Perussuomalaiset

Kaj Turunen

Anteeksipyyntö ei riitä, Sipilä

90-luvun velallisten velkavankeus pitäisi jo päättää. Tähän olis ollut mahdollisuus viime marraskuussa yksityishenkilön velkajärjestelylain käsittelyn yhteydessä. Ainoastaan perussuomalaiset olisivat lakivaliokunnassa vapauttaneet 90-luvun velalliset kauan kärsitystä velkavankeudestaan. 

Velkaantuminen tapahtui myös silloisen valtiovallan toimista. Silloinen rahapolitiikka oli omiaan luomaan ja vaikuttamaan kansalaisten ja nimenomaan pk-yrittäjien velkaantumiseen. Silloisten rahamarkkinoiden vapauttaminen ilman hillitsemistoimenpiteitä johti valuuttalainojen ylitarjontaan. Lainoja tarjottiin bullet-lainoina ja usein ilman riittävää vakuutta. Yksinomaan silloisen hallituksen devalvaatiopäätöksellä valuuttalainojen pääoma kasvoi yhdessä yössä liki puolella. Tämä aiheutti edelleen vakuusvajetta ja rajun yritysten konkurssiaallon. Tuolloin 1990-luvulla velkaantuneet taistelevat vieläkin, kahdenkymmenen vuoden jälkeen, velkojensa kanssa. Yhteiskunta on menettänyt paljon näiden yrittäjien eristämisellä yhteiskunnasta. On myös huomioitava, että iso osa on takausvelallisia. 

Pelkät puheet ja anteeksipyynnöt eivät auta, vaan tarvitaan oikeita tekoja. Moni 90-luvun velallinen on kokenut räikeitä oikeusturvaongelmia. Velan oikeaa määrää ei ole todettu oikeudessa, ja panttien tilitykset ovat tekemättä edelleen. Anteeksipyyntö kuulostaa näiden oikeusturvarikkomusten kuittaamiselta. Niin ei voi olla, vaan vääryydet on oikaistava.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Seppo Muurinen
#1

Lyhyesti ; kuka uskaltaa/arvaa ryhtyä nyky-yhteiskunnassa takaajaksi,jos siitä seuraa jopa rikollisuuteen liittyvä seuraus,etenkin kun eteen tulee ennalta arvaamatonta ”liikehdintää ulkopuolelta tulevilta talousvaikutteilta valtion taholta”,joihin itse ei voi vaikuttaa.

Takauksesta – ikuinen kirous !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

90-luvun lama oli oikeistolaisen, uusliberalistisen lainaorjuuttamisen ja sen jälkeen kaiken konkurssiinajo-leikkaus-ilmaiseksi yksityistäminen/siirto rikkaille-politiikan syytä.
”Holkerin hallitus oli Suomen tasavallan 64. hallitus, jonka muodostivat aluksi Kansallinen Kokoomus, Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, Ruotsalainen kansanpuolue ja Suomen Maaseudun Puolue. SMP erosi hallituksesta syksyllä 1990. Hallitus aloitti 1987 vaalien jälkeen ja toimi 30. huhtikuuta 1987 – 26. huhtikuuta 1991, eli koko vaalikauden.” lähde: Wikipedia

Myönnetään ensin todella paljon lainaa, sitten aletaan periä niitä takaisin, näin saamme haltuumme 1/3 keskilännen maatiloista – näin sopivat Yhdysvaltalaiset pankit jo 1800-luvun lopulla. Tämä ei ole mihinkään loppunut.

Lainakuplien voittaja on aina lopussa rikas kapitalisti, joka ostaa laman raunioilta kaiken lähes ilmaiseksi itselleen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vihainen
#3

Hyvä kommentti, Nimetön! Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Se kiire, millä ihmisten koteja pakkohuutokaupattiin törkeästi alle markkinathinnan, oli uskomatonta. Siinä rikastui moni toisen ahdingolla. Korppikotkat saalistivat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000