Perussuomalaiset

Kaj Granlund

Velkakupla rautalangasta

6 kommenttia

Yksi sun toinen haikailee tuon ilmaisen rahan perässä siinä toivossa, että rahalla voidaan pelastaa maailma, mutta mitä tuo ilmainen raha itse asiassa on.?

Joku myy tekemänsä pärekoreja torilla 10 euron kappalehintaan, toinen kutomansa villasukkia 15 euroa pari. Samaan aikaan valtio työntää lainarahaa markkinoille siinä toivossa, että talous piristyy. Talous ei piristy, koska torille ei tule lisää sukkia ja pärekoreja. Sen sijaan sukkien ja pärekorien tekijät huomaavat, että koska rahaa on tarjolla niin he haluavat osuutensa lisääntyneestä rahasta, joten nostavat tuotteittensa hintoja. Numeroiden valossa tulot kasvavat, mutta elintaso ei.

Kuka tästä kärsii? Vanhus on elämänsä aikana säästänyt 30.000 euroa pahojen päivien varalle. Nyt hänen säästönsä ostoarvo pienenee. Samalla eläkkeiden ja sosiaalietuuksien ostoarvo pienenee ja lopulta kaikki omaisuus on ajautunut yhä pienenevän joukon käsiin.

Kaiken tietävä YLE haastatteli erästä järjestömiestä, joka haikaili sitä, että vuokranantajat eivät jousta, vaan antavat ravintoloiden kaatua. Tuliko järjestömies ajatelleeksi, että vuokranantaja on halvan lainarahan aikana ottanut miljoonia velkaa, ostanut liikekiinteistön ja laittanut sen vuokralle. Jos vuokranantaja ryhtyy ravintolayrittäjän sosiaalitoimistoksi, hän ei pysty lyhentämään lainojaan pankille. Kun sitten ravintola menee konkurssiin, niin kaatuu vuokranantaja ja lopulta kaatuu pankki.

Näin ei tapahtuisi terveessä taloudessa, jossa vuokranantaja on ostanut liikekiinteistön ilman suuria lainoja ja pystyy pienentämään omia tulojaan ilman, että hän saa pankin niskaansa. Kun pankki ei saa luottotappioita, se pysyy pystyssä ja talous pötkii puoliteholla.

Juuri tästä syystä talouden lainarahalla aikaansaatu pysyvä elvytyskierre on saatava poikki ja pilleri on nieltävä, oli se kuinka kitkerä tahansa.

Nykymaailmassa menossa oleva elvytys nostaa esille vanhat konspiraatioteoriat. Onko maailmassamme jokin voima, joka haluaa kasvattaa valtaansa orjuuttamalla kansat, ja me olemme liian typeriä ja itsekeskeisiä, jotta ymmärtäisimme tämän?

Sitä jään vapaaehtoisessa koronakaranteenissani seuraavaksi ihmettelemään.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
#1

> Sen sijaan sukkien ja pärekorien tekijät
> huomaavat, että koska rahaa on tarjolla
> niin he haluavat osuutensa lisääntyneestä
> rahasta, joten nostavat tuotteittensa
> hintoja.

Vielä pahempaa: tuo sukkien kutoja lopettaa kutomisen kokonaan ja siirtyy elämään “ilmaisen rahan” ääreen. Miksi vaivautua, kun raha tulee seinästä.
– Keskuspankkikin on luvannut seinärahan jatkuvan niin kauan kuin se on (vielä) olemassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

> Onko maailmassamme jokin voima, joka haluaa
> kasvattaa valtaansa orjuuttamalla kansat

Kyllä on. Tuo voima ei tule ulkoa päin vaan se on sisäinen: laumavietti.

Niin kuin arolla liikkuva villieläinten lauma, kun yksi lähtee juoksemaan, kaikki lähtevät, niin toimii myös ihminen. Myös meidän “johtajamme”.

Koska kyseessä on vietti, ei sille mitään voi. Mikään “kasvatus” tai propaganda ei pysty muuttamaan ihmisen sisäistä minää, synnynnäisiä ominaisuuksia.
– Mutta sitä voi kyllä käyttää hyväksi. Laumakäyttäytyminen on monelle, mutta kuitenkin harvalle rikkauksien lähde. Älä kerro sitä kansalle, piilota tieto, sensuroi, rahasampo voi muuten ehtyä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#3

Mustalle Pekalle sanoisin , että sitä samaa minäkin olen joskus ajatellut !!? Ja tullut siihen tulokseen , että se voima on sielunvihollinen Saatana ja hänen lähettiläänsä !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Kotka ei lennä parvessa.

Eivät kaikki eläimet ja ihmiset käyttäydy kuin lammaslauma.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#6

Kaikki eläimet eivät ole laumaeläimiä. Mutta tuo kotka onkin hyvä esimerkki siitä että saman eläinryhmän sisällä, kategoria linnut, on sekä laumaeläimiä että yksilöeläimiä.

— Voiko lauman jäsenestä koskaan tulla sen johtajaa?
— Tarvitseeko lammaslauma aina suden tai koiran johtajakseen, jotta se pysyisi koossa.

Perinteisissä ihmislaumojen hallintomalleissa johtaja on saanut valtansa jumalalta ja tästä johtuen ei itse ole osa laumaa.

— Kenestä tahansa ei ole johtajaksi. Paitsi kommunismissa ja demokratiassa.

Tämän ongelman, että johtajat ja kansa saattavat sekaantua keskenään, ratkaisemiseksi on puolueilla Poliittisten Broilereiden tuotantolaitokset. Kansanopistot ja vastaavat kasvatuslaitokset, valtion rahoilla tietenkin. Niissä kasvatetaan tulevat poliitikot. Tiukasti erillään kansasta ja työelämästä, että maine ei vaan pääsisi tahraantumaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#4

Kaj:lle sanoisin että On se Hyvä että Tässä maassa on edes joku joka tajuaa tämän Velkakuplan vaarallisuuden ja mihin se johtaa !

Suomessa ei näytä olevan yhtään puoluetta joka sen oikein kunnolla tajuaisi,Persujen pitäisi erottautua muista siinä asiassa.

Persujen pitäisi saada ensitöikseen kaadettua Hallitus !

Se onnistuu vain ja ainostaan puhumalla Kepulle järkeä ja lupaamalla Kepulle Hallitus paikka seuraavaan Hallitukseen jos se eroaa Hallituksesta ja kaataa Hallituksen niin ja tulee uudet vaalit.

Muuten Suomen tuhoa ei saada ehkäistyä jos Kommunsitit saa jatkaa seuraaviin vaaleihin asti..
Kepu voisi tarttua tarjoukseen koska se tietää varmasti että nyt se voisi saada jopa 10 % kannatuksen mutta oikeaan aikaan järjestetyissä vaaliessa kannatus on alle 5 % !!! Kepu tietää tämän vaikka ei tunnusta … tästä syystä se ei voi olla tarttumatta tarjoukseen..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000