaan äänestykseen !!!

PERSUT VOISI VIELÄKIN TEHDÄ PÄÄTÖKSEN ETTÄ KAIKKI PERSUT PERUU EHDOKUUTENSA… Näin Eduskunta vaaleissa olisi mahdollisuus jopa yli 30 % ääni saaliiseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#5

Persujen pitäisi toimia aivan päinvastoin !!!!!!

-Julkisen sektorin kuluja pitäisi leikata rajusti
-Sosiaali kuluja pitäisi leikata rajusti
-Pakolaisbisnes kuluja pitäisi leikata rajusti
-Viher hörhöilyn kuluja pitäisi leikata rajusti
-Suomen suurin harmaan talouden ala Huumebisnes pitäisi laittaa kuriin
jne….

Persujen pitäisi vaatia ja muuttaa seuraavassa Hallituksessa mm.

-Viron veromallia
-Rahan jaon lopetusta Eu:lle ja joka paikkaan..
-Persujen pitäisi irrottaa Suomei haitallisista kansainvälisistä sopimuksista joilla sahataan omaa oksaa..
jne….

Näin Persuista tulisi 35 % Pääminsiteri Puolue kun vaaditaisiin järkeä tähän maahan !
Järkeä joka kasvattaisi kansalaisten ostovoimaa ja turvallisuutta ja lisäisi vienti tuotteiden valmistusta ja valuutta tuloa tähän maahan !!!!
SAMALLA SUOMI MAKSAISI VELAT POIS JA OLISI VELATON JA PUOLUEETON EIKÄ SEKAANTUISI TOISTEN ASIOIHIN VAAN KESKITTYISI TEKEMÄÄN KAUPPAA JA VALVOMAAN RAJOJA ETTÄ SOSIAALI PUMMIT EI TULE .

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#6

Jos Persut vaatisi oikeaa Järkeä tähän maahan niin on päivänselvää että Persut olisi 35 % puolue jopa ylikin.

Kansalaiset haluavat järkeä tähän maahan !!!

Suomessa ei ole puoluetta joka olisi täydelinen järki puolue…Persut on lähimpänä Kok seuraavana ja Kepu sitten mutta ei ole yhtään kunnolista puoluetta….

Persut kun on lähimpänä ,persujen olisi helppoa muuttua järki puolueeksi ja ottaa valta tässä maassa ja lopettaa Viher-Kommunistien maan tuhoaminen Velalla,Mutiaisilla,Huumeilla,Pedofiileilla ym. kaiken moraalin tuhoamisella kansalaisilta….
TÄHÄN MAAHN PITÄS SAADA JÄRKI !

Kokoomuksesta siihen hommaan ei ole koska Kokomus on EU-Trolli puolue nro 1 niiden politiikassa menee aina edelle Miljoonien haaliminen Brysselin kautta omaan taskuun vaikka oman kansan etuja myyden…
Kepusta ei myöskään ole ,ne pettää aina omatkin äänestäjät ,nyt perseilemällä Viher-Kommunsitien kanssa….
Kepu muuttuu 5 % puolueeksi Persut voisi järki päätöksin saada pakenevat äänet

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jos kokoomus..
#7

Jos kokoomus pärjää vaaleissa, hallituksessa istuu myös demarit, vihreät, rkp ja vihreät. Jos kokoomus istuu seuraavassa hallituksessa, elämä jatkuu yhtä v*ttumaisena, kuin nykyhallituksenkin aikana. Kokoomus hakeutuu ”lukeneiston” asfaltti-istujoiden kanssa mieluummin hallitukseen, kuin maan etua oikeasti ajavien kanssa. Täytyy ihmetellä, mihin tuon puolueen järki on kadonnut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Kokoomus kyttää veromaksajien rahoja siinä, kuin demaritkin. Ihme olisi, jos ei hallitukseen pääsisi myös kepu, kun oikein pyytämällä pyydetään, ja näin varmistetaan, että veronmaksajilta viedään paikatkin housuista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#8

HEI. KIITOS JÄRKIPERSUKIN. ONHAN TÄÄLLÄ JÄRKIPUOLUE VKK. ANO TURTIAINEN, JOKA PYRKII TEKEMÄÄN KAIKESSA TOIMINNASSAAN ISÄN JUMALAN TAHDON JA TODISTAA HÄNESTÄ IHMISTEN EDESSÄ. JA SANOO ROHKEASTI: ETTEI SAA PAKKOROKOTTAA: ”AADOFHENKIHÄN”, SE ON ❤️ PAKON PUOLUSTAJA; VAIKKAKIN NÄMÄ KONNASYDÄMISET IHMISET JO KAUKOROKOTTAVAT, SANOMATTA ASIAKKAALLE: MITÄ MYRKKYÄ BUUTTASIVAT IHON ALLE. OVAT NIIN YLPEITÄ IHMISIÄ, NÄMÄ SIKIÖIDENREPIJÄT.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Defund YLE
Iloinen
#3

Vihdoinkin hallinnollinen himmeli ja luottamuspaikkoja tulossa jakoon. Huimaa todella huimaa. Helsinki ulkona, mutta sehän ei olekaan KEPUn valta-aluetta luottamuspaikoissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

HEI. KIITOS SOTE UUDISTUS: ON YHTÄKUIN: SOTAUUDISTUS, KOSKA SE JO NIMENÄKIN: TAISTELEE SITÄ ASIAA VASTAAN: MITÄ MEIDÄTLUONUT MIES SANOI, JA SANOO: ”MENE:JA TEE SINÄ SAMOIN.” SIINÄ ON ❤️ LÄHIPALVELUN: IHANNEMALLI KÄYTÖSSÄ, JA NÄYTÖSSÄ. HEI ! ODOTETAAN HÄNHÄN: PITÄISI OLLA JO TULOSSA, KUTEN LAUPIAS SAMARIALAINENKIN JO TULI TAKAISIN, JA MAKSOI KAIKEN, JOS’ LISÄÄ OLI HOITOKULUJA TULLUT. HÄN TULEE HAKEMAAN MORSIANTAAN OLETKO, JO MORSIOSKUNNOSSA: ONKO SINULLA ❤️ ❤️ ❤️ ÖLJYÄ LAMPUSSASI, JOKA ON ❤️ JUMALAN SANA ? EROSITKO, JO PAKANUUS-VAPAAMUURARIJÄRJESTÖSTÄ, JOTAKOHTAAN KIRKONPIIRISSÄ PODETAAN: MYKKYYSHENKEÄ, JOKA ON ❤️ ISÄSTÄ PERKELEESTÄ. ON ❤️ JÄRKYTTÄVÄKUNTOISIA IHMISIÄ KIRKON PALVELUKSESSA: EI OLE MIKÄÄN IHME, ETTÄ TÄMÄ SUOMEN VALTIOLLINEN ELÄMÄ ON ❤️ TÄTÄ, MITÄ SE NYT ON ❤️. ”HERRA ARMAHDA, TÄTÄ MAATA JA KANSAA.” KIITOS. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000